DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 De ce inseala barbatii? (II)

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7262
Data de inscriere : 11/10/2008

De ce inseala barbatii? (II) Empty
MesajSubiect: De ce inseala barbatii? (II)   De ce inseala barbatii? (II) Icon_minitimeSam Dec 13, 2008 1:50 pm

Hormonii. Se pare ca testosteronul cu care natura ii inzestreaza pe unii barbati din belsug poarta vina infidelitatii in unele dintre cazuri. Exista teorii care sustin ca individul se naste cu o nevoie instinctuala de relatii poligame, iar daca-i asa, atunci reconcilierea dintre principiile morale si natura umana e o batalie care poate dura toata viata.
Plictiseala. In cazul partenerilor care sunt de mult timp impreuna sau al celor lipsiti de fantezie, exista posibilitatea ca acestia sa fie dezamagiti, plictisiti unul de celalalt, aparand astfel nevoia de a aduce ceva nou in viata lor.
Asteptari nerealiste. Se poate intampla ca unul dintre partenerii cuplului sa porneasca la drum cu asteptari nerealiste despre ceea ce inseamna mariajul si angajarea intr-o relatie de durata si continua sa vaneze iubirea ideala. Este nerealist ca cineva sa astepte doar momente de fericire maxima, de pasiune nebuna si sa uite ca intr-o casnicie sau relatie de lunga durata pot aparea si zile dificile, cu probleme si neintelegeri. Pentru unii, adulterul se traduce prin lipsa de responsabilitate fata de casnicie, de familie.
Necesitati neimplinite. Infidelitatea poate de asemenea avea ca sursa nevoi emotionale neimplinite - partenerii se simt singuri chiar cand sunt impreuna, se simt neintelesi, neapreciati - sau nevoi fizice neimplinite - lipsa de participare sexuala a partenerului, din cauza impotentei, frigiditatii, depresiei etc. Exista insa si nevoi neimplinite imaginar, atunci cand partenerul infidel gaseste nod in papura pentru a-si justifica comportamentul.
Senzatia data de pericolul de a fi prins. Suna ciudat, dar unora le place jocul cu focul. Se pare ca descarcarea de adrenalina pe care unii barbati o cauta cand se furiseaza din patul conjugal in altul le sporeste excitatia/placerea sexuala.
Razbunarea. Desi nu are legatura cu legea talionului ("ochi pentru ochi, dinte pentru dinte"), razbunarea in contextul infidelitatii pare a fi o expresie a lipsei de putere. Greu de crezut, dar exista barbati care se razbuna pe partenerele "neascultatoare" prin comiterea de adulter.
Criza varstei de mijloc.Andropauza poate pune barbatul in dificultate, cand, odata cu evaluarea primei parti a vietii, ia cunostinta de regretele, deceptiile si nerealizarile sale. Adulterul devine, in acest context, echivalent cu "cautarea timpului pierdut". Intr-o relatie noua, barbatul infidel poate simti ca isi incarca bateriile si astfel recastiga controlul, barbatia, puterea, "tineretea fara batranete".
Etapele emotionale de dupa adulter
Odata ce adevarul a iesit la iveala, adica actul de infidelitate a fost descoperit sau marturisit, femeia inselata trece, in procesul de convalescen-ta, prin stadiile psihologice de dupa trauma: negare, manie, negociere, depresie si, in final, acceptarea realitatii.
Mania. Te simti ranita, umilita, simti ca pierzi controlul asupra lui, asupra relatiei si, in final, asupra ta. Incepi sa devii obsedata de scene de violenta si razbunare. Incepi sa te comporti compulsiv: il suspectezi, il urmaresti, il controlezi sau devii compulsiva cu tine insati (excese alimentare, sexuale).
Negocierea. Este faza in care incerci sa-ti recastigi partenerul. Ii promiti ca totul va fi mai bine intre voi si ca vei incerca sa repari greselile. Cauti ajutor la prieteni comuni, la cei care il pot influenta sa se intoarca la tine.
Depresia. Devii deprimata, nu poti dormi, iti pierzi pofta de mancare, nu te mai poti concentra. Iti pierzi respectul de sine, te simti inferioara, te acuzi, te abandonezi. Pierzi sensul de dreptate, justitie (credeai ca lumea e fundamental sigura si dreapta). Pierzi legatura emotionala cu ceilalti, te izolezi. Poti chiar pierde credinta, te simti abandonata de Dumnezeu. Pierzi scopul in viata, chiar dorinta de a trai.
Acceptarea. Acesta este ultimul stadiu, in care incepe procesul de vindecare. Acum esti pregatita sa accepti ceea ce s-a intamplat. Pentru unele femei acceptarea vine ca o eliberare si este un semn ca isi pot continua viata.
Negarea sau refuzul de a accepta adevarul. Aceasta este consecinta fricii de a pierde convingerea ca esti unica, speciala, de neinlocuit in viata partenerului.
Etapele vindecarii
Odata ce ai acceptat adevarul, ca sa poti sa te vindeci, trebuie mai intai sa iti identifici, sa-ti recunosti emotiile. Scrie-ti gandurile intr-un jurnal (manie, ura, deznadejde, rusine, frica, gelozie, razbunare) si nu te teme de ele. Este normal sa simti tot ceea ce simti si faptul ca poti constientiza ceea ce simti te va ajuta sa-ti redobandesti controlul. Incearca apoi sa intelegi ce s-a intamplat si de ce s-a intamplat si in loc sa te acuzi, afla care este partea ta de responsabilitate (daca este vreuna).
Daca partenerul care te-a inselat este un poligam prin atitudine sau un oportunist prin definitie, daca e de parere ca orice comportament este permis atata timp cat nu a fost descoperit, daca are o istorie de aventurier sau se scuza ca are prea mult testosteron, atunci posibilitatea ca vina sa fie si a ta este aproape nula.
Daca insa crezi ca ai partea ta de responsabilitate si ca e posibil sa fi contribuit la facilitarea adulterului, incearca sa te autoanalizezi, caci numai cunoscandu-te perfect te vei putea schimba.
Esti predispusa la o relatie de cuplu cu probleme?
Daca ti-ai pus vreodata oricare dintre intrebarile de mai jos, atunci exista posibilitatea ca parte din vina sa iti apartina. Odata ce ai identificat problema, poti incerca sa o remediezi.
"Oare ma iubeste, oare ma va parasi vreodata?"
Esti o persoana nesigura pe tine. Daca parintii te-au abandonat si te temi sa nu fii parasita, atunci ai tendinta sa te comporti suspicios, sa te agati de partener si sa faci excese, cerandu-i prea mult timp, prea multa atentie. Daca ai fost abuzata, devii pasiva in relatiile ulterioare, te lasi condusa de resentimente si sfarsesti, la un moment dat, prin a ignora nevoile partenerului.
"Oare voi putea sa am singura grija de mine?"
Esti o persoana care are dificultati in a actiona independent. Daca parintii te-au descurajat in a-ti forma propria identitate si independenta, tinzi sa devii dependenta de partener, iti lipseste initiativa, spontaneitatea, ceea ce poate conduce partenerul la o relatie extraconjugala cu o "femeie adevarata".
"Oare de ce simt ca nimeni nu ma intelege?"
Esti o persoana care are dificultati in a stabili legaturi emotionale cu altii. Daca parintii nu au fost iubitori, atenti, atunci ai probleme in a sti cum sa te daruiesti; ai tendinta de a fi posesiva, lucru care poate speria si indeparta partenerul.
"Oare de ce nu pot fi pe masura asteptarilor celorlalti?"
Esti o persoana care nu-si cunoaste valoarea. Daca parintii au fost critici, nu te-au incurajat si ai crescut fara sa dobandesti incredere in tine, intr-o relatie de cuplu te vei simti acuzata, respinsa, ceea ce te face sa fii reticenta in intimitate.
"Oare de ce nevoile mele nu conteaza pentru nimeni?"
Esti o persoana care are dificultati in a-si face cunoscute nevoile. Daca parintii nu ti-au dat drept la opinie, in relatia de cuplu ai tendinta sa ramai tacuta, ca sa eviti conflictul. De asemenea, percepi partenerul ca pe cineva care vrea sa te controleze, sa te subjuge si ai tendinta sa acumulezi nemultumirile si periodic sa explodezi in crize de nervi.
"Oare de ce numai eu iau viata in serios?"
Esti o persoana care nu stie cum sa se relaxeze, te simti prea responsabila. Daca ai crescut dupa standarde fixe, rigide, nu reusesti sa fii creativa, romantica. Daca, dimpotriva, ai crescut fara nici un fel de disciplina, in relatii te consideri ofensata daca trebuie sa te supui unor reguli.
Daca ai decis ca relatia nu mai poate fi salvata, pleci
Divortul apare in general cand infidelitatea a fost doar un simptom al unui mariaj in agonie, care nu mai poate fi resuscitat. Femeile care ezita sa ia aceasta decizie spun:
 "Nu cred ca ma pot descurca singura" (71% din femeile divortate se recasatoresc).
 "Sunt o crestina adevarata, cununia e sfanta" (satisfaci doar credinta, nu si pe tine).
 "Sunt raspunzatoare sa am grija de el" (nevoia de a te simti utila poate fi canalizata in alte directii).
 "Nu pot divorta din cauza copiilor." O casnicie fara iubire este un contraexemplu pentru copii.
 Parintii divortati, dar responsabili, care continua sa acorde sprijin emotional si financiar copiilor, sunt de preferat unor parinti casatoriti, dar care se afla in continua dizarmonie.
 "Il iubesc prea mult, nu-l pot parasi, orice mi-ar face" (dragostea neimpartasita duce la depresie si disperare).
Vrei sa afli daca barbatul tau te insala?
Semne pentru femei - dupa Don-David Lusterman, PhD: Infidelity: A Survival Guide:
1. Numere noi de telefon pe mobil.
2. Isi imbunatateste conditia fizica, tinuta vestimentara.
3. Incepe sa petreaca tot mai mult timp la serviciu si te roaga insistent sa nu-l cauti.
4. Calatoreste tot mai des in interes de serviciu si nu te invita si pe tine.
5. In weekend prefera sa petreaca timpul cu prietenii.
6. Nu e interesat de sex sau vrea mai mult sex ca de obicei.
7. Sterge deseori site-urile cautate pe internet.
8. Se arata plictisit si nesatisfacut de viata alaturi de tine.
9. Cauta motiv de cearta sau se plange ca il agasezi sau ca-l pisalogesti.
10. E lipit de telefonul mobil, pe care nu-l scapa din ochi zi si noapte.
Esti un barbat tentat sa comita adulter?
Semne pentru barbati - dupa David Wexler, PhD: Why good men behave badly:
1. Imbatranesc si am nevoie de cineva care sa ma faca sa ma simt tanar.
2. Am nevoie de cineva care sa-mi maguleasca orgoliul.
3. Ma simt prizonier in viata de cuplu si imi doresc putina aventura.
4. M-am saturat de rutina si-mi doresc ceva nou.
5. Ma simt neimplinit si nesatisfacut in relatia de cuplu.
6. Ma simt singur, desi traiesc alaturi de partenera mea.
7. Ma simt neinteles de partenera si vreau sa gasesc pe altcineva care sa ma complimenteze.
8. Am dubii despre propria-mi potenta sexuala si vreau sa mi se spuna cat sunt de viril si atractiv.
9. Caut varietate in experienta sexuala.
10. Sunt insurat cu persoana nepotrivita si vreau o relatie noua.
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
De ce inseala barbatii? (II)
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» De ce inseala barbatii?
» Barbatii romani
» Ce cauta barbatii la o iubita
» Femeile versus barbatii
» Cum sa vorbesti in asa fel incat barbatii sa asculte

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: ROMÂNCELE NOASTRE-
Mergi direct la:  
|
Creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente