DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile | |
| | Autor | Mesaj |
---|
andyreal Bleu
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 54 Reputatie : 0 Puncte : 6128 Data de inscriere : 16/02/2008
| Subiect: Re: Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile Mier Feb 20, 2008 11:11 am | |
| Nu ca as fi din Italia dar dieta mediteraneana e foarte sanatoasa...bazata pe multe legume, peste si crustacei(va garantez ca proaspete sunt nemaipomenit de bune) si fructe...totul gatit simplu,acompaniat de un pahar de vin...nu degeaba Italia are cei mai multi nonagenari...cei peste 80 de ani sunt majoritatea(de asta e si cererea mare pentru ingrijitoare)...daca va intereseaza va pot posta retete italienesti. | |
| | | Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7461 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile Mier Feb 20, 2008 11:39 am | |
| - andyreal a scris:
- daca va intereseaza va pot posta retete italienesti.
Daca stii ceva bun si testat de tine, evident ca ne intereseaza... | |
| | | andyreal Bleu
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 54 Reputatie : 0 Puncte : 6128 Data de inscriere : 16/02/2008
| Subiect: Re: Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile Joi Feb 21, 2008 11:04 am | |
| - Citat :
- Ingrediente:
400 g aluat de taitei (sau foi de lasagna din comert), 500 g de carne tocata de vita, 250 ml suc de rosii 400 g mozzarella (sau cascaval) 200 ml smantana. unt pentru uns tava, o ceapa, un catel de usturoi, sare, piper, oregano, maghiran,
Preparare:
Ceapa se taie marunt, usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu carnea tocata. Se pune intr-o tigaie si se prajeste putin amestecand. Adaugam condimentele si 150 ml suc de rosii si 100 ml de smantana. Amestecam si lasam sa scada putin. Punem apoi deoparte sa se raceasca. Luam o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti, o ungem si aranjam o foaie de lasagna, un strat de umplutura de carne, felii de mozzarella si tot asa pana incheiem cu o foaie de lasagna. Batem intr-un castronel sucul de rosii ramas cu smantana ce-o mai avem si cu restul de mozzarella rasa si compozitia rezultata o punem pe deasupra ultimei foi. Se da la cuptor cam 30-40 de minute. Se serveste cu busuioc. facuta de sotia mea...e nemaipomenit de bun | |
| | | andyreal Bleu
| Subiect: Re: Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile Vin Feb 22, 2008 11:15 am | |
| aaaa...pai daca va place,ai mei sunteti...va postez mereu cate ceva Fileuri de peste cu ciuperci si dovlecei - Citat :
- Ingrediente:
500 g de fileuri de peste (se poate folosi orice fel de peste, de preferat cel cu putine oase) 400 g dovlecei mici (circa 4 bucati) ciuperci cat doriti sa puneti, eu am folosit un mixt de ciuperci inghetate (circa 300 g) patrunjel si rucola(frunze de papadie) proaspete sare ,piper
Mod de preparare: Se taie fileurile de peste in bucati mari,de preferat fara piele si oase...se lasa la fiert cu capac,la foc mic,in putin vin ,ulei de masline si cateva crengute de patrunjel si rucola.Separat se face un sos din ciuperci,dovlecei,ulei de masline si putin vin alb. cand s-au fiert se aseaza pestele in farfurie ,se pun ciupercile si dovleceii in mijloc sau pe lateral si se toarna sorul obtinut peste pește. cine doreste poate pune ,impreuna cu pestele la fiert, si 2-3 rosioare taiate in jumatate. Se imbina perfect cu vin alb sau rose - pus putin la rece !!!
asta am gatit chiar eu, foto e facuta de mine...e o reteta usoara, nu e super calorica ...pofta buna!!1
| |
| | | andyreal Bleu
| Subiect: Re: Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile Sam Feb 23, 2008 5:57 pm | |
| iata si ultima reteta aparuta pe siteul nostru...e buna rau...chiar va rog s-o incercati!!! - Citat :
- FOCACCIA RIPIENA...sau mai pe romaneste placinta cu carne de pui si ciuperci
23.02.2008 Ingrediente: Pentru aluat: 450 gr. faina,drojdie 20 gr., o lingura de ulei ,apa calduta 250 ml. circa. Pentru umplutura: 500 gr. piept sau pulpa de pui, o ceapa,ulei,ciuperci 300 gr.,dovlecel si o rosie sau doua,piper,patrunjel. Mod de preparare: Se topeste drojdia in apa calduta si se amesteca cu faina,sarea si uleiul, dupa care se framanta 5-10 min.,si se pune la crescut.Intre timp se caleste ceapa in ulei ,se adauga carnea de pui taiata bucatele mici ,ciupercile si dovlecelul si se frig 5-10 min acoperite. Apoi se pun rosile taiate si se lasa pana cand se evapora toata apa lasata .Se pune sarea ,piperul si patrunjelul. Aluatul se imparte in doua parti :1/3 si 2/3, partea mai mare se intinde si se pune pe o tava rotunda unsa cu unt si faina,iar cu partea mai mica se face un capac care se pune deasupra ,dupa ce s-a pus umplutura la mijloc.Se unge deasupra cu ulei si se pune la cuptor 20-25 min,la 180 de grade. reteta si foto trimise de Vale mai multe foto la http://www.realitateadinitalia.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=703&start=60 | |
| | | andyreal Bleu
| Subiect: Re: Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile Sam Feb 23, 2008 5:59 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile | |
| |
| | | | Dieta mediteraneană previne astmul și alergiile | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|