Stres, stare de nervozitate si iritabilitate? Aceasta este una din cauzele modificarii greutatii tale corporale.
Specialistii de la Universitatea Georgetown din Washington au demonstrat faptul ca sub conditii de stres, organismul asimileaza caloriile la un nivel dublu.
Scapa de stres si mananca sanatos!
Dieta este importanta deoarece un bun echilibru alimentar duce la functionarea corespunzatoare a metabolismului.
Solutia? Alimentele influenteaza prin continutul de substante, activitatile biochimice ale creierului. Slabeste cu dieta italiana antistres! Aceste mancaruri te vor ajuta sa-ti recapeti tonusul.
Date utile
Dieta dureaza: o luna
Se pierd: trei kilograme
Obiective: combaterea stresului si a kilogramelor in plus
Consum: 1.400 de calorii pe zi
Incepe chiar de azi!
Dieta de fata restabileste echilibrul greutatii tale corporale printr-o alimentatie speciala. I-ati o pauza si acorda-ti o perioada in care sa-si relaxezi mintea si corpul.
Iata un plan pentru sapte zile: De luni pana duminica poti manca:
Mic dejun: un pahar de lapte degresat sau un iaurt, o cafea neindulcita, o lingura de cereale integrale, 25 g de muesli, 200 de grame de fructe.
Gustare: un morcov crud sau 150 de ml de iaurt degresat.
Luni: Pranz: 80 g de paste integrale cu suc de rosii sau 150 de g de peste la alegere cu usturoi, verdeata proaspata cu 10 ml de vin alb, salata verde creata, 50 g de paine integrala, 200 g de ananas.
Cina: 50 g de bruschette din paine integrala si 50 g de crema de fasole la care adauga o rosie, o ceapa si un ardei gras, feliute de vinete la gratar cu usturoi si otet.
Marti: Pranz: 80 de grame de orez integral fiert cu dovlecei, 50 g de scoici preparate cu vin alb, verdeata si salata de ridichi, 200 g de kiwi
Cina: 100 g de friptura de curcan cu spanac preparat la aburi cu 20 g de ulei de masline, 50 g de paine din cereale integrale, un mar.
Miercuri: Pranz: 80 g de orez integral cu 200 g de boabe de mazare, supa de legume, fasole verde, 200 g de ananas.
Cina: 150 g de peste la tigaie, salata verde, 50 g de paine integrala, 200 g de grapefruit.
Joi: Pranz: 80 g de tagliatele cu peste, usturoi, curry si suc de rosii.
Cina: 100 g de mozzarella cu conopida gatita la abur, 50 g de paine integrala, 150 de struguri.
Vineri: Pranz: 80 g de orez cu dovlecei, supa de legume, 150 g de somon, 200 g de ciuperci pe care sa le pregatesti cu ulei de floarea-soarelui si patrunjel, 200 g de pepene galben.
Cina: Chiftelute de legume, salata verde, 200 g de prune.
Sambata: Pranz: 80 g de paste din cereale integrale in care sa pui cateva cubulete de vinete, suc de rosii, salata de cruditati si ardei gras la cuptor.
Cina: Supa de linte preparata din 50 g de linte si verdeturi mixte, 50 g de paine integrala, 200 g de kiwi.
Duminica: Pranz: 80 g de spaghetti, 100 g de piept de pui cu 200 g de ananas si verdeata proaspata, ghimbir si semnite de mustar.
Cina: 50 g de bruschette din paine integrala cu crema de branza de vaci, verdeata si ceapa, ulei, sare si broccoli preparat la abur.