DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Virtuțile medicale ale postului

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7404
Data de inscriere : 11/10/2008

Virtuțile medicale ale postului Empty
MesajSubiect: Virtuțile medicale ale postului   Virtuțile medicale ale postului Icon_minitimeJoi Mar 12, 2009 9:50 am

Omul, prin procesul chimic de metabolism, încorporează elemente chimice din mediul exterior în mediul interior pe baza individualității organismului său. Astfel, substanța primită din exterior este metabolizată, transformată în compuși chimici din care se alcătuiește trupul omenesc, devenind țesuturi și organe. Dar țesuturile și organele noastre mor în fiecare clipă și, de aceea, sunt înlocuite, tot în fiecare clipă, prin procesele chimice permanente de la nivelul celulelor.
Principala funcție a celulei este nutriția, termen care poate ține locul termenului de “metabolism”. Nutriția înseamnă viață. În cadrul proceselor metabolice de nutriție, celula furnizează organismului și energia de care acesta are nevoie.
Pentru a fi utilă organismului, deci celulelor, hrana trebuie radical transformată în compuși chimici care pot fi primiți de către celule.
Celula primește proteine, zaharuri și grăsimi, iar cu ajutorul enzimelor, ea divizează acești compuși în fragmente din ce în ce mai mici. Apoi, tot celula recompune fragmentele în substanțe complexe, pe care le încorporează în propria sa substanță, realizând astfel permanenta înlocuire a țesuturilor noastre.
Schimburile chimice la nivelul celulelor își mențin ritmul și în cele mai vitrege condiții, adică și în situația în care organismul nu mai este hrănit. În acest caz, celula consumă substanțe din rezervele organismului.
Orice schimb chimic produce deșeuri la nivel celular. Când aceste deșeuri devin importante, ele perturbă mecanismele de nutriție, în special în prima lor componență, aceea de fragmentare a substanțelor primite de celulă. Mai pe înțelesul tuturor, celula rupe aceste substanțe conform unor scheme precise pentru a obține niște compuși preciși; exactitatea este esențială, fiindcă altfel acești compuși nu pot fi folosiți mai apoi.
Din diverse cauze, printre care se numără și acumularea acestor deșeuri, celula face la un moment dat o greșeală: în loc să rupă corect o substanță, o fragmentează aberant, ceea ce rezultă din această operație fiind un compus pe baza căruia nu se poate sintetiza nici o substanță utilă, fiind și nociv în același timp. Asemenea compuși aberanți sunt celebrii “radicali liberi”, iar nocivitatea lor este dată de faptul că pot afecta ADN-ul, informație genetică necesară celulei pentru a funcționa.
Deci, nutriția, esențială vieții, este în același timp cauza îmbătrânirii și morții și se află la originea unor afecțiuni extrem de grave, cum ar fi cancerul.
Revenind la problema bolii, trebuie făcute câteva precizări:
Ø bolile infecțioase sunt boli de atac, produse de agresiuni asupra organismului; ele sunt rezultatul virușilor și bacteriilor pătrunse în corp. Chiar și o banală “răceală” este, în realitate, o viroză, iar o amigdalită este o infecție bacteriană;
Ø bolile degenerative sunt rezultatul fie al lipsei unor hormoni (de pildă cazul diabetului), fie al absenței unor vitamine sau a altor elemente chimice necesare organismului;
Ø bolile fără leac cele mai grave au la origine ceea ce am putea numi “auto-intoxicația”, adică prezența în organism a unor substanțe nocive produse chiar de țesuturile umane.
Cea mai mare parte a cazurilor de cancer se pot explica prin această noțiune de “auto-intoxicație” prin care radicalii liberi pot deregla informația genetică a celulei, prin afectarea lanțului ADN, perturbând ritmul de multiplicare a celulelor, în urma căreia se formează țesuturile.
Tumorile maligne sunt dezvoltări aberante ale unui țesut, rezultate în urma unei multiplicări celulare incorecte.
Perturbarea procesului de diviziune celulară se datorează erorilor ivite în mecanismul de nutriție, iradierilor puternice sau îndelungate, atmosferei din ce în ce mai poluate din orașe, stilului de viață caracterizat prin stress, supraalimentație și sedentarism.
Mâncăm și bem ceea ce ne place, nu neapărat ceea ce ne face bine. În tot ceea ce privește stilul de viață, ne-am depărtat de natural, de ceea ce-i priește organismului. De pildă, unele mecanisme fiziologice esențiale, numite funcții adaptative, sunt din ce în ce mai puțin folosite. Prin aceste funcții, organismul se adaptează la modificările mediului exterior, mecanismul de termo-reglare fiind una din aceste funcții.
În atmosfera vieții moderne de astăzi, aceste funcții au ajuns aproape nefolosite, ele fiind înlocuite cu mecanisme artificiale, de investiții ale omului în perpetua sa căutare a maximei plăceri prin efort minim.
Stingerea funcțiilor adaptative duce la dispariția funcțiilor fiziologice importante. Organismul nostru, creat de Dumnezeu cu legi precise de funcționare, este dereglat datorită acestor schimbări petrecute într-un interval foarte scurt de timp.
Am înlocuit din dieta noastră produsele naturale, îmbuibându-ne cu o grămadă de otrăvuri bine ambalate. S-a perturbat de asemenea până și ritmul alimentației. Frecvența și mai ales abundența meselor noastre au făcut să dispară o funcție esențială a organismului nostru, aceea de adaptare la lipsa hranei. Societatea contemporană, făcând din ce în ce mai puțin efort fizic, ar fi normal să mănânce mai puțin. S-a întâmplat însă invers: sedentarismul lumii contemporane este asociat unei abundențe alimentare incredibile.
Singurul obicei bine încetățenit, prin care s-a păstrat funcția de adaptare la lipsa de hrană, este postul. El este urmașul normalității alimentare pe care am uitat-o de demult. Există o ordine, o înțelepciune în așezarea posturilor:
Ø postul Paștilor se ține primăvara și reprezintă cea mai benefică și mai radicală cură de dezintoxicație, fiindcă în mesele zilnice apar o mulțime de plante cu efecte depurative (diuretice);
Ø postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel și postul Adormirii Maicii Domnului deschid vara și, respectiv, anunță venirea toamnei, dispunerea lor fiind deosebit de utilă în cadrul igienei alimentare din acea perioadă a anului;
Ø postul Crăciunului este ultima perioadă de detoxificare din cursul anului.
Acestor intervale de post le corespund perioade fără opreliști alimentare, în care gastronomia românească se desfășoară în toată bogăția sa. În timpul unei perioade de post negru intră în acțiune o multitudine de mecanisme subtile în care este implicat întregul organism, până la nivelul celular:
- lipidele din țesuturile sub-cutanate sunt consumate;
- arderile se obțin și pe seama proteinelor din țesutul muscular;
- tot ce este în exces în trupul nostru se consumă, tot organismul participând la efort.
Cea mai mare parte a “miraculoaselor” vindecări de cancer sunt asociate unui regim alimentar foarte sărac în proteine animale, grăsimi și zaharuri. Sub numele de cancer se ascund diverse tumori maligne caracterizate de înmulțirea aberantă a unor celule care au degenerat; acestea invadează țesutul în care au apărut și, prin metastază (fiind transportate prin vasele de sânge sau prin sistemul limfatic), proliferează în noi zone ale organismului. Interesant este însă faptul că organismul nu poate, practic, lupta împotriva acestor tumori. Sistemul imunitar nu reacționează cum ar trebui, fiindcă nu consideră noile țesuturi surse ale unei agresiuni. Ele nu sunt în mod fundamental străine organismului pe care-l invadează și de aceea nu sunt distruse.
Medicina, în lupta împotriva unui inamic atât de perfid, cunoaște trei mari mijloace:
- extirparea chirurgicală a tumorilor;
- chimioterapia prin citostatice;
- radioterapia.
Soluția chirurgicală se pretează în situațiile în care cancerul a fost depistat devreme, iar celelalte mijloace au ca scop încetinirea sau chiar stoparea multiplicării celulare în țesuturile canceroase, adică oprirea dezvoltării tumorilor, fie prin substanțe chimice, fie prin iradiere.
Există, în medicina populară, atât de disprețuită astăzi, plante cu efect anticancerigen, o parte din aceste plante urmând a fi prezentate în această lucrare. Dar la fel de important este regimul alimentar.
Tumorile sunt considerate de către organism țesuturi normale și, din acest motiv, sunt perfect irigate; toate substanțele necesare dezvoltării lor le parvin din abundență. Dar, într-o perioadă de abținere de la hrană, organismul începe să consume din propria sa substanță, tot ce este în exces contribuind la acest efort de a menține necesarul energetic fără “aprovizionare” din exterior.
După ce lipidele din țesuturile sub-cutanate sunt consumate primele, organismul folosește, într-o ordine precisă, tot ce poate fi necesar arderilor. Din moment ce până și proteinele din țesutul muscular sunt consumate, este logic ca țesuturile bolnave, tumorile maligne, să fie și ele utilizate.
Explicațiile de mai sus, așa simplist cum au fost enunțate, sunt singurele care pot arunca o rază de lumină asupra așa numitelor “vindecări miraculoase” în care postul apare ca o constantă. Natura este cel mai bun medic și abținerea de la hrană a organismelor bolnave este o regulă. Să ne aducem aminte de reacția în fața bolii a unui animal bolnav care este mult mai normală decât a noastră. El refuză orice fel de hrană, mulțumindu-se cu puțină apă.
S-a observat, chiar și statistic, că în “vindecările miraculoase” există o relație între aceste cazuri și ceea ce se numește “stare de rugăciune”, “starea mistică”. Indiferent dacă suntem credincioși și înțelegem că rugăciunile pot fi împlinite sau dacă suntem raționaliști și ajungem la concluzia că auto-sugestia face minuni, realitatea rămâne: există oameni care se vindecă în cazuri pe care medicina le consideră pierdute, iar, în vindecarea lor, o anumită stare de spirit - specifică momentelor în care ne rugăm cu credință nestrămutată - are o importanță covârșitoare.
Trebuie să fim convinși că vindecarea adevărată nu se datorează doar regimului alimentar, stilului de viață și ceaiurilor de plante pe care le-am băut; toate acestea nu ar fi de ajuns fără acea convingere intimă stimulată de rugăciune, că bunătatea lui Dumnezeu se poate revărsa asupra omului în suferință, vindecându-l.
Mergând pe firul acestei dimensiuni spirituale, putem cita în continuare cuvintele Mântuitorului nostru: “Eu sunt calea, adevărul și viața” și tot Domnul nostru Iisus Hristos ne îndeamnă: “Rugați-vă neîncetat”. Mântuitorul nostru este viața pentru că ne-a răscumpărat din păcatul săvârșit în urma neascultării protopărinților noștri Adam și Eva, care au creat pe pământ boala și moartea.
Mântuitorul ne-a repus la dispoziție ENERGIILE HARICE NECREATE ALE DUHULUI SFÂNT, care vor ajuta celulele organismului nostru să-și împlinească funcția de nutriție normal, suplinind în același timp lipsa de energie rezultată în urma abținerii de la mâncare. (vezi anexa 2)
Prin urmare, se poate afirma că postul nu este numai un mijloc de prevenire a bolilor degenerative, între care cancerul are un loc de frunte, ci și cea mai naturală cale de vindecare în acest tip de afecțiuni.
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
Virtuțile medicale ale postului
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» DURATA POSTULUI
» informatie despre doctori si asistente medicale din Olanda
» O fetita de numai 1 an este gravida (?) cu fratele sau! Ciudatenii medicale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
Creati un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente