cora Staff Officer
Numarul mesajelor : 160 Varsta : 47 Reputatie : 0 Puncte : 6554 Data de inscriere : 13/12/2006
| Subiect: Ministerul apararii olandez medaliaza 3 ofiteri romani Sam Aug 25, 2007 9:25 am | |
| (foto: ambasadorul Regatului Olandei in Romania) La sediul Statului Major al Forțelor Terestre din București, luni, 27 august 2007, ora 11.00, în prezența generalului locotenent dr. Teodor Frunzeti, se va desfășura ceremonia de medaliere a trei ofițeri din Forțele Terestre participanți în 2007 la misiunea ISAF din Afganistan.Medaliile au fost acordate de către ministrul apărării din Olanda, domnul Eimert van Middelkoop și vor fi înmânate de ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Olandei în România, Excelența Sa Jaap L. Werner și de atașatul apărării, locotenent Colonel Jan Korteweg. Ofițerii medaliați, maiorul Emil Bobocea, căpitanul Dorin Cucolaș și căpitanul Marius Gabriel Vîrtej-Lemer, și-au desfășurat misiunea, timp de șase luni, în cadrul Comandamentului Regional de Sud sub comanda generalului maior (Olanda) Toon van Loon.Medalia comemorativă pentru forțele de menținere a păcii a fost instituită prin decret regal la 23 martie 2001 și poate fi conferită cetățenilor olandezi sau ai altor națiuni care au participat la misiuni în sprijinul păcii în zone de operații olandeze, pentru cel puțin 30 de zile consecutive și care au dat dovadă de un comportament ireproșabil în toate situațiile pe timpul misiunii.Distincția este acordată de către ministrul apărării în consultare cu miniștrii de externe, justiției și internelor. Ea este o distincție oficială recunoscută de guvern. Sursa: amosnews.ro | |
|
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Ministerul apararii olandez medaliaza 3 ofiteri romani Vin Aug 31, 2007 9:08 pm | |
| Domnul Werner cu sotia, au luat lectii de limba romana de la mine, in 2005 in vara, pana sa se prezinte la post ca Ambasador al Olandei la Bucuresti. Ambii sunt ineteligenti si bine crescuti. El a terminat Dreptul, iar ea a facut cred, istoria artelor. M-au invitat la ei, cand ma voi duce in tara, dar nu am mai fost de 4 ani. Vara viitoare, daca voi fi in tara , le voi da un telefon, sper sa ma vad cu ei, sunt niste oameni fini si modesti! | |
|