DIROBENELU DIROBENELU |
|
| normal si Anormal in Belgia | |
| | Autor | Mesaj |
---|
muccelmic Senior
Numarul mesajelor : 127 Varsta : 61 Localisation : Uccle Emploi : transporturi/logistica Loisirs : navigatie cu vele/bicicleta/fitness/religie Reputatie : 0 Puncte : 6503 Data de inscriere : 05/02/2007
| Subiect: normal si Anormal in Belgia Joi Mar 08, 2007 10:09 pm | |
| Deschid un topic din care putem cu totii sa ne dam cu parerea, din experientele de zi cu zi, pozitia fiecaruia fata de viata sociala,rentabilitate,pierderi de orice fel,retete de a trai mai "normal"...s.a.m.d... Deci, ce credeti ca este NORMAL in Belgia si ce este ANORMAL in aceasi tara??? ... Voi astepta paginile cu "post-uri" si poate-mi voi da si eu cu parerea8) Orice este admis si nimic obligatoriu (nu ca-n Belgia) | |
| | | Badea Senior
Numarul mesajelor : 231 Varsta : 53 Reputatie : 0 Puncte : 6573 Data de inscriere : 27/11/2006
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Vin Mar 09, 2007 12:26 am | |
| putem discuta aici si despre Olanda? ca eu nu stiu ce-i normal in Belgica voastra :face: | |
| | | muccelmic Senior
Numarul mesajelor : 127 Varsta : 61 Localisation : Uccle Emploi : transporturi/logistica Loisirs : navigatie cu vele/bicicleta/fitness/religie Reputatie : 0 Puncte : 6503 Data de inscriere : 05/02/2007
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Vin Mar 09, 2007 7:36 am | |
| Da cred ca "Be-Ne-Lux" s-ar incadra in profilul site-ului! Da-i drumu' ... | |
| | | Neptuna Expert
Numarul mesajelor : 568 Varsta : 47 Emploi : comunicare Loisirs : viata Reputatie : 0 Puncte : 6575 Data de inscriere : 26/11/2006
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Vin Mar 09, 2007 8:51 am | |
| Pai atunci Muculetzule, ia schimba mata titlul acestui topic, ca ma simt ignorata si fac urat ;-) | |
| | | Neptuna Expert
Numarul mesajelor : 568 Varsta : 47 Emploi : comunicare Loisirs : viata Reputatie : 0 Puncte : 6575 Data de inscriere : 26/11/2006
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Vin Mar 09, 2007 8:53 am | |
| Ce mi se pare mie anormal in Olanda este pasiunea olandezilor pentru "drop". Mai ales dubbel zoute drop. Groaznic la gust. Bah, bah, bah, otrava pura. Eu mananc, nu neaparat cu deosebita plaxcere, honigdrop, dar atat. Al meu sot moare dupa acel dubbel zoute drop si mie imi vine sa vomit! | |
| | | muccelmic Senior
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Vin Mar 09, 2007 9:41 pm | |
| Topicul nu-l mai schimb...se face din mers...are ceva??? DROP??? ce-i asta(ala)??? un fel de dropsuri??? sau??? | |
| | | Badea Senior
Numarul mesajelor : 231 Varsta : 53 Reputatie : 0 Puncte : 6573 Data de inscriere : 27/11/2006
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Vin Mar 09, 2007 10:51 pm | |
| un fel de cauciuc, miroase la fel...banuiesc ca si gustul ii la fel | |
| | | muccelmic Senior
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Dum Mar 11, 2007 9:24 am | |
| Chestia cu "cauciucul" cred ca-i mai mult de gust si atat! Hai sa-ti zic ceva ce n-am inteles de 20 de ani de cand sunt aici(Bel) iata: - unul, sta acasa, se ingrasa, nu face nimic... si la sfarsit de luna are 800 euros in cont(buzunar) cica se numeste "ajutor de somaj" -altul, se scoala de dimineata, se inghesuie in metro,tren,tram platindu-si deplasarea, face ceva(munceste) 8/10 ore, are si "dreptul" la o pauza de masa(in general tartinele proprii+supa)...revine SARACUL cam de 20 de ori pe luna, obosit seara de la job... ... ... si la sfirsit de luna are 1270 euros in cont(buzunar) cica se numeste "salariu" Am luat si eu creionul si am socotit asa: 800-1270 =-470eurosDeci practic, cel de al doilea cistiga 470 euros, muncind zi de zi iar primul sade degeaba si???? diferenta nu-i mare!!! .... NORMAL/ANORMAL??? :helps: | |
| | | mishulyna Junior
Numarul mesajelor : 65 Varsta : 62 Reputatie : 0 Puncte : 6542 Data de inscriere : 06/01/2007
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Dum Mar 11, 2007 9:43 am | |
| Calcul eronat, cel mai adesea cel ce sta in somaj mai iese din casa si presteaza diverse munci "la negru", obtinand venituri nedeclarate si prin urmare neimpozabile! Asa ca din punctul meu de vedere castiga mai bine decat cel ce munceste... | |
| | | muccelmic Senior
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Dum Mar 11, 2007 9:59 am | |
| Am pus "expre" rezultatul scaderii cu valoare NEGATIVA-stiind ca este un 30% eroare in sistemul de PENALIZARE a muncii in Bel! Tare-mi doresc "o axioma explicativa" la snsul ce-l poate avea trandavia=somaj=bani=taxe din bani munciti - pt trantori! O veni vreodata ziua cand se va pune in practica: "Nici munca fara paine, nici paine fara munca"> normal??? sau ??? | |
| | | deklaas Senior
Numarul mesajelor : 148 Varsta : 30 Localisation : Bruxelles Emploi : brainwasher Loisirs : mirarea. din ea s-a nascut filozofia. Reputatie : 0 Puncte : 6509 Data de inscriere : 30/01/2007
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Dum Mar 11, 2007 11:31 am | |
| referitor la cei care traiesc din ajutoare sociale in Belgia, ati uitat sa luati in calcul ca ei nu platesc impozite, sunt scutiti de orice taxe (taxe de timbru pentru actele de la primarie, taxe de timbru fiscal pentru orice acte nationale, taxe de inscriere in diferite registre, etc.), au cursuri gratuite de limba si de formare, au reduceri la calatoria cu mijloace de transport in comun, au reduceri sau chiar gratuitati la multe activitati publice inclusiv unele spectacole si alte cele, la medic au totul gratuit... (noi platim si ne ramburseaza mutualitatea o parte), nu platesc taxa pentru locuinta, la facultate nu platesti taxa de inscriere iar taxa de studiu e redusa... in plus, nu trebuie sa consume benzina/motorina/LPG-ul pe care-l consumam noi mergand la birou in fiecare dimineatza, cateodata chiar la mai mult de 50 de km de orasul in care locuim - implicit masina nu le e rablagita in ultimul hal si cu km multi la bord datorita "plimbarilor" zilnice casa-birou-casa, nu suporta aglomeratiile in trafic, gazele de esapament, stresul in trafic, stresul la birou, nopti de nesomn cu gandul la proiectele de la birou, riscul de accident in trafic sau la munca, etc. timpul pe care-l au la dispozitie il pot utiliza sa faca sport, sa viziteze, sa faca mici lucrari la negru (se fac bani frumosi la negru pe care nu trebuie sa-i imparti cu statul sub forma de impozit pe venit), sa citeasca sau sa studieze ce ii intereseaza... mai e cineva de parere ca cei cu venituri mici (salariu mic) ar trebui sa mai mearga la munca ? aici se aplica foarte bine zicala aia romaneasca: cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea cine sta si leneveste, are tot asa ! sau, varianta rautacioasa: cine-i harnic si munceste, ori e prost ori nu gandeste ! | |
| | | Neptuna Expert
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Dum Mar 11, 2007 1:46 pm | |
| Mda, cam asa este. Insa, este sistemul social european. Contra celui anti-social american, unde daca muncesti poti avea marea cu sarea, dar daca ai un pic de ghinion ajungi intr-un getto sau un trailercamp si nimeni nu te mai scoate de acolo. Este o alegere facuta de societatea europeana. Eu nu stiu care sistem e mai bun, hiaturi sunt peste tot. Din pacte profitroi sunt peste tot, mai ales cand le facilitezi acest lucru... | |
| | | muccelmic Senior
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Dum Mar 11, 2007 9:06 pm | |
| Dekl... multzam pt amanuntele bine descrise, le stiam-dar am vrut sa fie "ecuatia" mai simpla, de gradu' unu, ca sa nu ajungem la un rezultat proxim cu incandescenta sistemului socio-economic deplasat si incoerent unde dupa mine, munca de orice fel> se penalizeaza! Cat si cum va mai merge asa??? Cu ani in urma )(12) am fost si eu independent, fara sa fac apel la banca sau finantare "bidon"-aveam banii mei cash, munca normala...etc, dupa 4 ani, au avut "tovii de la ONSS" dibacia sa ma taxeze de trei ori pe acelasi lucru, am ajuns pana la urma in cabinetul ministrului de atunci cu o simpla intrebare: "Este normal sa muncesc ca indep. pentru 8000 FB (200euros) pe luna?" Mi s-a raspuns sec si cu o debilitate extrema- "Depuneti bilantul si va puteti inscrie la somaj!" Am facut cum mi s-a spus, m-am jucat si pe la somaj vreo 6 luni, dupa care m-am expatriat pe doi ani- asta ca sa redevin normal! Sunt sigur acum, ca niciodata nu voi mai fi independent in Bel! Dai mai mult de cat ti se spune ca ar face! | |
| | | Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7055 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Mar Mar 13, 2007 2:48 pm | |
| In legatura cu somajul imi permit sa-mi dau si eu cu parerea si sa spun ca sistemul social belgian nu a fost rau gandit, dar asa cum este peste tot in lumea asta se vor gasii oamenii care sa profite de lacunele lui, asa numitii profitori. V-ati gandit vreodata ce ar insemna sa stii ca nu poti beneficia de ajutorul de somaj, in cazul in care nu este vo zi din luna fara sa se inchida cate-o intreprindere pacilea ?... Prin prisma celui care a beneficiat odata de vo cateva luni de somaj, va pot spune ca nu este chiar asa viata de roz, in somaj, nu iti gasesti echilibrul moral, cand esti invatat sa lucrezi si nu sa o freci toata ziulica, chiar daca te descurci putin la negru, asta nu inseamna ca esti linistit, prefer de 1000 de ori serviciul decat mina 'ntinsa, iar conditiile pt obtinerea acestuia nu sunt asa simple precum cred unii, statul nu iti da bani gratis chiar asa usor si fara probleme. (nu detaliez aici toate aspectele deoarece sunt f multe si intortocheate, dar va spun sincer ca nu toata lumea este pregatita pt a fi somer de meserie)
Sa revin acum la subiectul de baza, cu o constatare care imi umfla oole de cate ori am ocazia sa ma lovesc de ea: - vreau sa mentionez de la inceput ca nu este o regula generala si in principiu este aplicata de bastinasii care in strafundul sufletului lor, au un dinte pt tot ce se numeste strain. - cand stau de vb 2 belgieni pe care-i cunosti (colegi de serv., vecini etc) si treci pe linga ei si le dai buna ziua, nu iti raspund la salut, se fac ca nu aud salutul tau, practic te ignora, dar când esti tu singur cu ei, raspund fara probleme. (cei ce sunt oameni cu bun simt, nu aplica aceasta regula, nici subalternii bineinteles) Enervat de acest procedeu, am incercat sa am o explicatie de la sursa, (belgieni) sa imi dau seama unde este problema si mi sa explicat ca, citez :nu este politicos sa deranjezi pe cineva care vb cu altcineva. Dupa umila mea parere FALS adica o fi politicos sa treci ca boul pe linga cineva pe care-l cunosti si sa te faci ca ploua, pe semne ca nu au citit niciodata codul bunelor maniere (hmmm...oare exista si asa ceva in societatea asta de rechini?...) Cam in acelasi stil, ma frapat prima data când am venit acilea, faptul ca in momentul când priveai o femeie pe strada, sau in bus/metrou etc, putin mai insistent, (asta inseamna sa te uiti la ea, sa o privesti in oki vb românului) intorcea capul in cealalta parte, luind o mina de gretzoasa, parca i-ai fi bagat mina-n poseta, de ce ?... numai capul lor frigorific stie... Ar mai fi si altele, dar aceste 2 cazuri sunt pe invers decat in România si pt asta le-am asternut pacilea. | |
| | | Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7055 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Mier Mar 14, 2007 2:26 pm | |
| Servind masa azi mi-am adus aminte de o alta diferenta dintre NOI si EI: - românul este invatat sa lase ceva in farfurie, prin romanika chiar se spunea k esti prost crescut daca golesti farfuria complet, (falsa aprecierea, cred) iar pacilea ling blida astia de îi iau zmaltzu', ba de multe ori ma bufneste râsul k sterg farfuria cu-n botz de pâine, de poti s-o pui direct in raft fara s-o mai speli. Singura explicatie care mi-am gasit-o mie, deoarece si io faceam la fel pacolo si cateodata pacilea, pen'ka obisnuinta e a 2 a natura, e k produsele românesti nu erau/sunt intodeauna kalitative si de multe ori chiar nu puteai sa-mbuci ce-ti aruncau prin blide, dealtfel asta chiar ma enerveaza si acu prin românika, platesti aceleasi preturi k pacilea la cârciuma si arunci mancarea la gunoi k-i nashpa... mde poate se va schimba si mentalitatea asta ku timpu'. | |
| | | Neptuna Expert
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Mier Mar 14, 2007 2:42 pm | |
| Si sotul meu ma dezaspera ca trebuie sa mananc tot din farfurie, ca asa e frumos...ca ei asa au fost crescuti, ca mancarea e dar de la dumnezeu, sa multumesti ca tu ai de mancare si sa te gandesti ca copilasi in africa nu au, asa ca nu se arunca mancarea... I-am spus ca daca se indoapa, de aia face burta ;) Acum, de mult nu mai termina tot daca nu ii mai e pofta | |
| | | muccelmic Senior
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Mier Mar 14, 2007 10:36 pm | |
| Hmmm:o chestia cu "mancatul" tine de "bordeie si obiceie"- de ex. la mine se binecuvanteaza painea si vinul ce sunt prezente la masa... am fost acum 10 ani prin pustiul Sinai si acolo, fiecare trebuia sa-si puna in farfurie(blid) cat credea ca poate manca, adica TOTUL, sa nu lase nimica, ce ramanea prin marmite se lua si ducea la beduinii care aveau nevoie prin pustiu-deci obiceiuri ce nu sunt "daunatoare"! (...) Nostalgia somajului din Bel, ma incanta si acum ,dupa ani de zile... ehei ce vremuri-mergeam de 4ori pe sapt. la mare, fitness,timp liber de citit...si cate si mai cate; scaderea moralului invocat printr-un post de mai sus-e apa de ploaie, pai acum cand ma joc de-a "job plein temps" abia WEndul ma mai rasfata cu o plimbare, p-ici pe colo, in rest "cheltui sa castig" cu PUTIN mai mult de cat un "somer"! Ce mica diferenta!!! Dar ce mare ANOMALIE!!! | |
| | | Alex Master
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Joi Mar 15, 2007 9:32 am | |
| Azi revin cu alta diferenta de aici, fata de românika in cea ce priveste conducerea masinii prin aceste hatzishuri. Prioritatea de dreapta cu care a trebuit toti sa ne obisnuim pacilea si care este aplicata foarte diferit fata de cum eram noi invatati sa conducem pe meleagurile mioritice, nu k p'acolo nu ar fi fost de aplicatie dar in niciun caz nu se aplika de aceiasi maniera ca aici, majoritatea intersectiilor find semnalizate cu panouri indicatoare de prioritate. PS mare atentie la aceasta regula de p'acilea deoarece sa schimbat din nou legea de c**ând si are prioritate cel ce vine din dreapta, chiar daca initial s-a oprit la intersectie (inainte cel ce se oprea pierdea prioritatea), deci trebuie kaskat oki, dekat punga. | |
| | | muccelmic Senior
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia Joi Mar 15, 2007 10:23 pm | |
| E chestie de invat si dezvat... eu am invatat aici si stilul cu "dreapta" mi-a intrat in reflex! Cand mai am ocazia sa conduc in RO, sunt o catastrofa, aplic reflexul de aici si incurc circulatia! Totul e normal! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: normal si Anormal in Belgia | |
| |
| | | | normal si Anormal in Belgia | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|