Am gasit niste sfaturi si m-am gandit ca poate intereseaza o rubrik din asta care mai poate fi completata si de voi cu altele:
Dulceata se pastreaza mai bine si nu se zahariseste daca in timpul prepararii ei marginea vasului se va sterge cu o carpa curata, inmuiata in apa rece.
Apa in care se prepara cafeaua neagra nu trebuie lasata sa fiarba. Cafeaua se adauga cel mai tarziu inainte de primul clocot. Prin fierbere se pierde o parte din oxigen si devine grea. Daca din neatentie, ati lasat-o un pic sa clocoteasca, se toarna imediat putina apa rece.
Maioneza se poate face cu mai putine oua daca in ea se adauga cateva cuburi de cartofi fierti, calzi si bine sfaramati.
Mamaliga nu mai face cocoloase daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece.
Frisca batuta isi pastreaza consistenta daca la preparare pentru fiecare jumatate kg de frisca adaugati jumatate lingurita gelatina.
Castravetii acrii vor avea un gust mai picant daca in borcan se presara printre ei cateva cuisoare.
Prajiturile din albus de ou vor creste foarte frumos daca la baterea albusului se adauga si o jumatate de plic de praf de copt.
Varza murata prea tare se opreste din fermentatie cu 5-6 pastile de aspirina.
Menta este folosita printre altele si la parfumarea branzeturilor.
Perisoarele se formeaza cu mana in apa rece pentru a nu se lipi de mana.
Pentru ca lamaia sa fie cat mai parfumata, mai ales daca urmeaza sa fie pusa in ceai, inainte de a o taia, trebuie oparita (rapid, fara a fi tinuta in apa).
Untul care se foloseste pentru ornarea unui preparat trebuie topit numai pe baia de aburi. Focul il deterioreaza, ii schimba calitatea si aspectul.
Daca dintr-o gaina care urmeaza sa fie preparata ca friptura se face mai intai supa, este necesar ca pasarea sa fie pusa la fiert cu apa fierbinte, pentru ca friptura sa iasa mai gustoasa.