DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU

PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Un interviu de mare bun simț

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic

feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7407
Data de inscriere : 11/10/2008

Un interviu de mare bun simț  Empty
MesajSubiect: Un interviu de mare bun simț    Un interviu de mare bun simț  Icon_minitimeMier Feb 15, 2012 12:56 am

Un interviu de mare bun simț  206732kkdsc3347  
"Până la ce os să ne ajungă cuțitul ca să ne trezim, să ne dăm seama ce ar fi bine pentru noi?", se întreabă ro­mâ­nul Florin Zamfirescu. Aflat la amurgul vieții, nu se mai teme să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă acest adevăr are ceva criminal.
- Jurnalul Național: Nichita Stă­nescu spunea: "Dragii mei, feriți-vă să aveți dreptate prea repede, prea devreme, ca să aveți la ce visa...". Se pare că tot visăm de 20 și ceva de ani încoace!
- Florin Zamfirescu: Da, așa e. Tot Nichita zicea că cel mai periculos e adevărul, iar cel mai important e drumul spre adevăr, fiindcă adevărul are ceva criminal. Toți guvernanții noștri, din ’90 încoace, au dat întruna dovadă de multă inteligență. Prin eșecurile repetate pe care le traversăm, toată lumea crede că guvernanții noștri, de-a lungul vremii, erau proști. Dar eu cred că au fost și sunt extrem de in­te­ligenți, numai că sunt rău in­ten­țio­nați. Acest lucru e vizibil cu ochiul liber. Sunt an­gajați să distrugă tot ceea ce în­seam­nă această țară. Nu întâmplător României i se spune Grădina Maicii Domnului, nu întâmplător Prințul Charles desco­peră Transilvania și habar n-avem câte mai avem de vânzare și cât de repede se vând! Și nu este din prostie. De fapt, este subordonarea unor comandamente exterioare. Cred că soarta noastră e pecetluită. O spun la sfârșit de viață, chiar nu-mi pasă cât mai am de trăit, chiar nu vorbesc pentru mine. Am copii, nepoți, prieteni și poate, cel mai important lucru, am studenți. Nu puțini! Sunt o comoară de talente.
- Au vreo șansă în România?
- Ca artiști au, dar ca români... Duplicitatea discursurilor politice este din ce în ce mai vizibilă. Se spune una, se gândește și se lucrează alta. Mi-a fâlfâit acest gând atunci când Petre Roman a declarat că industria României este o grămadă de fier vechi. Hai să o lichidăm! CAP-urile au fost niște prostii, hai să le lichidăm! S-a sfărâmat totul! S-a început cu COMTIMUL. Dintr-o dată n-a mai fost bun! Prețurile erau atât de mici, încât s-au vândut în neștire apartamente, pământuri etc. Pe urmă a fost planul diabolic: "Ia-ți cu buletinul ce împrumut dorești!". După ce oamenii s-au îndatorat în prostie, agățați fiind de poftele lor de a avea o casă sau o mașină, n-au acționat cum îi în­vățaseră străbunicii, să "nu se întindă mai mult decât le e plapuma".
Regatul României
- Am ajuns să ne vindem și că­ma­șa de pe noi?
- Da. Am ajuns să spunem la 70.000 de oameni că nu le mai dăm indemnizația pentru copii sau că nu le mai dăm ajutorul social tocmai acelora care nu-și mai pot plăti datoriile. Și tot nu vedem cu ochiul liber ce se întâmplă? Și tot nu vedem că sfatul "cui nu-i place aici, să plece" ur­mă­rește același lucru: depopularea spațiului. Era o poveste cu trenul care nu mai avea cărbuni. Oamenii au fost sfătuiți să pună, pe foc, lemnul din tren – scândurile, podelele... În cele din urmă, s-au terminat și lemnele, iar trenul a ajuns un schelet de fier. Cam asta ni se întâmplă nouă. Dacă nu vrei, nu înțelegi ceea ce se urmărește.
- Oamenii vor să înțeleagă, au ieșit în stradă!
- Sunt bucuros că oamenii au început să se trezească. Totuși, o popu­lație de 20 de milioane nu poate fi neglijată, nu poate fi nici stârpită brutal. Ea poate fi stârpită prin Codex Alimentarius, prin vaccinuri. Treptat, cu răbdare, poate fi decimată. Dacă s-a răbdat o sută de ani, de ce nu s-ar mai răbda încă 25? Planul de decimare este a la long.
- Cele 20 de milioane de români se vor trezi brusc?
- Lumea să nu creadă că Piața Universității este formată doar din 50 de demenți sau de disperați care stau acolo în frig și urlă. Piața Universității este formată acum din 20 de milioane de oameni care nu pot veni, care nu pot sta acolo. Cred că prin martie toa­tă țara va fi în picioare! O să ve­dem ce se va întâmpla... Acum se vând toate sistemele energetice ale Ro­mâniei cu condiția să mai primim niște bani cu împrumut, ca să ne mai ajungă un an. Și tot nu se vede cu ochiul liber?! Toți suntem conduși din afară, și nu conduși spre binele nostru. Nimeni nu dorește binele nostru.
- Ar trebui noi să ne dorim binele!
- Sper să o și facem. Suntem sub un blestem, cred că mult mai vechi decât acela fiindcă ne-am împușcat conducătorul în ziua de Crăciun... Răul vine dinăuntru. Cozile de topor provin din pădure...
- Credeți în monarhie?
- Acum 20 de ani, când glasuri firave strigau "Regele Mihai!", glasuri vânjoase din eșalonul doi, în frunte cu Ion Iliescu, spuneau: "Ce să caute un rege? Să vină aici, să-și ceară ave­rile?". Și regele a fost întors de la aeroport. Pe urmă, Iliescu a recunoscut că a fost o greșeală, că ne-am temut degeaba, pentru că e foarte bătrân... Acum 20 de ani era bătrân?! Și iată că trăiește și acum. Ar fi ușor să ne închipuim cum ar fi România astăzi dacă ar fi fost regat. Ei, n-am vrut-o, pentru că răul vine dinăuntru.
- Binele cu forța nu se poate face!
- Categoric. Eu totuși sper în trezirea noastră. Monarhia este o instituție care asigură o stabilitate, asigură o mândrie, asigură o relație internațională de excepție. Trebuie să se înțeleagă că monarhia nu face politică! Ea este deasupra și veghează bunul mers al țării unde există. Era o vorbă cândva, pe vremea Regelui Carol: "regele și dorobanțul". Do­robanțul era cel care apăra granițele țării, iar regele era în frunte. Nu se vrea să se știe că, de-a lungul istoriei, când regele era prins, războiul era pierdut. Iată motivul pentru care imnul regal începe cu "Trăiască, regele!". Un stat căruia i se ia regele este decapitat! Iată câtă importanță are acest cap încoronat pentru o țară unde există monarhie. Asta s-a întâmplat, în 1947, cu România. De asta umblăm ca muștele fără cap. Pentru că suntem decapitați din 1947. La noi se confundă democrația cu vacarmul. Am voie să vorbesc și spun tot ce-mi trece prin cap. Fără să bag de seamă că n-am ce spune și nu am bunul simț să tac. Îl acuz din toată inima mea pe Emil Constantinescu fiindcă nu a permis să se explice popu­lației ce însemnează monarhia. Ce fac eu acum într-un articol pe care-l citește poate o mână de oameni ar fi trebuit să facă Emil Constantinescu. Să vorbească despre ce ar fi însemnat dacă țara noastră ar fi fost condusă de monarhie. Și atunci se putea face un re­ferendum. Oamenii ar fi fost lă­muriți, nu forțați. Vă garantez că sunt foarte mulți oameni care cred în monarhie. Cât să mai așteptăm? Până la ce os să ne ajungă cuțitul ca să ne trezim la realitate, să ne dăm seama ce ar fi bine pentru noi?
Neamuri proaste
- Nu suntem singurele muște fără cap. Toată lumea e în derivă!
- S-a intrat în derivă când Monica Lewinsky și-a analizat pata de pe rochie cu Bill Clinton. Președintele Statelor Unite a fost târât într-un proces murdar, jenant, care, de fapt, nu-i privea decât pe cei interesați să privească pe gaura cheii ce se în­tâm­plă în dormitorul vecinului. Nu era o problemă de stat, dar forțe oculte au început să-și demoleze conducătorii. Și încet-încet, după căderea Gemenilor, s-a instaurat un fel de control ACTA de care toată lumea vorbește acum. Se va ajunge la cipuri pe frunte sau pe gât sau pe înche­ietura mâinii, și atunci mie îmi pare bine că sunt la sfârșitul vieții.
- Suntem la limita subexistenței, iar mall-urile apar ca ciupercile după ploaie. Unde-i logica?
- Aceste mall-uri se pregătesc pentru viitoarele generații care vor veni și care vor arăta că România este Gră­dina Maicii Domnului. Cu siguranță nu noi vom fi aceia! Și investițiile cu bani europeni tot pentru viitoarele generații sunt. O țară, când a fost cucerită, trebuie să fie și gata de preluare! De ce să o construiască cei care vor veni? În același timp, românii sunt sărăciți, disperați, alungați, omo­râți. Încet-încet rămân mall-urile, dealul, valea, spațiul mioritic care-i sublim. România are de toate!
- Mai avem onoare?
- Nu. Eu am fost crescut prost. Bunicul îmi spunea: "Ai grijă, există neamuri bune și neamuri proaste. Poate să aibă câte facultăți vrei, dar cu neamul prost n-ai ce să faci!" Și eu mă întrebam, firește, ce însemnează neamul prost? Din punctul bunicului de vedere, este acel neam care funcționează după interesele proprii, care uită de cuvânt, de promisiune, de punctualitate, care uită de onoare și funcționează după propriile interese. De ani de zile, aud peste tot la noi expresia: "interesele țării noastre sunt să...". Dar eu nu pot fi de acord cu interesele țării mele care a bombardat Iugoslavia, singura țară vecină cu care nu aveam conflicte. Așa cum a spus un mare actor de-al nostru, Vasile Nițulescu, atunci când văzuse o hartă într-o vitrină: "Dintre toți vecinii noștri numai Marea Neagră ne iubește!". Interesul țării noastre este acum să nu mai vedem realitatea și să fim de partea celui pe care noi îl credem mai puternic. Onoarea nu mai contează. Nici credința! Unde-i onoarea, unde-i demnitatea și până la urmă unde-i adevărul?

Ultima editare efectuata de catre sfantul_calinic in Vin Iun 28, 2013 1:00 pm, editata de 1 ori (Motiv : interviu, florin_zamfirescu, românia, grădina_maicii_domnului)
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
Alex
Master
Master
Alex

Numarul mesajelor : 1148
Varsta : 51
Reputatie : 11
Puncte : 7055
Data de inscriere : 17/12/2006

Un interviu de mare bun simț  Empty
MesajSubiect: Re: Un interviu de mare bun simț    Un interviu de mare bun simț  Icon_minitimeMier Feb 15, 2012 11:05 am

interviul e de bun simt, nimic de zis, dar cum a fost postat pe un forum de discutii libere mi-as permite si eu cateva comentarii la el.
am observat in mai multe discutii, dezbateri, interviuri etc ca se face referinta la unii poeti, scriitori, jurnalisti, oameni destepti de altfel, de la care ar fi multe de invatat, daca nu si-ar fi pus amprenta pe constiinta lor situatia de supravietuire zilnica cu care se confrunta tot românul si daca nu si-ar fi inchinat sufletul si condeiul vreunei parti sau alta, celor care detin puterea materiala in România.
exemplele sunt atat de multe printre acestia incat am tendinta sa spun ca toti fac la fel iar exceptiile sunt atat de putine incat imi vine greu sa le gasesc (ce vrei, instinctul de supravietuire al individului sau mai bine zis: e greu sa stai drept cand iti ghiortaie matele de foame).
dar nu asta era subiectul comentariului meu, asta a fost asa ca un preambul. indiferent de origine sau de culoarea pielii, omul e facut din acelasi aluat si se conduce dupa multe principii sau simtaminte comune. una dintre ele ar fi latura visatoare a omului, faptul ca atunci cand nu ai ceva, ti-l doresti sau daca tot il ai iti scade intersesul pentru el.
din acest pct de vedere il inteleg pe dl.FZ, deoarece si eu aveam tendinte regaliste cand traiam in România. cred ca era un fel de vis frumos pentru ceva ce nu traisem pana atunci, dar acum dupa cateva zeci de ani traiti in monarhie, chiar daca-i pot da dreptate in privinta stabilitatii, mandriei, relatiilor internationale, cred ca este cam scump platit blazonul asta, chiar si pt o tara cu resurse mult mai importante decat ale României.
nu vreau sa intru intr-o polemica si sa spun ca-i nu-i buna sau ca-i buna monarhia, pana la urma ce-i bun pt mine s-ar putea sa nu fie bun pt altul, dar intelegand cine detine puterea in România, resursele tarii de acum, cred ca ar fi un efort prea mare pt o mare parte a populatiei agonizata de saracie.
ma tem ca la fel ca si in alte situatii România a pierdut un tren cu care ar fi mers in aceasta directie iar acum ca sa fuga dupa el sa-l prinda ar insemna mai mult o sufocare decat un castig real (dar asta-i parerea mea).
mi-e teama ca singurele invataturi valabile vor ramane cele de la "bunici"...
Sus In jos

Un interviu de mare bun simț
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Semnificatia zilelor din Saptamana Mare
» Cel mai mare prost
» Mare-i gradina lui Dumnezeu,
» Cui i-e frica de Ungaria Mare?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: SPIRITUALITATE ROMÂNEASCA-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente