Subiect: Cum priviti stelele ca sa va spunem cine sunteti... Lun Feb 01, 2010 5:07 am
Sunt departe si totusi atat de aproape. Nu exista om pe lumea asta care sa nu isi fi atintit ochii, mintea si inima, macar o data catre stele. Ele insufletesc cerul si imaginatia, ele ne dau lectii in tacere, ele sunt reper si destinatie, ele sunt mereu deasupra capului si nu exista vant care sa le dea deoparte, care sa le faca sa se miste sau sa cada. Ele inving timpul si spatiul prin lumina pe care o raspandesc si in timpul vietii si dupa ce s-au transformat in pulbere. Ele aduc un pic de bucurie inima celui care priveste, ele sunt martorele iubirii pamantesti. Spuneti-mi cum priviti stelele ca sa va spunem cine sunteti… le priviti cu credinta, cu incredere, cu teama, cu interes, cu curiozitate, cu drag, cu suspiciune, critici sau plini de admiratie, acuzandu-le sau multumindu-le… ca pe mistere sau ca pe maestri, ca pe amenintari sau binecuvantari? Cum ne uitam la stele asa ne uitam si la oameni, caci precum in Cer asa si pe pamant. Cui ii este frica de oameni ii este frica si de stele, cel care iubeste stelele, iubeste si reflectarea lor in cei din jur. Tot ceea ce ne inconjoara… absolut totul s-a nascut intr-o stea, in creuzetul fierbinte si misterios in care lumina se transforma in materie si materia in lumina! Multumim stele, voi aratati calea cand ne-am ratacit si avem nevoie sa ajungem acasa, voi ne invatati sa dam lumina oricui in mod egal indiferent cat de rau sau bun ni se pare, voi sunteti prezente chiar daca va aflati la distante uriase, voi nasteti si sunteti viata pe pamantul acesta, voi sunteti motivul pentru care am invatat sa privim spre cer, pentru care ne-am dorit prima data sa parasim planeta si sa calatorim n spatiu pentru a va vedea mai de aproape… Si pentru ca este luni, 1 februarie, si orice om isi face macar o cruce cu limba in cerul gurii la inceputul zilei, a saptamanii si a lunii, sa multumim fortei divine care a organizat materia in jurul nostru si care a pus stele pe cer pentru a ne gasi mereu drumul catre Casa noastra vesnica.
Cum priviti stelele ca sa va spunem cine sunteti...