DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Tips & Tricks de pe aceste meleaguri

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
Admin
Master
Master
Admin


masculin
Numarul mesajelor : 1461
Localisation : Pe punte
Reputatie : 39
Puncte : 7319
Data de inscriere : 22/11/2006

Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Empty
MesajSubiect: Tips & Tricks de pe aceste meleaguri   Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Icon_minitimeVin Sept 05, 2008 10:15 am

Am sa incep o rubrica noua in care se poate publica, tot felul de legi, ponturi sau curiozitati, din toate domeniile, de pe aceste meleaguri.
Ca sa fac safteaua, am sa scriu un articol despre:

ARBORII din CURTEA VECINILOR (BELGIA)

In fiecare an sunt nenumarate plângeri cu privinta la arborii, sau vegetatia din curtea vecinilor, care invadeaza gradinile reclamantilor si in general de fiecare data se pune intrebarea respectarii distantelor de plantare a acestora.
Acest aspect este reglat de o lege "Code rural 7 oct 1886" (din nou o lege de pe timpu' lui Pazvante Chioru), care la art 3 scrie:
"- este permis sa se planteze arbori inalti, la o distanta de 2m de la linia de separare a propietatilor si la 0.5m pentru arbusti, boscheti etc."
Cu toate acestea, administratiile comunale, de unde face parte propietatea respectiva, pot prevede alte regulamente, deci inaintea oricarui demers trebuie sa va informati la ei de existenta acestor dispozitii.
Acelasi Cod prevede la art.36:
"- Vecinul poate cere inlaturarea tuturor pomilor, arbustilor, boschetilor, plantati la o distanta neregulamentara fata de propietatea lui."
Aceasta cerere se poate face cu ajutorul "Juge de Paix" care este competent in aceasta materie.
Se poate cere taierea acestor arbori si in alte cazuri precum: - risc sa cada, fac prea multa umbra pe propietatea voastra, frunze prea multe care cad si infunda scurgerile, invocandu-se "troubles de voisinage", dar si in cazul acesta trebuie incercat cu "judecatorul de pace", pentru a evita costurile scumpe din justitie.
Aceasta se face introducand o "cerere" numita "appel en conciliation du ou des voisins", la "Greffe de la Justice de Paix" si mers cu fotografii elocvente care sa probeze reclamatia dvstra.
Bine este sa nu fiti in aceasta postura, deoarece apoi, "buna ziua vecine", dar trebuie sa stiti si cand exista aceasta situatie ce trebuie facut.
Sus In jos
http://www.belgianul.com
Alex
Master
Master
Alex


Numarul mesajelor : 1148
Varsta : 50
Reputatie : 11
Puncte : 6914
Data de inscriere : 17/12/2006

Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Empty
MesajSubiect: Licentiere pentru "fapte grave" in Belgia   Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Icon_minitimeMar Noi 18, 2008 10:29 am

Licentiere pentru "fapte grave" in Belgia
Aproape intodeauna o licentiere de acest gen ajunge in instanta, datorita repercursiunilor sociale grave pe care l-e implica asupra angajatului.
"Fapta grava" este aceia care din punct de vedere legal, intrerupe imediat si definitiv contractul de munca al lucratorului.
Aceasta intrerupere, implica licentierea angajatului fara preaviz sau indemnizatii. In plus acesta v-a fi sanctionat si de catre organismele de plata a alocatiei de somaj, ceia ce inseamna ca v-a ramane fara indemnizatie de somaj pentru o perioada.
De aici vine si contestarea in justitie a "faptei grave" deoarece in momentul cand este introdusa o astfel de actiune, organizatiile de plata a somajului sunt obligate sa deblocheze plata somajului pentru cel in cauza, iar judecatorul v-a lua o decizie in functie de gravitatea faptei savarsite.
Cele mai frecvente cazuri sunt cele de "scandal", "insulte", lovituri", "hartuire" si "furtul" (domestic sau de documente de fond)
Sunt alte abateri pe care patronii vor sa l-e integreze in "fapte grave" dar care nu sunt cosiderate de lege ca find, astfel: "incompetenta", "lenea" "folosirea internetului in scopuri personale" etc.
Sus In jos
Admin
Master
Master
Admin


masculin
Numarul mesajelor : 1461
Localisation : Pe punte
Reputatie : 39
Puncte : 7319
Data de inscriere : 22/11/2006

Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Empty
MesajSubiect: Cand putem lua vacanta legala in Belgia   Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Icon_minitimeMar Ian 06, 2009 11:48 am

Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Images10

Fiecare intreprindere are in general regulile sale privitoare la acordarea vacantei anuale pentru angajatii sai dar in acest articol sa citim ce spune legea in acest sens.
"Se poate lua vacanta atunci cand patronul este de acord." deci decizia pentru perioada de vacanta trebuie decisa in acord cu angajatorul.
Sunt nenumarate exemplele cand angajatii suparati de decizia angajatorului de a nu pleca in vacanta intr-o anumita perioada, au facut-o, dar in fata legii aceasta este considerata ca "greseala grava" si se considera ca absenta nemotivata a acestuia de la serviciu.
In acelasi timp angajatorul "este obligat" sa acorde angajatului zilele de vacanta stabilite prin lege in decursul fiecarui an.
Trebuie stiut ca zilele de vacanta legale nu se pot reporta pe anul urmator deci sunt pierdute, nici macar nu sunt platite si mai trebuie stiut ca puteti avea consecinte financiare pentru aceste zile, rambursand o parte din banii de concediu pentru zilele neluate, iar fiscul va taxeaza si pe zilele lucrate in plus.
Evident ca sunt si exceptii de regula pentru intreprinderi mici unde patronul procedeaza cu angajatul "la mica intelegere" si ii poate acorda aceste zile neluate in anul urmator,(esti la servici si el te considera in concediu si apoi esti in concediu si el te considera la servici) dar nu este legal.
Totusi cel mai bine este de luat aceste drepturi in fiecare an pentru ca: "vrabia din mana nu se da pe aia dupa gard!"

PS. Pentru calcularea zilelor de vacanta la care aveti dreptul puteti accesa linkul de mai jos: http://onva-rjv.fgov.be/fr/page_3_2_4.htm
Sus In jos
http://www.belgianul.com
Continut sponsorizat





Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Empty
MesajSubiect: Re: Tips & Tricks de pe aceste meleaguri   Tips & Tricks de pe aceste meleaguri Icon_minitime

Sus In jos
 
Tips & Tricks de pe aceste meleaguri
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Prietenia pe aceste meleaguri (part 1)
» Traditii, obiceiuri si alte chestii specifice acestor meleaguri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: INFORMATII UTILE-
Mergi direct la:  
|
creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente