DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU

PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

"CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI!

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
Giulia
Senior
Senior
Giulia

feminin
Numarul mesajelor : 179
Varsta : 50
Reputatie : 0
Puncte : 6575
Data de inscriere : 25/11/2006

"CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI! Empty
MesajSubiect: "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI!   "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI! Icon_minitimeDum Dec 03, 2006 8:07 pm

Dragi forumisti, de cate ori nu auzim in viata de zi cu zi filosofia asta de viata : "eu traiesc clipa, vreau sa imi fac toate poftele, daca maine mor? macar sa stiu ca le-am facut pe toate in viata asta!".

Si acum sa va zic un caz real: aveam acum cativa ani un amic cu care mai discutam din cand in cand si ori de cate ori il intalneam, mereu imi spunea cuvintele astea. Ca el este adeptul lui "carpe diem", traieste clipa si incerca sa se justifice zicand... "daca maine trec strada si ma loveste o masina si nu mi-am trait viata..."

Ei, nu peste mult timp am aflat de la o prietena comuna, intalnindu-ma intamplator cu ea pe strada, ca Vali (asa il chema) a murit innecat desi el era inotator de performanta insa in acel moment era mort de beat si a intrat in coma alcoolica sau intr-un stop cardiac... nu se stie... cert este ca este mort, avand atunci 26 de ani.

Moartea lui a avut un impact deosebit asupra mea caci parca si acum il vad cum povestea cu mine si imi zicea "traieste clipa".

As vrea sa va pun o intrebare: nu credeti ca traitul asta al clipei trebuie folosit intr-un alt mod? Pentru tinerii din ziua de azi asta este o filosofie de viata si isi traiesc viata conform ei.

Eu cred ca trebuie sa traim clipa la maximum insa intr-un alt fel. Bucurandu-ne de lucrurile mici ale vietii insa mai ales sa folosim corect timpul care ne este dat sa il petrecem pe pamant si sa trecem acest test al vetii, pentru ca in cele din urma sa continuam sa traim si dupa ce fizic, am murit pe acest pamant.
Acesta cred eu ca este sensul vietii, scopul suprem pentru care am fost nascuti.

Voi ce parere aveti?
Sus In jos
https://dirobenelu.forumgratuit.ro
sanziana
Staff Officer
Staff Officer
sanziana

Numarul mesajelor : 1365
Varsta : 74
Reputatie : 18
Puncte : 7314
Data de inscriere : 24/11/2006

MesajSubiect: lui giulia   "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI! Icon_minitimeDum Dec 03, 2006 9:00 pm

Ai o filozofie foarte matura pentru varsta ta.
Multi tineri nu gandesc asa, din pacate!
Intr-adevar trebuie sa traim viata, dar fiecare intelege s-o traiasca in felul lui.
Cineva spunea, acum cand are peste 70 de ani, ca ar vrea sa aiba mintea de acum, banii tot de-acum, dar varsta de acum 30 de ani...
Parintii mei au murit ambii tineri, mai ales mama ,care avea 49 de ani, iar tatal 60 de ani, insa s-au distrat in viata lor scurta, cat altii in 80 de ani.
Altii traiesc peste 80 de ani si poate nu s-au distrat si regreta, sau din contra cei care, precum parintii mei , au facut tot ce-au considerat ca este placut in viata, deci nu au regretat ca au trait putin, dar intens!
Cred ca cel mai intelept lucru este, sa traiesti si sa-i lasi si pe altii sa traiasca, chiar daca unii isi irosesc viata, nu poti niciodata sa dai sfaturi in acest sens!;)
Sus In jos
http://jurtrad.own0.com/
Core
Senior
Senior
Core

masculin
Numarul mesajelor : 276
Varsta : 73

MesajSubiect: Re: "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI!   "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI! Icon_minitimeLun Dec 04, 2006 12:55 am

Giulia a scris:
As vrea sa va pun o intrebare: nu credeti ca traitul asta al clipei trebuie folosit intr-un alt mod? Pentru tinerii din ziua de azi asta este o filosofie de viata si isi traiesc viata conform ei.

Eu cred ca trebuie sa traim clipa la maximum insa intr-un alt fel. Bucurandu-ne de lucrurile mici ale vietii insa mai ales sa folosim corect timpul care ne este dat sa il petrecem pe pamant si sa trecem acest test al vetii, pentru ca in cele din urma sa continuam sa traim si dupa ce fizic, am murit pe acest pamant.
Acesta cred eu ca este sensul vietii, scopul suprem pentru care am fost nascuti.

Voi ce parere aveti?

Fica mea,
Cu emotie in suflet, emotie ramasa de la citirea celor postate m-am hotarit a-ti raspunde la intrebare. Sper sa nu te fi deranjat apelativul folosit?
Eu sunt adeptul principiului:" Traieste clipa ca si cind ,ar fi ultima ta clipa pe care Creatorul ti-o mai lasa sa o traiesti"
Nimeni nu poate sti citi ani ia ingaduit Dumnezeu sa faca umbra pamintului.Si atunci ,ca unul care nu-mi place sa mi se spuna ca sunt fatarnic in ceea ce priveste relatia mea cu Dumnezeu "dragutul"ar trebui sa ma pasioneze in primul rind: Care este voia Lui Dumnezeu cu privire la persoana mea - Unde ma aflu eu plasat fata de aceasta? De unde poti sti care este voia Lui Dumnezeu, din Biblie: Ioan 3:16
Voia Lui Dumnezeu cu privire la oricare individ in parte, este ca in aceasta viata sa ajunga sa isi cunoasca Creatorul adica pe Dumnezeu. Nimeni nu vine pe pamintul acesta datorita voii sale sau a unui om, ci datorita voii Lui Dumnezeu. Toti copii care se nasc ,sint veniti de la Dumnezeu. Lasati in custodie unei perechi de oameni spre ingrijire si educare. Pe ntru a le asigura atit viata cit si educatia, Dumnezeu lasa suficiente resurse.
In ce priveste educatia (si nu e vorba numai de a da "buna ziua" sau de a vorbi politicos) ci de a implementa copilului primele notiuni de religie, de cunoastere a Lui Dumnezeu responsabilitatea majora o au parintii si in deosebi mama.
Consider ca: Fiecarui individ viata aceasta,(linia care separa anul nasterii de cel al decesului) ii este data pentru pregatire.Care pregatire?
Pregatirea de a te intilni cu Dumnezeul tau, asa cum spune Biblia.Tu nu esti stapin pe nimic, gol vi si gol pleci. Te-ai gindit vreodata ca asta poate fi ultima ta clipa, ultima ora, ultima zi, ultimul an, ingaduit de Dumnezeu tie? Si cunoscind acestea :Care ar trebui sa fie relatia ta fata de Dumnezeul care ti-a lasat viata aceasta, pentru a te pregati pentru o viata vesnica? Fata de Fiul Sau,singurul Sau Fiu( nascut nu facut) care a parasit slava cereasca si pentru ca te-a iubit atit de mult, a acceptat sa moara pentru pacatele tale, ca tu sa ai dreptul la viata vesnica alaturi de El? Cine ar da viata lui, in schimbul vietii tale? Cine ti-a declarat vreodata:"Te iubesc cu o iubire vesnica?" Isus a facut-o si o face si astazi. Eu i-am auzit glasul, fata asta din inima Ardealului la fel, noi i-am deschis inima si L-am primit pe Domnul, ca stapin al vietii noastre. Tu de ce raspunzi cu o aminare? Nu uita ,oricine ai fi "Clipa urmatoare nu iti apartine." In scurt timp va veni vremea sa sarbatoresti ceva. Ce vei sarbatori :Craciunul sau Nasterea Domnului? Craciunul ,il vei sarbatori cu brad impodobit, cadouri, bautura si mincare multa. Nasterea Domnului o vei sarbatori acolo in ieslea inimii tale, fara fast. In ieslea inimii tale, unde L-ai primit pe Domnul slavei." Fiinca in casa de poposire nu s-a gasit loc pentru El." Eu l-am primit pe Domnul in inima mea si de atunci viata mea e o viata implinita. La tine, unde-i Domnul ? Afara, in frig, in ploaie , in zloata, descult si neimbracat, batind la o usa care se incapatineza sa stea inchisa?
Sus In jos
Giulia
Senior
Senior
Giulia

feminin
Numarul mesajelor : 179
Varsta : 50

MesajSubiect: Re: "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI!   "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI! Icon_minitimeLun Dec 04, 2006 9:55 am

Core a scris:
Giulia a scris:

Voi ce parere aveti?

Fica mea,
Cu emotie in suflet, emotie ramasa de la citirea celor postate m-am hotarit a-ti raspunde la intrebare. Sper sa nu te fi deranjat apelativul folosit?
Eu sunt adeptul principiului:" Traieste clipa ca si cind ,ar fi ultima ta clipa pe care Creatorul ti-o mai lasa sa o traiesti"
Nimeni nu poate sti citi ani ia ingaduit Dumnezeu sa faca umbra pamintului.Si atunci ,ca unul care nu-mi place sa mi se spuna ca sunt fatarnic in ceea ce priveste relatia mea cu Dumnezeu "dragutul"ar trebui sa ma pasioneze in primul rind: Care este voia Lui Dumnezeu cu privire la persoana mea - Unde ma aflu eu plasat fata de aceasta? De unde poti sti care este voia Lui Dumnezeu, din Biblie: Ioan 3:16
Voia Lui Dumnezeu cu privire la oricare individ in parte, este ca in aceasta viata sa ajunga sa isi cunoasca Creatorul adica pe Dumnezeu. Nimeni nu vine pe pamintul acesta datorita voii sale sau a unui om, ci datorita voii Lui Dumnezeu. Toti copii care se nasc ,sint veniti de la Dumnezeu. Lasati in custodie unei perechi de oameni spre ingrijire si educare. Pe ntru a le asigura atit viata cit si educatia, Dumnezeu lasa suficiente resurse.
In ce priveste educatia (si nu e vorba numai de a da "buna ziua" sau de a vorbi politicos) ci de a implementa copilului primele notiuni de religie, de cunoastere a Lui Dumnezeu responsabilitatea majora o au parintii si in deosebi mama.
Consider ca: Fiecarui individ viata aceasta,(linia care separa anul nasterii de cel al decesului) ii este data pentru pregatire.Care pregatire?
Pregatirea de a te intilni cu Dumnezeul tau, asa cum spune Biblia.Tu nu esti stapin pe nimic, gol vi si gol pleci. Te-ai gindit vreodata ca asta poate fi ultima ta clipa, ultima ora, ultima zi, ultimul an, ingaduit de Dumnezeu tie? Si cunoscind acestea :Care ar trebui sa fie relatia ta fata de Dumnezeul care ti-a lasat viata aceasta, pentru a te pregati pentru o viata vesnica? Fata de Fiul Sau,singurul Sau Fiu( nascut nu facut) care a parasit slava cereasca si pentru ca te-a iubit atit de mult, a acceptat sa moara pentru pacatele tale, ca tu sa ai dreptul la viata vesnica alaturi de El? Cine ar da viata lui, in schimbul vietii tale? Cine ti-a declarat vreodata:"Te iubesc cu o iubire vesnica?" Isus a facut-o si o face si astazi. Eu i-am auzit glasul, fata asta din inima Ardealului la fel, noi i-am deschis inima si L-am primit pe Domnul, ca stapin al vietii noastre. Tu de ce raspunzi cu o aminare? Nu uita ,oricine ai fi "Clipa urmatoare nu iti apartine." In scurt timp va veni vremea sa sarbatoresti ceva. Ce vei sarbatori :Craciunul sau Nasterea Domnului? Craciunul ,il vei sarbatori cu brad impodobit, cadouri, bautura si mincare multa. Nasterea Domnului o vei sarbatori acolo in ieslea inimii tale, fara fast. In ieslea inimii tale, unde L-ai primit pe Domnul slavei." Fiinca in casa de poposire nu s-a gasit loc pentru El." Eu l-am primit pe Domnul in inima mea si de atunci viata mea e o viata implinita. La tine, unde-i Domnul ? Afara, in frig, in ploaie , in zloata, descult si neimbracat, batind la o usa care se incapatineza sa stea inchisa?

Draga Core, asa este! Acest mesaj ar trebui adresat tuturor tinerilor pentru ca ei sa constientizeze ca privesc lucrurile intr-un mod simplist si ca adevarata filosofie a vietii este cu totul alta.Crying or Very sad Crying or Very sad
Sus In jos
https://dirobenelu.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI!   "CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI! Icon_minitime

Sus In jos

"CARPE DIEM" - SABIE CU DOUA TAISURI!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» "Iordanitul" si "Cumetria Femeilor"
» ""cultura"" americana
» "Caut Belgia in zadar" emisiune TV despre viitorul Belgiei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: SPIRITUALITATE ROMÂNEASCA-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente