ce trasatura de caracter crezi ca este mai importanta, pentru a reusi in viata?
raspuns (de pe un forum oarecare) - nu sunt eu autorul!
....A FI TU INSUTI
Sa reusesti sa traiesti si sa arati tuturor semenilor - celor langa care Dumnezeu te-a asezat in acest carusel al vietii - cine esti cu adevarat, sa le permiti sa te cunoasca asa cum esti, sa-ti cunoasca adevarata "matrice"... DACA, TU INSUTI O MAI CUNOSTI...
Fiecare dintre noi, suntem suma imperfectiunilor dobandite pe parcursul vietii prin ciuntirea "matritei initiale" - datorate in mare parte unei educatii abuzive, lipsite de afectiune si intelegere fata de CREATURA delicata care am fost COPILUL - si ceea ce am reusit sa mai pastram nealterat din fiinta perfecta care am fost, CREATIA LUI DUMNEZEU.
DACA TRECAND PRIN VIATA, VOI REUSI SA REPAR CEEA CE "ALTII" CU ATATA USURINTA AU STICAT, VOI CONSIDERA CA PREZENTA MEA IN ACEASTA EXISTENTA NU A FOST ZADARNICA.
Acum, fiecare dintre noi intelegem in alt mod ceea ce inseamna "sa reusesti in viata"... De mici ne-au fost inoculate de catre parinti, apoi de catre profesorii nostri si nu in cele din urma de catre comunitatea din care facem parte care sunt normele, valorile, modelele de conduita expectate de social.
Adesea m-am izbit de neconcordanta dintre ceea ce am invatat - in special in prima copilarie - despre modalitatile de "a deveni cineva" in viata si ceea se considera in zilele noastre "valoros" .....
Pentru mine cea mai importanta si daca vrei cea mai frumoasa trasatura de caracter pentru a reusi in viata este A FI TU INSUTI.
SA TRAIESTI IMPACAT CU CEEA CE DUMNEZEU TE-A BINECUVANTAT SAU TI-A LUAT: PARINTI, PARTENER DE VIATA, COPII, PRIETENI, POZITIE SOCIALA, TRASATURI FIZICE, HANDICAP (ATATA TIMP CAT SPIRITUL NU ITI ESTE AFECTAT), ETC.
Pentru mine, "un om realizat"este persoana care are sansa de a fi inconjurata de IUBIRE, de RESPECT si care strabate acest periplu existential daruind IUBIRE, ATENTIE, UN ZAMBET... chiar si celor care consideram noi ca nu merita. A FI TU INSUTI nu este simplu si nici usor, dar merita efortul....