DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU

PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Munca tinerilor din occident si distractiile celor români

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
Admin
Master
Master
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 1461
Reputatie : 39
Puncte : 7462
Data de inscriere : 22/11/2006

Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Empty
MesajSubiect: Munca tinerilor din occident si distractiile celor români   Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Icon_minitimeLun Iun 25, 2007 8:50 am

Am urmarit aseara la TV, pe unul din posturile românesti, o emisiune in care se vorbea despre distractiile dupa litoralul românesc, unde se etalau toti copii de bani gata, prin discoteci si baruri, plimbandu-si bolizi de lux si spargându-se-n figuri.
Mi-a venit imediat in minte faptul ca in occident majoritatea tinerilor, chiar si acei a caror parinti "nu duc grija zilei de mâine", sunt obisnuiti ca in vacanta de vara sa munceasca o luna undeva pt a invata cum se scot banii si nu neaparat pt ca au nevoie de a castiga ceva.
Acest lucru este un fel de educatie a tinerilor pt a-i invata sa pretuiasca banul muncit, pt a se obisnui cu dificultatile unui serviciu, pt a-i pregatii in viitoarea lor carieara si in nenumarate cazuri am vazut copii de oameni bogati care faceau curatenie in diferite locuri, fara sa isi puna nici cea mai mica intrebare, sau sa aibe cel mai mic complex de injosire asupra muncii pe care o prestau.
Ca sa aveti un tablou complet asupra celor relatate mai sus am sa citez ca: "anul trecut 3 tineri din 4 cu virsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani au avut un job de vacanta in perioada verii", iar muncile pe care le-au facut acesti tineri sunt in general: "vanzatori in magazine, muncitori in productie, ospatari, ajutori de bucatari, sau functionari", pt un salariu de +/- 1500 € brut pt luna lucrata.
Cam asta este diferenta dintre felul in care intelege un om bogat din strainatate sa-si educe odrasla si omologul sau român care vrea sa arate: "cine-i cel mai tare din parkare", dar din pacate: "parkarea e goala", la fel cum va ramâne si educatia acestor copii de "noi bashtani".
Sus In jos
http://www.belgianul.com
mishulyna
Junior
Junior
mishulyna

feminin
Numarul mesajelor : 65
Varsta : 62
Reputatie : 0
Puncte : 6544
Data de inscriere : 06/01/2007

MesajSubiect: Re: Munca tinerilor din occident si distractiile celor români   Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Icon_minitimeLun Iun 25, 2007 8:38 pm

Multe din averile celor din occident au fost acumulate prin munca, uneori pe parcursul catorva generatii, de aceea cred eu ca tinerii sunt educati in respectul fata de munca si de semeni, fara sa aiba sentimentul ca sunt mai presus decat altii de varsta lor.
Din pacate altfel s-au acumulat milioanele de dolari sau euro in Romania, odraslele celor imbogatiti peste noapte perpetueaza dispretul fata de munca si de lege al parintilor lor.
Sus In jos
muccelmic
Senior
Senior
muccelmic

masculin
Numarul mesajelor : 127
Varsta : 61
Emploi : transporturi/logistica
Loisirs : navigatie cu vele/bicicleta/fitness/religie
Puncte : 6505
Data de inscriere : 05/02/2007

MesajSubiect: Re: Munca tinerilor din occident si distractiile celor români   Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Icon_minitimeJoi Iun 28, 2007 10:00 pm

"parkarea e goala"... dar toti se-nbraca in "Gucci" si-n apa plutesc mucii!!!
La tonele de alge putrezite si fermentate de soare- exact ce se potriveste ambiantei de "litoral in hal fara de hal"- scursurile emanate de trendul neo-post-romanesc... se etaleaza acolo unde sunt "venerati"... Ma intreb daca cu acelasi ablomb s-ar da in figuri pe la Blankenberge... cat ar dormi pe la comisariat inainte de repatriere???
In RO totul este permis si nimic obligatoriu!!!
Cu 'fro 60 de Km mai la vale, la bulgaroi... suntem oaspeti de si pe cinste... cine ne opreste sa ne simtim bine...si cu parcarea plina de oameni normali??? flower blebe nebun cingo
Sus In jos
mishulyna
Junior
Junior
mishulyna

feminin
Numarul mesajelor : 65
Varsta : 62
Puncte : 6544
Data de inscriere : 06/01/2007

MesajSubiect: Re: Munca tinerilor din occident si distractiile celor români   Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Icon_minitimeVin Iun 29, 2007 9:37 am

Ne putem duce si-n Tahiti daca avem cu ce, intrebarea e daca asta va schimba cu ceva ifosele si tupeul marlanoilor de bani gata...lol!
Sus In jos
muccelmic
Senior
Senior
muccelmic

masculin
Numarul mesajelor : 127
Varsta : 61
Emploi : transporturi/logistica
Loisirs : navigatie cu vele/bicicleta/fitness/religie
Puncte : 6505
Data de inscriere : 05/02/2007

MesajSubiect: Re: Munca tinerilor din occident si distractiile celor români   Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Icon_minitimeSam Iun 30, 2007 12:27 am

Tahiti... pai nu-i un capat de tara... 14 ore de stat la 10.000 m altitudine cu crampe in genuchi... 10/12 zile la bordura piscinei si cu cate o zeama de fructe locale la capul unui pai "made in china"-excursie locala prin boscheti cu iz de palmieri expirati- seara de adio cu hola-ho... retour extenuant la Bxl... +++ impresii de mucava catre prietenii pe care tre-sa-i facem praf cu ce am facut la ..." Tahiti "
Tot de neam prost iese!
Bulgarian sea-side resort>>> mai "style" nu?
Sus In jos
sanziana
Staff Officer
Staff Officer
sanziana

Numarul mesajelor : 1365
Varsta : 74
Reputatie : 18
Puncte : 7316
Data de inscriere : 24/11/2006

MesajSubiect: Re: Munca tinerilor din occident si distractiile celor români   Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Icon_minitimeSam Iun 30, 2007 11:22 pm

Ai dreptate Admin, in Olanda este aceeasi mentalitate, copii se duc cu ziare de la varsta de 12 ani.
Imi amintesc ca eu o rugam pe fiica mea sa nu se duca, dar ea a insistat incat pana la urma am lasat-o.
Era atat de greu insa pe bicicleta cu ziarele, ca abia putea sa duca bicicleta incat de cateva ori, am facut eu si sotul meu ""krantenwijk", adica am dus ziarele celor abonati, sau neabonati, in cutia de posta.
Bine ca era dimineata foarte devreme si nu ma vedea nimeni, normal ca eu ma jenam la varsta mea, sa fac asa ceva, insa o ajutam pe ea, cand ploua, sau era bolnava.
A ajutat-o si matusa mea, cat a fost in vizita in Olanda, dar dupa 3 luni, i-am spus ca-i dau eu bani mai multi de buzunar , dar sa stea acasa.
Bineinteles, mai tarziu, la varsta de 16 ani, a vrut sa lucreze la Mc Donald, deoarece aproape toti copiii din clasa, lucrau.
A stat si acolo cateva luni in vacanta, dar a vazut ce greu sa castiga banii.
Acolo insa, nu mai m-am dus in locul ei.
Noi suntem mult mai protectori, cu copiii si acestia sunt mult mai dependenti , spre deosebire de copiii olandezi sau belgieni!
Sus In jos
http://jurtrad.own0.com/
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Munca tinerilor din occident si distractiile celor români   Munca tinerilor din occident si distractiile celor români Icon_minitime

Sus In jos

Munca tinerilor din occident si distractiile celor români
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Hai cu noi sa le transmitem mesajul celor 322
» Duminica celor singuri
» multe salutari tuturor celor din catalog

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente