Si eu am fost de cateva ori in Turcia si ai mare dreptate, nu mai este ca-nainte!
Ultima oara am fost in 2004, dar am fost dezamagita....
M-am intors de 2 zile din vacanta si pot sa spun ca a fost splendid!!
Am fost in Tailanda cu fiica mea, 3 zile in Bangkok si apoi 9 zile in Phuket.
In afara de calatoria lunga, aproape 11 ore, obositoare si de caldura excesiva, nu am decat cuvinte de apreciere pentru aceasta tara exotica, cu oameni deosebit de politicosi si ospitalieri!
Asa o tara curata, unde mirosea numai a flori pe care le vedeai peste tot, mancare buna, multe legume, peste , fructe si sucuri de fructe in fiecare zi, nemaivorbind de hotel.
In Bangkok am stat intr-un hotel de 5 stele(pentru prima data), la etajul 26, dar mi-a placut mai mult hotelul din Phuket, desi era de 4 stele, avea o gradina superba, eram foarte aproape de mare, care era atat de calda ca nu-ti mai venea sa iesi din ea!
Calduri excesive , intre 36-40 de grade zilnic, seara ploua uneori, dar in jumate de ora trecea.
Ni s-a spus ca sezonul cel mai bun ca temperatura, este de fapt iarna de la noi, deci intre decembrie si martie, nici nu ploua si nu sunt calduri excesive.
In acea perioada sunt 26 de grade in medie si cateodata 30, nu ca in aprilie.
Noi insa nu am stiut, cand ne vom mai duce, nu va mai fi intre aprilie si octombrie!
Oamenii de acolo nu simteau caldurile de afara, deoarece peste tot era aer conditionat, incepand cu taxi-urile si terminand cu magazinele...
Am fost intr-o excursie si ne-am plimbat cu un elefant prin jungla, altii au facut excursii de 2 zile si au inotat cu elefantii.
Erau in general femele, unele aveau 35 de ani, iar singurul mascul de acolo, era inca prea tanar , avea 9 ani si trebuia s mai astepte inca 6 ani, pentru a fi folosit la calatorii. Am intrebat care era cea mai in varsta femela si mi s-a spus ca avea 60 de ani, dar nu mai o lasau sa mearga cu oameni. Am aflat in orice caz lucruri interesante despre elefanti, faptul ca uneori traiesc chiar 90 de ani, deci o varsta respectabila!
De imbracaminte sa nu mai vorbesc, ce lucruri frumoase au, de marca si oricum mai ieftine decat aici!
M-a frapat ca oamenii se poarta frumos cu animalele, nu ca-n Turcia sau Romania, erau multe pisici si caini langa restaurant si eu cu inca niste turisti, le dadeam de mancare zilnic.
Uneori cand se inmultesc, le trimit la temple si acolo sunt foarte bine ingrijite, am facut niste poze cu pisici, care traiau in templu si aratau superb, parca nu erau la fel cu celelalte. Cele de langa hotel sau de pe strada, erau foarte slabe, ca si oamenii de altfel, dar cele de la templu, erau mai grase si se vedea ca sunt ingrijite, chiar pot spune ca nu am vazut asa pisici frumoase si curate, desi nu erau de rasa...
Mie imi plac foarte mult animalele, este normal ca m-am uitat cu atentie la ele!
Am avut o vacanta de vis, m-am bronzat, m-am distrat, am fost la un spectacol cu travestiti, ne-a placut...