Multumesc pentru urari, capitane!
Doresc si eu carmaciului vigilenta:) , intelepciune, putere de munca si multa pace in suflet!
Vazandu-ti "salopeta" de lucru mi-am amintit de regele Solomon care statea odata pe malul marii, admirand steagurile mai multor tari arborate la navele ce treceau pe acolo. L-a intrebat pe marele preot care statea alaturi: Cate nave crezi ca trec anual prin apele noastre? Acesta a raspuns: doar trei. Gandind ca preotul e insolent, regele a spus indignat: cum indraznesti sa dai un astfel de raspuns?! Vad zeci de nave chiar in clipa asta. O iluzie - a raspuns preotul. In realitate, toate navele care navigheaza pe toate marile sunt doar trei: nava poftei dupa avere, aceea a poftei dupa faima si aceea a poftei dupa placere. Acestea sunt cele trei pofte care-i mana pe oameni, peste mari, orice nume ar lua o nava pentru scurtul ei timp.
Cred ca una, cel putin una din aceste trei corabii, ne poarta si pe noi, chiar in acesti ani, indiferent unde ne-am afla...
Domnu' sa ne aiba-n paza pe toti si in acest an pe apele involburate ale acestei lumi. De ne-am lasa viata condusa de Marele Carmaci; ne-ar duce la limanuri bune.
Inca o data: Doamne ajuta!