DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Dezbatere: "Arta Europeana acum si dupa"

In jos 
AutorMesaj
Admin
Master
Master
Admin


masculin
Numarul mesajelor : 1461
Localisation : Pe punte
Reputatie : 39
Puncte : 7320
Data de inscriere : 22/11/2006

Dezbatere: "Arta Europeana acum si dupa" Empty
MesajSubiect: Dezbatere: "Arta Europeana acum si dupa"   Dezbatere: "Arta Europeana acum si dupa" Icon_minitimeSam Feb 27, 2010 7:45 pm

Dezbatere: "Arta Europeana acum si dupa" Dezbatere
Arta Europeana acum si dupa - Exista un limbaj comun pentru generatii diferite ?
Joi, 18 martie 2010 orele 18:30 Rue Joseph II straat 120, 1000 Brussels
18.30 - 19.30 DEZBATERE: Arta Europeana Acum si Dupa - Exista un limbaj comun pentru generatii diferite?
Vorbitori: Miruna Vlada (poeta, membra a Consiliului pentru Tineret din România), Andra Rotaru (poet), Cosmin Perta (poet) Nora Iuga (poeta)
Moderatori: Miruna Vlada si un reprezentant al Forumului European pentru Tineret
19.30-19.45 – JAZZ SESSION cu Liviu Butoi
19.45-20.00 – RECITAL DE POEZIE cu Valeriu Mircea Popa si Octavian Soviany
20.00-20.15 – JAZZ SESSION cu Liviu Butoi
20.15-21.00 – DISCUtII LIBERE sI DEGUSTARE DE VINURI ROMÂNEsTI

Anul 2010 a fost declarat de catre Organizatia Natiunilor Unite, Anul International al Tineretului. În acest context, este important sa discutam despre rolul creativitatii ca un instrument al dezvoltarii tineretului si prin care cultura îi poate ajuta pe tineri sa se exprime în mod liber si sa se implice mai mult în societate. Mai mult decât atât, centrul politicii Forumului European pentru Tineret are la baza drepturile tinerilor. Forumul European pentru Tineret lucreaza pentru implicarea tinerilor în procesul de elaborare al politicilor, deoarece promoveaza participarea tinerilor la nivel local, regional, national, european si la nivel global de a modela viata sociala, economica, culturala si de mediu.
În timpul acestui eveniment, vom discuta de ce creativitatea tinerilor trebuie promovata, nu doar în calitate de clienti, ci ca actori si contribuabili la procesul dinamic de luare a deciziilor si cât de multa libertate de exprimare au tinerii artisti români în context European, în sens larg.
NORA IUGA (n 1934) poeta, prozatoare si traducatoare, membra a Uniunii Scriitorilor din România si a Pen Club. A publicat 12 volume de poezie, 4 romane. A primit de 3 ori Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A colaborat la principalele reviste literare din România. A tradus din germana în româna peste 10 autori de renume. În 2007 a primit Premiul Friedrich Gundolf, oferit de Deutsche Akademie fur Sprache und Dichtung, acordat celor care contribuie la raspândirea culturii germane în lume. A sustinut numeroase lecturi publice în România, Germania, Elvetia, Slovenia, Italia, Austria, Statele Unite ale Americii. Are 2 volume de poezie publicate în Germania, care s-au bucurat de numeroase recenzii favorabile si un roman tradus si publicat în Slovenia. În 2009 a primit cea mai prestigioasa bursa germana acordata scriitorilor straini – DAAD.
VALERIU MIRCEA POPA (n 1947) poet, profesor universitar, membru al Uniunii Scriitorilor din România si a Pen Club. Doctor în psihologie, specializarea psihologia artei. A publicat 5 volume de poezie si a primit de doua ori Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. A colaborat la numeroase reviste literare din România. A fost inclus în proiectul de lecturi publice Scriitori pe calea regala sub Înaltul Patronaj al Casei Regale din România si în antologia 27 poezie de Bucuresti. Tradus în limba engleza.
OCTAVIAN SOVIANY (n 1954) poet, prozator, dramaturg, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Doctor în filologie, specialitatea literatura româna. Colaboreaza cu articole si poeme la principalele reviste literare din România. A publicat pâna în prezent 15 volume de poezie, proza, teatru si critica. A primit de 2 ori Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (1994, 2001), bursa pentru dramaturgie a Fundatiei Soros (1993), detine titlul de Cavaler al Meritului Cultural oferit de Presedintele României (2004). Tradus în franceza, poloneza, maghiara, germana. Romanul sau Textele de la Montenegro (2003) se afla în atentia editurii Dalkey Archive Press pentru a fi tradus si publicat în 2010 în Statele Unite ale Americii.
ANDRA ROTARU (n 1980) poeta, jurnalista. Pentru volumul de debut Într-un pat sub cearsaful alb a primit Premiul National Mihai Eminescu/opera prima, Premiul national Tudor Arghezi, Premiul National Iustin Panta al Filialei Uniunii Scriitorilor din Sibiu si Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. În 2008 volumul sau a fost tradus si publicat în Spania cu titlul En una cama bajo la sabana blanca, comentat favorabil în revistele de specialitate. Poeme traduse în araba, spaniola, franceza, engleza. A participat la Festivaluri internatioanle de poezie din Spania si Mexic, unde a sustinut lecturi publice. A participat în cadrul proiectului Scriitori pe Calea Regala/09 mai - 14 mai 2008/jurnal de calatorie, sub Înaltul Patronaj al Casei Regale din România. Publica articole si interviuri în numeroase reviste culturale din România.
COSMIN PERtA (n 1982) poet, prozator, jurnalist. Doctorand al Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti. A publicat 5 volume de poezie si 1 roman pentru care a primit numeroase premii literare si recenzii favorabile. Antologat în volumul Generatia 2000 coordonat de criticul Marin Mincu (2004). A sustinut lecturi publice în România, Cehia si Franta si a beneficiat de o bursa de rezidenta la Paris în 2009, oferita de Institutul Cultural Român. A publicat articole si poezie în numeroase reviste literare din România. În 2004 este co-autor al volumul Dictionarul Echinox. Lucreaza în prezent ca secretar general de redactie la revista Cuvântul si ca editor la pagina culturala a revistei VIP. Nominalizat la premiul “Tânarul jurnalist cultural al anului 2008”, organizat de fundatia Freedom House, pentru editorialele din Cuvântul. Poeme aparute în traducere în revistele: Confluences poétiques (Franta), Magyar Naplo (Ungaria), Électron libre (Maroc), Alora, la bien cercada (Spania), Balkani (Bulgaria), Literaturnaia (Slovenia).
MIRUNA VLADA (n 1986) poeta, manager cultural. A publicat doua volume de poezie. A primit Premiul de Debut (în revista) al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, Premiul de Debut al revistei Luceafarul, Premiul de Debut al Filialei Uniunii Scriitorilor din Iasi Horatiu Ioan Lascu, Premiul al III-lea la concursul international de nuvele în limba franceza PIJA - Prix Internationales des Jeunes Auteurs, Liege, 2005, Premiul al III-lea al Taberei de Creatie Savârsin 2007, Premiul I si Bursa Ars Amandi acordate de Fundatia Culturala Delta, iunie 2008. A publicat eseuri sau poezie în majoritatea revistelor literare din România. Tradusa în limba engleza, franceza, poloneza. Antologata în volumele Generatia 2000 coordonat de criticul literar Marin Mincu si PIJA 2005 Contes et nouvelles. Recueil de textes laureats (editura Le Grand Miroir Bruxelles).
Activitati de management cultural: Co-organizator al Festivalului International Printemps des Poetes (2006 – 2009) în colaborare cu Uniunea Scriitorilor si Institutul Cultural Francez, a coordonat peste 20 de lecturi publice în cafenele si licee în 5 orase din România. Co-organizator si moderator al proiectului de dezbateri culturale din clubul bucurestean Twice (Cafeneaua Erotica Twice 2006, 2007, 2008) si a altor lansari de carte, lecturi publice de poezie si dezbateri culturale. Co-organizator al proiectului international de fotografie SEE Visions destinat tinerilor artisti din Sud Estul Europei (vernisajul a avut loc la Sarajevo, martie 2009) sub egida Anului European al Creativitatii si Inovatiei al Uniunii Europene.
LIVIU BUTOI (n. 1953) remarcabil saxofonist si jazz man, membru fondator al trupei Phoenix. Muzica sa poate fi caracterizata ca “un amestec între jazz, explorarea sunetului si improvizatiile compozitiilor sale”. Între 1973-1980 a avut turnee în tara si a cântat alaturi de muzicieni de renume ca Mircea Tiberian de care îl leaga o veche prietenie de peste 25 de ani, sau Johnny Raducanu, Marius Pop, Nicolas Simoin si Paul Weiner. În 1984 alaturi de Mircea Tiberian devine co-leader al cvartetului Liviu Butoi-Mircea Tiberian. În 1992 pune bazele primului club de jazz privat din România Pod 16, la Timisoara. În 2003, Liviu Butoi primeste din partea Radiodifuziunii Române premiul Muzicianul anului, iar în 2004 albumul sau Pasari (Pasari, Liviu Butoi Quartet cu Mircea Tiberian, Edward Perraud si Arnault Cuisinier) câstiga la categoria cel mai bun album de jazz. Acelasi album a primit din partea revistei de arta Cuvântul, premiul pentru Compozitie de jazz, în anul 2005. În ultimii 7 ani, Liviu Butoi a concertat foarte mult peste hotare în Franta, Germania, Austria, Spania sau Suedia. A participat la Jazzy Colours Festival - Paris, Friday Night Fever - Viena, Warsaw Summer Jazz Days - Polonia si a cântat cu Burton Greene, John Betsch, Jan Roder, Michael Griener si Maurice de Martin.
Dezbatere: "Arta Europeana acum si dupa" D2

Info & Reserv : +32 2 230 64 90; press@youthforum.org or office@roumanieamb.be


Sus In jos
http://www.belgianul.com
 
Dezbatere: "Arta Europeana acum si dupa"
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» "Acum stiu, am aflat si eu... " de Nicolae Steinhardt
» Banca Europeana de Investitii ofera "joburi de vara" pentru elevi si studenti
» "Iordanitul" si "Cumetria Femeilor"

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: NEWS-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente