sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sorin Oprescu: "Nu voi candida în 2009, il sustin pe Crin" Mier Mar 25, 2009 6:32 pm | |
| Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunta ca nu va candida pentru Cotroceni anul acesta dar ca-l va sustine pe Crin Antonescu. El spune ca va fi alaturi de Crin, ca o „replica morala” a gestului facut de acesta in vara lui 2008, atunci cand liberalul l-a sustinut in campania pentru Primaria Generala, impotriva tuturor politicienilor care luptau contra sa. „Am spus-o pe fata ca mi-e prieten. Pentru ca nu e corupt, nu e derbedeu, e baiat destept si onest. Intr-un cuvant, un om de caracter”, sustine Oprescu. Am rămas consecvent propriului meu refuz! Nu voi candida în 2009. Mi-ar fi rusine sa dau cu piciorul unei victorii - alegerea la primarie -, care nici macar nu este izbanda mea, ci a oamenilor satui de minciuna. Alegerea unui independent este o eliberare, cel putin psihica, de calamitatea implicarii politicului in administratie. Toate actele administrative se transforma in benevolentia unor consilieri generali, care vin cu idei construite în propriile sedinte de partid, acolo unde primesc sarcini clare. Votati sau nu votati! Despre implicatiile sociale ale optiunilor lor nu vorbeste nimeni. Ii doare in fund, si pentru asta Bucurestiul este vraiste de 18 ani. Amestecul politicului pana in ultima fibra a administratiei - locale sau centrale -, a celorlalte zone ale sistemului, nu face altceva decat sa impieteze asupra dezvoltarii sanatoase a societatii, iar consecinta este disolutia sistemului. In ultimii ani, cu fiecare zi, edificiul se surpa, incet, dar sigur. De refacut, nu-l mai reface nici dracu’. Pentru ca muncitorii de partid, aia putini care au ramas, sunt coplesiți de sefii cu mape si cu ochii roata dupa covorul rosu si dupa masina parcata la scara. Pentru ce?! Ca sa faca rost de bani. Se justifica vorbind despre bani pentru partid... Desi, banii sunt mai ales pentru ei personal. Eu nu exclud ca mai exista si oameni cu perspectiva, cu creier in cap, care vor sa realizeze ceva. Doar ca sunt sufocati de minciunile liderilor. Politicul are rolul lui in stat, desigur, dar pana la a-si adjudeca rolu determinant in intreaga administratie. | |
|