DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Aspectele terapeutice și profilactice ale postului în tratamentul afecțiunilor tumorale

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7404
Data de inscriere : 11/10/2008

Aspectele terapeutice și profilactice ale postului în tratamentul afecțiunilor tumorale Empty
MesajSubiect: Aspectele terapeutice și profilactice ale postului în tratamentul afecțiunilor tumorale   Aspectele terapeutice și profilactice ale postului în tratamentul afecțiunilor tumorale Icon_minitimeJoi Mar 12, 2009 10:18 am

Pentru obținerea de rezultate favorabile în tratamentul afecțiunilor tumorale, vom avea nevoie de o perioadă de aproximativ un an de zile, în care efortul nostru se va îndrepta atât către regimul alimentar, cât și către domeniul pregătirii spirituale.
a. Regimul alimentar
Meniul zilnic va consta din:
- ceaiuri de plante neîndulcite, cu aproximativ 2-3 h înainte de masă;
- fructe, legume crude rase cu aproximativ 1, 1/2 - 2 h înainte de masă, din care morcovul să fie nelipsit;
- o farfurie de ciorbă (borș), ce va fi însoțită de o cantitate tot mai mare de ceapă, usturoi, hrean, crude și puțină pâine. Usturoiul și ceapa sunt plante care ar putea înlocui farmacii întregi. Ele stimulează circulația, scad tensiunea, combat arteroscleroza și sunt un bun antidiabetic; în plus sunt deosebit de eficace împotriva bolilor contagioase. Consumate crude, au un rol preventiv în unele forme de cancer. În uz extern, cataplasmele cu usturoi sunt excelente în cazul reumatismului și diverselor nevralgii.
- Vinerea vom ține post negru.
În toată perioada de vegetație a grădinii noastre să preparăm cât mai des borșul străveziu de ștevie. Iarna, ciorba e bine s-o acrim cu zeamă de varză murată.
Plantele medicinale pentru ceaiuri, proaspăt culese, să le folosim o perioadă cât mai mare de timp, în funcție de sezonul lor, după care le folosim uscate. Gama ceaiurilor, care se beau de mai multe ori pe zi, trebuie să se lărgească din ce în ce mai mult.
Dieta alimentară să fie însoțită și de un efort fizic mediu (lucrul mâinilor).
Folosirea vegetalelor nefierte în alimentație ne va ajuta și la dispariția senzației de foame.
Nu trebuie să uităm că omul primitiv avea o alimentație vegetariană: 50-60 % din alimente erau cereale, iar restul erau muguri, fructe și legume din flora spontană. Mai târziu, după ce oamenii au descoperit focul și au început să vâneze, schimbându-și alimentația, echilibrul sănătății lor a fost destabilizat și au apărut primele boli.
Noi, oamenii moderni, continuăm și acum acest obicei nesănătos, iar efectele le vedem zilnic. Practic, nici un produs de sinteză nu poate înlocui vitaminele, sărurile minerale și enzimele vegetale. Enzima este un ferment natural proteic, care se găsește numai în crudități și alimente neprelucrate termic. Este bine să se știe că la temperatura de 38° enzimele încep să se deterioreze, iar la 54°, ele dispar complet din alimente. Orice om bolnav are o carență de enzime. Iată deci cum numai una din componentele naturale, de care avem atât de multă nevoie, este practic exclusă din alimentația noastră zilnică.
Respectând meniul amintit, cu timpul va apare indiferența față de orice tentație culinară, ceea ce înseamnă un progres, renunțând practic la desfătarea alimentară. De asemenea, va apare senzația de ușurință fizică datorată reducerii vizibile a greutății corporale. Alimentația foarte săracă trebuie să ducă la consumarea completă a țesuturilor tumorale, fie ele chiar maligne și metastazate.
b. Pregătirea spirituală
Celălalt element al curei ține de domeniul pregătirii spirituale prin:
- participarea la slujbele din biserică și împlinirea Tainelor Bisericii, amintite la timpul potrivit în lucrare;
- implicarea în viața bisericească, prin însușirea cântărilor. Aceste cântări au rol vindecător pentru că transpun pe bolnav într-o stare de liniște, de contemplație relaxantă în care gândurile negre sunt cu totul izgonite, canalizându-ne mintea spre o gândire pozitivă.
Câteva luni la rând, singura noastră ocupație trebuie să devină respectarea unui stil de viață aspră, în care să îmbinăm disciplina spirituală stimulată de cântec (cântări de rugăciune), alimentația foarte săracă și efortul fizic.
Importantă este, în primul rând, credința bolnavului în Dumnezeu și voința de a lupta. La fel de importantă este și întoarcerea la un regim de viață mai aproape de natură, în care raportul dintre efortul fizic și hrana de zi cu zi este diferit de cel din lumea de astăzi.
Vindecarea celor bolnavi trebuie să fie doar punerea în practică a unei înțelepciuni străvechi, inspirată din natură: un animal bolnav se abține de la orice mâncare. În plus, omul, văzându-se în această situație gravă, trebuie să lupte împotriva convingerii sale că nu o va putea înfrânge, împotriva gândurilor pesimiste care îi fac mai mult rău decât ne putem închipui. Pentru izgonirea lor este foarte indicat efortul fizic (preocuparea de a face ceva).
Osteneala fizică atrage asupra noastră Duhul Sfânt și alungă lucrarea diavolească din jurul nostru. Munca, împreună cu postul, au un efect conjugat. Ca urmare a efortului, arderile sunt mai intense, organismul consumă energie din orice, nevoile energetice sunt mai mari, oferta nutritivă fiind mai mică.
Sfinții Părinți ne învață că Duhul Sfânt nu vine decât într-un trup istovit (obosit). Prin atragerea Duhului Sfânt asupra noastră, deschizându-ne mintea și inima către Dumnezeu, nu facem decât să compensăn lipsa de energie, cauzată de aportul alimentar scăzut, cu Energiile Harice Necreate pe care ni le oferă Duhul Sfânt. În esență, îndemnăm organismul uman să utilizeze ENERGIA HARICĂ DUMNEZEIASCĂ, realizând, cu mila și atotbunătatea proniei cerești, minunea vindecării asupra noastră și, în același timp, devenim și lucrători ai asemănării noastre cu Dumnezeu. Amintim aici faptul că omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu, prin cele trei dimensiuni pe care le are personalitatea sa: voința, rațiunea și sentimentul, și totodată ne putem asemăna cu Dumnezeu numai prin Sfințenie. Iar sfințenia nu o putem dobândi decât prin chemarea și ținerea Duhului Sfânt asupra noastră pe o perioadă cât mai mare de timp.
Duhul Sfânt este a treia persoană a Sfintei Treimi, având Energie Harică Necreată Sfințitoare, ce izvorăște din Sfânta Treime, fiind pretutindeni în acest univers și împlinitoare a tot lucrul bun. De aceea, ne îndeamnă Mântuitorul să ne rugăm neîncetat și să ne punem nădejdea numai în Dumnezeu. “Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi”. (Mt. 11, 28)
Reamintim, încă o dată, că mijloacele de dobândire a Duhului Sfânt nu ni le pune la dispoziție decât Biserica, parcurgând sub îndrumarea ei cele trei etape ale restabilirii omului pe pământ, pentru însănătoșire.
Pe cei sănătoși, postul, însoțit de rugăciune, îi va ajuta să se ferească de boală. Pentru că e mult mai ușor să prevenim boala decât să o vindecăm.
Nu trebuie să facem din postul negru sau din vegetarism niște principii absolute. Oamenii trebuie să țină post atunci când este necesar și când a rânduit Biserica, după sfatul părinților duhovnici la care sunt sub ascultare, și să mănânce suficient atunci când este îngăduit. Această îngăduință nu este acordată întâmplător, existând o logică în alternanța sezonieră a posturilor din timpul unui an. Totul este perfect armonizat în această desfășurare, de la alternanța intervalurilor de post și a celor de dulce, până la perioadele de maximă eficiență a ierburilor de leac de care ne vom ocupa în paginile următoare.
Dorim să menționăm că, atunci când ne-am propus a concretiza un model practic de regim alimentar, necesar de urmat în caz de tumori, am plecat de la exemple concrete de bolnavi care s-au vindecat. Amintim aici cazul medicului german Alexander Reinhardt, de confesiune catolică care, în 1987, a aflat că nu mai are de trăit mai mult de un an. Suferea de un cancer pulmonar inoperabil, deja metastazat. Întrerupe tratamentul radioterapic și chimioterapic, fiindcă nu făceau decât să-i întârzie sorocul morții și să-i facă așteptarea chinuitoare. În primăvara aceluiași an, a hotărât să plece la Mănăstirea Agapia, unde a parcurs în întregime toate treptele restabilirii sănătății sufletești și trupești, prin intrarea sub ascultarea unui părinte duhovnic iscusit, împlinind rugăciunea particulară, rugăciunea în Biserică și postul după toată rânduiala ascultării. După un an de zile, țesuturile canceroase fuseseră aproape complet consumate, iar medicul vindecat. Având ca puternic suport motivațional vindecarea sa, editează cartea POVEȚELE MAICII SOFRONIA (Editura L.V.B., 1991) unde, în termeni simpli, explică minunea vindecării sale, în care arată că importantă a fost în primul rând credința în Dumnezeu, în vindecarea sufletească și voința de a lupta. De asemenea, a fost importantă întoarcerea la un regim de viață mai aproape de natură. Bineînțeles, plantele de leac au puteri nebănuite, dar ele singure nu pot vindeca pe oricine de orice.
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
Aspectele terapeutice și profilactice ale postului în tratamentul afecțiunilor tumorale
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» DURATA POSTULUI
» Tratamentul crema pentru epilare definitiva, acum si in Ro

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente