sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Bacovia - Décembre Sam Feb 07, 2009 9:24 am | |
| Stiti varianta romaneasca? Acest text trebuie citit in franceza:
Voilà comme neige ce mois de décembre, Regardez les vitres, ma bien-aimée. Dites qu’on apporte encore de la braise - Je veux entendre le feu crépiter.
Et poussez mon fauteuil avant l’âtre Pour que j’entende, dans la cheminée, La tourmente de mes jours – ou tout comme, Je veux leur symphonie discerner.
Et dites qu’on apporte aussi le thé Et rapprochez-vous donc davantage, Dites-moi des histoires des deux pôles – Que tombe la neige, qu’on y fasse naufrage.
Qu’est-ce qu’il peut faire chaud, ici, chez vous, Tout, dans cette maison, m’est saint, franchement – Regardez comme il neige, ce décembre – Ne riez pas… lisez donc de l’avant.
Il fait jour et, pourtant, plutôt sombre, Dites qu’on nous apporte aussi la lampe. Voilà, la neige monte la palissade – Le givre a recouvert même la rampe.
Aujourd’hui, je ne rentre plus chez moi… Tourmente par derrière, comme par devant, Regardez comme il neige, ce décembre – Ne riez pas, lisez donc de l’avant.
Pentru cine nu stie franceza, uite si varianta romaneasca din volumul "Plumb": Te uită cum ninge decembre… Spre geamuri, iubito, privește - Mai spune s-aducă jăratec Și focul s-aud cum trosnește. Și mînă fotoliul spre sobă, La horn să ascult vijelia, Sau zilele mele - totuna - Aș vrea să le-nvăț simfonia. Mai spune s-aducă și ceaiul, Și vino și tu mai aproape, - Citește-mi ceva de la poluri Și ningă… zăpada ne-ngroape. Ce cald e aicea la tine, Și toate din casă mi-s sfinte, - Te uită cum ninge decembre… Nu rîde… citește nainte. E ziuă și ce întuneric… Mai spune s-aducă și lampa - Te uită, zăpada-i cît gardul, Și-a prins promoroacă și clampa. Eu nu mă mai duc azi acasă… Potop e-napoi și nainte, Te uită cum ninge decembre… Nu rîde… citește nainte. | |
|
angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Bacovia - Décembre Dum Feb 08, 2009 2:01 am | |
| Eu va multumesc ptr traducere sincer nu stiu franceza asa ca a fost bine primita varianta in romana | |
|
sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Bacovia - Décembre Dum Feb 08, 2009 9:31 am | |
| - angelarusu a scris:
- Eu va multumesc ptr traducere sincer nu stiu franceza asa ca a fost bine primita varianta in romana
Nu este obligatoriu pentru oameni sa stie toate limbile pamantului. | |
|
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Bacovia - Décembre Dum Feb 08, 2009 11:16 am | |
| Nu ma omor dupa versurile lui Bacovia, este pesimist, poeziile lui sunt sumbre, dar aceasta mai merge! | |
|
sfantul_calinic Master
| Subiect: Re: Bacovia - Décembre Dum Feb 08, 2009 3:11 pm | |
| - sanziana a scris:
- Nu ma omor dupa versurile lui Bacovia, este pesimist, poeziile lui sunt sumbre, dar aceasta mai merge!
Dar de asta ce zici? FeudeRoz Galben Alb Verde Cenușiu Covoare Peisagii din zări: Împăratul alb, Împăratul negru, Bogății grase Într-un ascuns departe, Utopii Miragii După urbane ziduri: Făuriri mintale. | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bacovia - Décembre | |
| |
|