DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin | |
| | Autor | Mesaj |
---|
sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Sam Ian 24, 2009 9:53 am | |
| Este posibil sa cumpar alimente mai ieftine si de calitate? Aceasta este o intrebare la care se gandesc foarte multe persoane in contextul crizei economice. Preturile alimentelor din raioanele magazinelor cresc, insa nu este un motiv pentru a-ti sacrifica sanatatea si bugetul. Exista posibilitatea de a manca sanatos, fara sa cheltui foarte multi bani. Se pot gasi alimente de baza care sunt produse naturale si care „nu ascund” aditivi . Pentru a manca mai sanatos este important sa reduci consumul de alimente care nu sunt primordiale, ceea ce inseamna ca trebuie sa instaurezi un echilibru in alimentatia ta. Iata cateva sfaturi simple care sa te ajute sa faci diferenta dintre produsele bune si cele pe care nu are rost sa dai banii. Cinci alimente sanatoase si ieftineSpanacul este considerat un aliment excelent pentru a curati si regenera sistemul digestiv. Bogat in saruri minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, proteine etc, spanacul este un important remineralizant al organismului. Tips: Spanacul proaspat este cel cu frunze mici, verde inchis. Se poate pastra in frigider chiar si patru zile, in cutii de plastic sau in hartie, insa doar daca nu a fost spalat.Cartofii reprezinta una dintre principalele surse energetice pentru organism datorita complexului de carbohidrati. In opinia specialistilor, cartofii copti sunt metoda cea mai sanatoasa pentru ca se impiedica pierderea substantelor nutritive. Merele sunt alimente alcalinizante nutritive, revigorante si tonifiante pentru organism, cu efecte benefice asupra stomacului, a intestinelor si a dintilor. Aceste fructe sunt un bun depurativ sanguin si favorizeaza asimilarea calciului in corp. Tips: sucul de mere, baut pe stomacul gol, este recomandat pentru capacitatea sa de a imbunatati memoriaMacroul este unul dintre cei mai ieftini pesti, dar care contine o serie de substante nutritive. Reprezinta o sursa de grasimi sanatoase foarte importante pentru organism. Continutul mare de acizi grasi Omega 3, 5 si 9 contribuie la scaderea colesterolului „rau” si a trigliceridelor si la incetinirea procesului de imbatranire.Ciupercile sunt ieftine, gustoase si usor de preparat. Un grup de cercetatori americani considera ca acestea sunt cele mai potrivite alimente care pot inlocui carnea. De asemenea, o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Hanyang din Coreea de Sud au ajuns la urmatoarea concluzie: ciupercile pot reduce riscul de cancer mamar pentru ca detin foarte multe vitamine si proteine, in raport cu fructele si legumele.Axeaza-te pe alimente importante *Privilegiaza alimentele de baza.Cartofi, oua, orez, lapte, faina sunt alimente sanatoase si mai ieftine fata de produsele deja semipreparate.*Mizeaza pe produsele de sezon. Uita de cirese in timpul iernii! Alimentele sunt mai putin scumpe cand exista o cantitate mare de produse si cand nu sunt importate. Asa ca fixeaza-ti atentia asupra celor de sezon.*Opteaza pentru legume uscate: naut, linte, fasole etc. Aceste leguminoase sunt bogate in vitamine, fibre si nutrienti esentiali.*Alege unpeste mai ieftin. Nu trebuie sa mananci numai somon, cod sau ton. Macroul, de exemplu, este unul dintre cei mai ieftini pesti dar care este egal in ceea ce priveste proprietatile nutritionale.*Renunta la produsele light: iaurturi cu 0% grasime, biscuiti si ciocolata de slabit, branza dietetica etc. Nu numai ca sunt mai scumpe, dar nu inseamna ca sunt foarte sarace in calorii fata de celelalte. Mai degraba redu cantitatea de alimente pe care obisnuiesti sa o mananci la o masa si „impusti doi iepuri dintr-o lovitura”: faci economie la bani si nu te ingrasi.Gateste acasa cat mai mult posibil Sa gatesti chiar o singura data pe saptamana este un lucru foarte bun si sanatos pentru organism. Avantajul mancarurilor gatite in casa este ca stii exact ce ingrediente vor contine si mai mult decat atat ai control asupra alimentelor mai putin sanatoase: grasimi, aditivi, conservanti, sare, condimente, zahar etc. Cu toate acestea, multe persoane cumpara produse semipreparate pe care sa le baga doar cateva minute la cuptor inainte de a le servi. Insa, mancarea semipreparata nu contine toate substantele nutritive necesare dezvoltarii armonioase a organismului. Trucuri pentru a gati mai usor: Prepara legume din conserva - mazare, rosii, fasole, morcovi - si gateste-le cu carne de porc sau de vita, peste. Amesteca diverse ingrediente intre ele fara sa le prepari termic, pana obtii o salata formata din: ton, fasole rosie, castraveti si rosii. Prepara deserturi simple cu fructe proaspete sau compot: tarte, salate, placinte. Pregateste carnea si pestele rapid la tigaie, in doar cateva minute, adaugand cateva rosii si verdeata. Gateste simplu si fara mancaruri complicate. Cu cat felul de mancare este mai complicat, cu atat dureaza mai mult. Important este sa pastrezi un echilibru intre proteine (fructe sau legume) si grasimi. Adopta o strategie de cumparaturi Pentru ca bonul de la casa poate sa fie mai mic sau mai mare in functie de magazin, de dispozitia din ziua respectiva sau de publicitatea anumitor produse, este indicat sa te organizezi de la bun inceput: *Fa-ti o lista clara si nu te abate de la ea. Inainte de a pleca la cumparaturi, verifica in frigider sau in camara care sunt alimentele care s-au terminat si fa-ti o lista cu acestea si numarul de produse. Impune-ti sa nu cumperi altceva decat ce ai stabilit acasa.*Cumpara direct de la producator. De obicei in piete, produsele alimentare sunt vandute direct de catre producator (oua, fructe, legume, branza). Este mult mai ieftin sa cumperi fara intermediari. Daca stii sa negociezi cu vanzatorul poti obtine un pret mai bun, mai ales daca iei o cantitate mai mare. Produsele sunt proaspete, nefabricate si ecologice.*Verifica valabilitatea produsului. Nu cumpara produse care expira in scurt timp pentru ca exista posibilitatea sa nu le consumi imediat si automat trebuie sa le arunci, chiar si dupa o zi de la achizitie.*Uita-te la pretul per kilogram. Nu te uita la pretul per unitate. Acest indicator este indispensabil pentru a compara preturile produselor; se gaseste scris cu un caracter mult mai mic pe eticheta produsului.*Cumpara cereale, fructe, legume la vrac.Anumite magazine sau supermarketuri vand produsele deja ambalate si automat la un pret ceva mai ridicat. Insa, daca le cumperi vrac, iti poti lua exact cantitatea de care ai nevoie si vei economisi si banii pe care l-ai fi dat pe ambalaj. *Mergi la magazine mici. Chiar daca produsele sunt putin mai scumpe, nu exista tentatia de a cumpara tot ce-ti pica in mana. Vei cere vanzatoarei doar ceea ce ai trecut pe lista.*Fa-ti cumparaturile dupa ce ai mancat. Cu stomacul gol esti mult mai tentat/a sa umpli cosul cu produse. Insa, daca mergi la cumparaturi dupa ce ai mancat, vei stii sa iei decat esentialul.
Ultima editare efectuata de catre sfantul_calinic in Mar Feb 03, 2009 11:16 pm, editata de 1 ori | |
| | | angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Sam Ian 24, 2009 10:18 pm | |
| Eu gatesc in fiecare zi ,nu doar odata pe saptamana. Si ciupercile imi plac la nebunie eu las carnea ptr ciuperci.Multumim foarte buna postare. | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Dum Ian 25, 2009 10:30 am | |
| Si eu gatesc aproape zilnic, de 6 ori pe saptamana, deoarece o data pe saptamana pregatesc mancaruri, pe care le pot manca si a doua zi, de exemplu o data zuurkool, alta data ciorba de fasole cu carnati , uneori spaghetti, musaca etc. @ angelarusa, daca-ti plac ciupercile, gatesti vreodata ciuperci cu ficati de pui si ceapa? Sau mancaruri vegetariene: Spanac, care mie imi place la nebunie( cu ceapa, lamaie si la sfarsit bulion). Fiica mea mananca cu un ou prajit sau cu peste, dar mie imi place si asa! Praz cu masline Ghiveci calugaresc in care pun toate legumele si iese grozav! Conopida cu pesmet si cascaval ras. Zacusca pe care nu o fac pentru conserve, o mananc direct. Pilaf de cartofiSalata orientala , pe care eu o fac cu somon, sau cu ton si-i pun salata verde, ridichi, ceapa verde, masline! Daca vrei s-o faci fara peste poti sa-i pui oua fierte tari! Mazare cu friganele. Cartofi frantuzestiPofta buna! | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Dum Ian 25, 2009 12:24 pm | |
| - sanziana a scris:
- Si eu gatesc aproape zilnic, de 6 ori pe saptamana, deoarece o data pe saptamana pregatesc mancaruri, pe care le pot manca si a doua zi, de exemplu o data zuurkool, alta data ciorba de fasole cu carnati , uneori spaghetti, musaca etc.
@ angelarusa, daca-ti plac ciupercile, gatesti vreodata ciuperci cu ficati de pui si ceapa? Sau mancaruri vegetariene: Spanac, care mie imi place la nebunie( cu ceapa, lamaie si la sfarsit bulion). Fiica mea mananca cu un ou prajit sau cu peste, dar mie imi place si asa! Praz cu masline Ghiveci calugaresc in care pun toate legumele si iese grozav! Conopida cu pesmet si cascaval ras. Zacusca pe care nu o fac pentru conserve, o mananc direct. Pilaf de cartofi Salata orientala , pe care eu o fac cu somon, sau cu ton si-i pun salata verde, ridichi, ceapa verde, masline! Daca vrei s-o faci fara peste poti sa-i pui oua fierte tari! Mazare cu friganele. Cartofi frantuzesti Pofta buna! Sanziana o sa te iau acasa. Esti o gospodina desavarsita. Dar sti care-i culmea? Avem aceleasi gusturi. O fi de la zodie? Ma rog, intelege pesti, nu rechini. | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Dum Ian 25, 2009 12:29 pm | |
| - angelarusu a scris:
- Eu gatesc in fiecare zi ,nu doar odata pe saptamana. Si ciupercile imi plac la nebunie eu las carnea ptr ciuperci.Multumim foarte buna postare.
Multumesc angelarusu! Esti un . Primeste aceste de la mine din toata . | |
| | | angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Dum Ian 25, 2009 5:25 pm | |
| - sanziana a scris:
- Si eu gatesc aproape zilnic, de 6 ori pe saptamana, deoarece o data pe saptamana pregatesc mancaruri, pe care le pot manca si a doua zi, de exemplu o data zuurkool, alta data ciorba de fasole cu carnati , uneori spaghetti, musaca etc.
@ angelarusa, daca-ti plac ciupercile, gatesti vreodata ciuperci cu ficati de pui si ceapa? Sau mancaruri vegetariene: Spanac, care mie imi place la nebunie( cu ceapa, lamaie si la sfarsit bulion). Fiica mea mananca cu un ou prajit sau cu peste, dar mie imi place si asa! Praz cu masline Ghiveci calugaresc in care pun toate legumele si iese grozav! Conopida cu pesmet si cascaval ras. Zacusca pe care nu o fac pentru conserve, o mananc direct. Pilaf de cartofi Salata orientala , pe care eu o fac cu somon, sau cu ton si-i pun salata verde, ridichi, ceapa verde, masline! Daca vrei s-o faci fara peste poti sa-i pui oua fierte tari! Mazare cu friganele. Cartofi frantuzesti Pofta buna! Domna Sanziana , sunteti o adevarata gospodina .Eu ciupercile prefer sa le fac doar cu ceapa prajite sau cu carne tocata, ori la cuptor umplute cu cascaval . Spanac mananc odata pe saptamana imi place si eu ii adaug un ou si putin bulion.Mie imi plac mult ciorbele,supele,sau chiar salatele,eu mananc multe legume in ultimul timp, cel putin ardei copti mananc zilnic . Nu ma simt eu bine daca intr-o zi nu mananc ardei copti sau ciorba | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Dum Ian 25, 2009 9:38 pm | |
| Da...ciupercile la cuptor, cu cascaval sunt delicioase. Din spanac eu fac si placinta. Eu sunt aromanca de origine, si va voi relata cite ceva din bucatele nostre. CAIET DE RETETE Aromanii... Ii veti intalni in Albania, Grecia, Bulgaria, Turcia, in mai toate statele din fosta Iugoslavie si, bineinteles, in Romania. Ai mei sunt: mama din Albania, iar tata din Grecia. Stramosii mei au venit pe la 1700 in Romania. OBICEIURI. In orice colt de lume s-ar afla, etnia aromana isi respecta cutumele. Spre exemplu: ceremonialul nuntii tine o saptamana. Incepe miercuri si se termina miercurea urmatoare. La nunta, semn distinctiv este ""o flambura"", adica un steag. Se impodobeste cu trei mere rosii. Se pare ca traditiile nuntii armanesti isi au obarsia din vechiul Bizant. Mary Waker, o englezoaica ce a avut ocazia sa calatoreasca prin tinuturile macedonene, a asistat la o nunta, in familia unui negustor aroman. Iata ce marturiseste: ""(...) Cu trei zile inaintea nuntii, mireasa - insotita de muzica - este condusa de prietenele sale la trei fantani, unde ea trebuie sa bea apa din fiecare. Aceasta ceremonie are loc la orele zece noaptea. (...) In ajunul nuntii, rudele si prietenii se strang acasa la mireasa. Asezati cu toti in diversele odai ale casei, in timp ce dulceturi si diverse siropuri erau servite"". Aceste cutume legate de petrecere s-au pastrat chiar si in Imperiul Otoman, pentru caracterul pasnic al alaiului de nunta. Un fapt curios: aromanii au fost singurii crestini din Imperiul Otoman care aveau dreptul sa poarte arme si sa aibe cai. BUNATATI. Un preparat gastronomic nelipsit de la masa lor este pita, adica un fel de placinta. Aromanca Zoie Carabas ne-a spus cum se prepara: ""Se fac foi de placinta, in care se pun diverse umpluturi (urzici, spanac, stevie, praz, branza). Aspectul este ca al arhicunoscutei pizza. O alta mancare apreciata, mai ales vara, este piperchi cu cas (ardei copti cu branza de oaie)"". ""Gaina à la macedoine"" (bine condimentata, cu usturoi, cascaval, sunca si sos de iaurt), ""tarator"" (un fel de salata de castraveti cu iaurt, usturoi si frunze de menta), ""ardei prajiti"", ""cornuri cu mac, chimen si susan"" - sunt doar cateva dintre preparatele care dau unicitate bucatariei aromanesti! De gustoase, va lasam sa va convingeti singuri, oferindu-va cu draga inima un caiet plin cu retete numai una si una! ARDEI PRAJITIingrediente: un kg ardei gras, doua-trei rosii (1/2 Kg), doua oua, branza sau urda de oi (250 g), ulei. preparare: Se spala ardeii, se curata de seminte si se taie in bucati potrivit de mari. Se calesc in ulei. Se adauga rosiile fara pielita, taiate marunt. Se lasa pe foc circa 10-15 minute, dupa care se adauga pe rand branza sau urda de oi dupa gust si ouale. In zilele de post nu se mai pun ouale si branza. Iarna se pot folosi ardei copti din congelator. Ardeii prajiti, fara branza si oua pot fi utilizati si ca garnitura la friptura. PITA AROMANEASCAingrediente: 600 g faina, 350 g margarina, 1/2 pahar cu apa calduta, 1/2 lingurita cu sare, o lingurita cu otet. preparare: Se cerne faina pe planseta. In mijlocul gramezii se pune o bucatica de margarina cat o nuca, otetul si sarea. Se amesteca bine cu faina si se toarna treptat apa calduta pana cand se obtine un aluat potrivit de tare, care face basici. Se lasa sa se odihneasca 30-40 de minute, acoperita. Se imparte aluatul in doua parti egale. O jumatate se lasa in continuare acoperita ca sa nu se usuce. Din cealalta jumatate se face un sul care se imparte in 14-15 bucati. Din fiecare bucata se intinde pe planseta cate o foaie de marimea unei farfurioare. Se lichefiaza margarina. Se asaza o foaie pe planseta si se unge cu margarina pe toata suprafata, se pune urmatoarea foaie peste prima, se unge si tot asa pana se termina foile. Ultima foaie nu se unge pe deasupra. Se asaza foile pe o farfurie presarata cu faina si se baga in frigider. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din aluat. Dupa ce s-a preparat aluatul si s-a pus in frigider, se intinde prima foaie in tava unsa in prealabil cu margarina, se pune umplutura la mijloc, se acopera cu a doua foaie si se baga in cuptorul preincalzit. UMPLUTURIingrediente: un kg spanac sau stevie, urzici, praz, 5 oua, 300 g telemea de oaie, 200 g iaurt, 100 ml ulei. preparare: Se spala spanacul (stevia, urzicile etc.), se pune la fiert, se scurge bine si se toaca pe un fund de lemn. Se incinge uleiul intr-o cratita, dupa care se adauga spanacul. Se caleste putin ca sa iasa apa, se da deoparte si cand s-a racorit se adauga branza rasa, ouale batute si iaurtul sau laptele batut. Se pune compozitia intre cele doua foi. Prazul nu este necesar sa fiarba. Se spala, se toaca si se pune pe foc cu putin ulei si o ceasca de lapte. Cand s-a inmuiat se da deoparte sa se racoreasca, se adauga ouale si branza. UMPLUTURA CU CARNEingrediente: un kilogram carne tocata de vaca sau porc slaba, 3-4 oua, doua-trei cepe, un pahar cu lapte, sare, piper. preparare: Se caleste carnea tocata impreuna cu ceapa, se da la o parte sa se racoreasca, apoi se amesteca bine cu ouale, laptele, sarea si piperul. UMPLUTURA CU DOVLEC:ingrediente: 1,5 kg dovleac, un pahar cu lapte, zahar dupa gust, un baton vanilie, 50 g unt. preparare: Se taie dovleacul in bucati, se curata de coaja si seminte; se rade pe partea mare a razatoarei si se inabusa cu putina apa, apoi se fierbe in lapte pana se inmoaie. Se indulceste, se vanileaza, se adauga untul. Se mai tine pe foc pana se obtine un piure nezemos, de consistenta unui piure de cartofi. TARATORingrediente: 500 g iaurt de oi, doi catei de usturoi, doua lingurite cu ulei de masline, o legatura de marar sau frunze de menta, 3-4 castraveti, sare, piper. preparare: Se curata castravetii de coaja si se taie foarte marunt, la fel si usturoiul. Deasupra se toarna iaurtul, se pune mararul (sau menta), uleiul, sarea, piperul. Se amesteca bine si se pune la rece. PITA CRESCUTAingrediente: 500 g faina, un pachetel drojdie, 250 ml lapte, o lingura cu sare, 500 g branza de oi, 250 g margarina preparare: Se prepara maiaua din laptele caldut, drojdie si una sau doua linguri faina. Se amesteca cantitatile si se lasa la crescut 15-30 minute Restul de faina se amesteca bine cu margarina cat o nuca si cu maiaua. Se framanta si se lasa la crescut doua ore. Se unge cu margarina o tava mai inalta. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde prima foaie care se pune in tava. Deasupra se presara branza din loc in loc si bucatele de margarina. Se asaza apoi a doua foaie si se procedeaza la fel cu urmatoarele punand intre ele branza si margarina. Se baga in cuptorul preincalzit, la inceput la foc mai puternic, pana cand creste, apoi la foc mai mic. CORNURIingrediente: pentru maia: 1/2 l lapte caldut, 4 linguri cu zahar, o lingurita cu sare, drojdie cat o nuca, una-doua linguri cu faina. Se amesteca toate cantitatile si se lasa la crescut timp de 15-30 minute; pentru aluat: 3 oua intregi, 3 cescute cu ulei, un kg faina, un pachet de margarina. preparare: Se prepara din acestea un aluat care se amesteca bine cu maiaua. Se framanta si se lasa o ora-doua la crescut, vasul fiind invelit cu un servet. Se imparte coca in cinci parti egale si se intinde din fiecare cate o foaie de 1/2 cm grosime. Se taie in opt parti si se ruleaza. Se unge tava cu ulei, se pun in tava si se lasa o jumatate de ora la crescut. Se ung cu galbenus si se presara mac, chimen, susan, sare etc. Se pune pe fiecare corn o bucatica de margarina. Se coc 15-20 minute. GAINA À LA MACEDOINEingrediente: o gaina, 200 g sunca, 100 cascaval, 3-4 oua, o ceasca cu iaurt, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei. preparare: Se fierbe o gaina. Carnea se taie in bucati mici. Se adauga mirodenii si usturoi taiat marunt. In tava unsa cu ulei, se pune jumatate din carne, peste care se rade cascaval, cam un centimetru. Deasupra se pune sunca, apoi din nou cascaval ras si stratul de carne care a ramas. Se bat 3-4 oua cu o ceasca cu iaurt si putina sare si se toarna deasupra. Se pune la cuptor, la foc mic, o ora sau o ora si jumatate. Se serveste calda. Sa le incercati! Pofta buna! | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Dum Ian 25, 2009 10:12 pm | |
| Ce bunatati si urzici, de cand n-am mai mancat! Cand mai vin in tara, poate ma inviti si pe mine la specialitati! | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Dum Ian 25, 2009 10:51 pm | |
| Fi sigura. Esti invitata mea. Abia astept sa fim impreuna.Poti sta la mine daca iti va face placere, insa trebuie sa sti ca eu stau acum langa Bucuresti. Foarte aproape. O sa-ti placa. Prin mijlocul localitatii trece si un rau, iar de la mine, peste rau se inalta mandra Sfanta manastire Samurcasesti. Singura manastire din tara cu trei altare. O sa va scriu despre ea. | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 8:47 am | |
| Mersi pentru invitatie, la cati km. de Bucuresti stai? | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 9:29 am | |
| Vreo 5-6 km. Nu sunt multi, dar nu am masina. N-am fost in stare sa-mi iau carnet din lipsa de timp, si rabd. Masina am vandut-o. | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 10:48 am | |
| Eu mi-am luat carnetul tarziu, la varsta ta, am 6 ani acum, de cand il am! Se ia mai greu, mai ales aici, dar nu este imposibil! Mai incearca! | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 11:29 am | |
| Multumesc pentru incurajere. De sofat sunt as, problema e ca nu am avut, si nu prea am timp sa invat pentru sala. O sa incerc. | |
| | | angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 7:41 pm | |
| - sfantul_calinic a scris:
- Multumesc pentru incurajere.
De sofat sunt as, problema e ca nu am avut, si nu prea am timp sa invat pentru sala. O sa incerc.
Succes si nu descuraja cu siguranta vei lua , si eu acum ma pregatesc sa dau examenl practic aici in olanda sper sa reusesc din prima | |
| | | Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7052 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 7:44 pm | |
| la amandoua | |
| | | angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 7:46 pm | |
| | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin Lun Ian 26, 2009 8:05 pm | |
| - Alex a scris:
- la amandoua
Draga Alex, eu o sa am succes numai cand o sa pun mana pe . Altfel raman doar cu gloria desarta. oricum. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin | |
| |
| | | | Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|
|