DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU

PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Cinci moduri simple de a salva o viata

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic

feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7405
Data de inscriere : 11/10/2008

Cinci moduri simple de a salva o viata Empty
MesajSubiect: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeSam Dec 13, 2008 10:21 pm

Spune repede: ce ai face daca te-ai intepa intr-o bucata ascutita de lemn? Dar daca ti-ai rupe un dinte? Sau daca ai cadea de pe o scara inalta? Daca un prieten de-al tau ar suferi o reactie alergica puternica?
Primul ajutor poate insemna diferenta dintre viata si moarte. Chiar daca nu ai facut niciun curs de prim ajutor, exista cateva masuri simple pe care oricine le poate invata pentru situatiile de urgenta. Chiar ai putea salva viata cuiva!
1. Nu scoate obiectele straine
Se intampla mai des decat ai putea crede: un copil intepat cu un stilou sau un prieten care calca intr-un cui, accidente de masina tragice, sau chiar cineva poate fi injunghiat in fata ta. Ce-ai sa faci?
Sfatul medicului: Nu scoate obiectele straine patrunse in corp si suna la 112. Se poate ca acel obiect strain sa fi intrat intr-o artera sau o vena, iar daca il scoti, victima ar putea sangera pana la moarte.
2. Nu aplica un garou contra sangerarii
Aplica presiune asupra membrului afectat si nu pune garou decat daca stii ce faci sau ai urmat un curs de prim ajutor. Daca nu stii ce faci, ai putea sa distrugi membrul afectat.
3. Intreaba in jur daca are cineva un stilou cu epinefrina in caz de reactie alergica
In caz de reactie alergica (soc anafilactic), e bine sa intrebi in jur daca are cineva un stilou cu epinefrina. Aceste stilouri sunt foarte usor de folosit chiar fara niciun fel de experienta in domeniu. Si, bineinteles, suna la 112!
4. Nu curata un dinte rupt
Daca te-apuci sa faci asta, vei curata si structuri importante ale dintelui, cum ar fi nervii si ligamentele. Pune dintele in lapte si fugi la urgenta!
5. Nu muta pe cineva cazut de la inaltime
O persoana ce cade de la inaltime poate prezenta risc de fracturi, luxatii si chiar mai rau, leziuni interne. Daca victima se vaita de dureri de spate sau gat, nu cumva s-o misti sau s-o lasi sa se miste! Coloana vertebrata poate fi rupta si victima poate ramane paralizata pe viata! Cheama de urgenta salvarea!
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
sanziana
Staff Officer
Staff Officer
sanziana

Numarul mesajelor : 1365
Varsta : 74
Reputatie : 18
Puncte : 7312
Data de inscriere : 24/11/2006

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeMar Dec 16, 2008 10:59 am

Foarte interesant, sfantul_calinic!
Este bine sa cunoastem aceste notiuni de prim-ajutor deoarece, cand vom fi confruntati cu o situatie periculoasa, putem salva viata cuiva!
Sus In jos
http://jurtrad.own0.com/
angelarusu
Expert
Expert
angelarusu

Numarul mesajelor : 716
Reputatie : 11
Puncte : 6062
Data de inscriere : 17/01/2009

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeDum Ian 18, 2009 12:58 am

Da fff interesant e bine de stiut aplauze
Sus In jos
http://www.ganduri-online.ro
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic

feminin

MesajSubiect: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeDum Ian 18, 2009 6:53 pm

Multumesc frumos.
Vad ca esti foarte activa. :roll:
Sus In jos
Admin
Master
Master
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 1461
Reputatie : 39
Puncte : 7458
Data de inscriere : 22/11/2006

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeDum Ian 18, 2009 7:09 pm

sfantul_calinic a scris:
Multumesc frumos.
si sper sa ramaneti ca sa dam putina viata forumului asta Exclamation
Sus In jos
http://www.belgianul.com
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic

feminin

MesajSubiect: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeDum Ian 18, 2009 8:15 pm

Admin, este cel mai tare forum. Si aste numai datorita tie.
Cine vine aici nu mai pleca, pentru ca isi gaseste prieteni adevarati, oameni cu care are ce sa discute.
Are dreptate proverbul romanesc: "Cine se-aseamana se-aduna". Se autoelimina numai cei care nu sunt ca noi.
Sus In jos
angelarusu
Expert
Expert
angelarusu

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeLun Ian 19, 2009 6:25 pm

Hai admin ca si va ajut sa ii dam viata forumului idee idee
Sus In jos
angelarusu
Expert
Expert
angelarusu

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeLun Ian 19, 2009 6:26 pm

sfantul_calinic a scris:
Multumesc frumos.

Sincer imi place sa fiu activa ca sa imbatransec mai greu Very Happy
Sus In jos
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic

feminin

MesajSubiect: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeLun Ian 19, 2009 10:23 pm

aplauze
Sus In jos
Admin
Master
Master
Admin

masculin

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeMar Ian 20, 2009 8:32 am

Stiti cum e atunci cand tragi aer adanc in piept si apoi il lasi sa iasa pana simti un gol in tine... asa sa intamplat si acum cand citesc ce scrieti voi...
Sunt multe chestii pe care voi nu le stiti, iar eu nu vreau sa le fac publice, dar trebuie sa stiti ca Internetul asta e unealta naibii, mai ales cand este in mana neghiobilor devine si mai diabolica.
Cand m-am convins ca scopul unor situri cu renume nu este cel afisat cu zambetul nevinovat al celor care-l administrau, m-am gandit sa fac o varianta de sit unde fatada lui sa fie aceiasi cu bucataria interna, liber si curat, unde poti schimba o informatie sau iti poti exprima o parere fara a avea sentimentul in timp ca ai fost dezamagit de aparente.
Nu stiu daca am reusit, aparentele ar spune ca nu prea, ceea ce stiu este ca "m-am batut cu morile de vant", deoarece nu ne-am luptat cu arme egale.
Cand unii sunt sprijiniti de autoritati si impinsi in fata, prin tot felul de metode, unele chiar neortodoxe, este greu sa reusesti sa te mentii pe linia de plutire.
Cu toate astea nu m-am descurajat, mi-au fost deajuns doua vorbe bune spuse de cei ce au scris pe situl asta, precum si cele scrise de voi acum si am continuat sa cred ca munca mea nu este inutila.
De fiecare data cand am avut impresia ca trebuie sa renunt, a aparut ceva, cineva, care sa ma faca sa continui, la fel ca si voi acum, sau un simplu multumesc pentru o informatie utila gasita printre cele postate pe aici, care ma facut sa-mi spun ca daca un singur om am reusit sa-l ajut fie si asa virtual, scopul meu a fost atins.
Lucrez actualmente la un sit nou, tot pentru concetatenii nostrii, pe care sper sa-l termin peste ceva timp si sper sa pot oferii prin acesta o farama de informatie si o clipa de destindere pentru toti care vor intra pe el si am sa va invit cand va fi gata sa-mi spuneti parerile voastre.
Pana atunci, chiar daca situl acesta nu indeplineste asteptarile voastre, faceti-l voi asa cum credeti ca ar trebui pentru a va simtii bine, iar eu am sa va sprijin dpdv tehnic.
Sa auzim numai de bine! bravo
Sus In jos
angelarusu
Expert
Expert
angelarusu

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeJoi Ian 22, 2009 11:56 am

Admin a scris:
Stiti cum e atunci cand tragi aer adanc in piept si apoi il lasi sa iasa pana simti un gol in tine... asa sa intamplat si acum cand citesc ce scrieti voi...
Sunt multe chestii pe care voi nu le stiti, iar eu nu vreau sa le fac publice, dar trebuie sa stiti ca Internetul asta e unealta naibii, mai ales cand este in mana neghiobilor devine si mai diabolica.
Cand m-am convins ca scopul unor situri cu renume nu este cel afisat cu zambetul nevinovat al celor care-l administrau, m-am gandit sa fac o varianta de sit unde fatada lui sa fie aceiasi cu bucataria interna, liber si curat, unde poti schimba o informatie sau iti poti exprima o parere fara a avea sentimentul in timp ca ai fost dezamagit de aparente.
Nu stiu daca am reusit, aparentele ar spune ca nu prea, ceea ce stiu este ca "m-am batut cu morile de vant", deoarece nu ne-am luptat cu arme egale.
Cand unii sunt sprijiniti de autoritati si impinsi in fata, prin tot felul de metode, unele chiar neortodoxe, este greu sa reusesti sa te mentii pe linia de plutire.
Cu toate astea nu m-am descurajat, mi-au fost deajuns doua vorbe bune spuse de cei ce au scris pe situl asta, precum si cele scrise de voi acum si am continuat sa cred ca munca mea nu este inutila.
De fiecare data cand am avut impresia ca trebuie sa renunt, a aparut ceva, cineva, care sa ma faca sa continui, la fel ca si voi acum, sau un simplu multumesc pentru o informatie utila gasita printre cele postate pe aici, care ma facut sa-mi spun ca daca un singur om am reusit sa-l ajut fie si asa virtual, scopul meu a fost atins.
Lucrez actualmente la un sit nou, tot pentru concetatenii nostrii, pe care sper sa-l termin peste ceva timp si sper sa pot oferii prin acesta o farama de informatie si o clipa de destindere pentru toti care vor intra pe el si am sa va invit cand va fi gata sa-mi spuneti parerile voastre.
Pana atunci, chiar daca situl acesta nu indeplineste asteptarile voastre, faceti-l voi asa cum credeti ca ar trebui pentru a va simtii bine, iar eu am sa va sprijin dpdv tehnic.
Sa auzim numai de bine! bravo

Admin eu ma bucur nespus de mult ca am descoperit acest site si acest site datorita dvs exista .E un site minunat dupa parerea mea unde iti poti gasi linistea de care ai nevoie .Fara sa fie nevoie sa citesti certurile unora ,aici nu exista vulgaritati si asa mai departe .Eu ma simt bine aici si cred ca am gasit locul potrivit.Admin noi suntem alaturi si vom pune umarul alaturi de tine la acest site minunat . o zi buna tuturor si la cat mai multe mesaje flower bravo bravo bravo bravo
Sus In jos
Admin
Master
Master
Admin

masculin

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeJoi Ian 22, 2009 1:26 pm

angelarusu a scris:

Admin eu ma bucur nespus de mult ca am descoperit acest site si acest site datorita dvs exista .E un site minunat dupa parerea mea unde iti poti gasi linistea de care ai nevoie .Fara sa fie nevoie sa citesti certurile unora ,aici nu exista vulgaritati si asa mai departe .Eu ma simt bine aici si cred ca am gasit locul potrivit.Admin noi suntem alaturi si vom pune umarul alaturi de tine la acest site minunat . o zi buna tuturor si la cat mai multe mesaje flower bravo bravo bravo bravo

merci noroc
Sus In jos
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic

feminin

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitimeJoi Ian 22, 2009 9:08 pm

Admin a scris:
angelarusu a scris:

merci noroc

Sa nu mai spui ca n-ai noroc. Toti cei care sunt prezenti aici, sunt pentru ca Admin este un om deosebit, cu suflet nobil, care isi iubeste aproapele ca pe el insusi.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cinci moduri simple de a salva o viata   Cinci moduri simple de a salva o viata Icon_minitime

Sus In jos

Cinci moduri simple de a salva o viata
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cinci moduri simple de a salva o viata
» Sfaturi simple pentru a mananca sanatos si ieftin
» Viata e un joc
» Din viata unui ONG
» Povesti de viata

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente