DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Contestarea unui PV auto

In jos 
AutorMesaj
Admin
Master
Master
Admin


masculin
Numarul mesajelor : 1461
Localisation : Pe punte
Reputatie : 39
Puncte : 7457
Data de inscriere : 22/11/2006

Contestarea unui PV auto Empty
MesajSubiect: Contestarea unui PV auto   Contestarea unui PV auto Icon_minitimeMar Mar 04, 2008 9:15 am

Oricare ar fi infractiunea comisa, daca doriti sa contestati infractiunea, nu trebuie sa semnati nimic. Semnarea unui document inseamna recunoasterea comiterii infractiunii respective.
Trebuie deasemeni sa cereti agentului de circulatie care face procesul verbal sa specifice motivele contestatiei dvs. Pentru a contesta apoi, va puteti baza, cel mai frecvent pe unele erori sau unele omisiuni in ceea ce privesc mentiunile obligatorii:
- adresa, orasul, departamentul, ora constatarii infractiunii;
- marca vehiculului, culoarea, placa de imatriculare;
- numarul punctelor retrase, semnatura agentului,agentilor verbalizatori;
- numele codului continind articolul utilizat pentru verbalizare, litera legii precizind daca este un text legislativ (L) sau regulamentar (R)

Exemple de contestat un PV pt anumite situatii:
Trecut pe ROSU
Contrar unei reguli f raspândite, Nu este autorizat sa treceti pe Galben, deoarece acest semnal inseamna OPRIREA vehiculului, DAR, este tolerat sa treceti pe Galben daca oprirea nu se poate face in conditii optime si devine un lucru periculos pt ceilalti participanti la trafic (adica daca ajungeti cu masina in mijlocul intersectiei).
Daca vi se reproseaza ca ati trecut pe Rosu si puteti dovedii ca a fost Galben, riscati o amenda de gradul II, fara pierdere de puncte. Daca semaforul afisa culoarea Rosie dar era ascuns de un pom, camion, sau autobuz stationat, trebuie probat ca nu l-ati observat din aceste motive si nu era vizibil.
Stationarea interzisa
Acestea reprezinta cam 70% din contraventii si de regula este constatata in absenta conductorului, iar responsabil este titularul certificatului de imatriculare. Este posibil sa contestati infractiunea daca "aparatul de taxare" este stricat, dar trebuie adusa proba. Trebuie stiut ca "locurile destinate livrarii de marfa" nu sunt rezervate numai profesionalilor, si aveti dreptul sa stationati pt o perioada mica, daca inarcati/descarcati ceva.
In cazul cand sunteti verbalizati, puteti contesta contraventia cu ajutorul facturilor bunurilor descarcate/incarcate.
Alcolemia
In cazul unui control pozitiv cu "etylometru" (testul pt alcool), conducatorul si chiar agentul de circulatie, poate cere un al doilea test, care sa probeze buna functionare a aparatului. In cazul unor valori diferite, se retine in PV valoarea cea mai mica.
De regula generala NU se poate contesta testul pt alcool, deoarece daca contestam buna functionare a aparatului, agentul are dreptul sa ceara testul de sânge, iar acolo NU se mai poate face nimic.
Radar (exces de viteza)
Excesul de viteza trebuie masurat cu radarul, care trebuie omologat si a carui control a fost facut in mai putin de 1 an de zile. Umiditatea, influenteaza rezultatele masuratorii, deci in caz de ploaie abundenta, cereti sa fie mentionata aceasta pe PV.
In astfel de cazuri cereti sa fie mentionat pe PV: sensul de circulatie, punctul kilometric, marca radarului, tipul, nr de serie, data ultimei verificari, cu mentiunea "fix" sau "mobil", identitatea agentului, tipul strazii unde circulati.
Daca sunteti opriti, asigurati-va ca este vb de vehiculul vostru si cereti sa fie transmis prin radio de catre agentul care a constatat infractiunea, toate datele ref la vehiculul vostru, inclusiv placa de imatriculare, fara sa comita erori.
Viteza masurata si cea retinuta trebuie mentionata in PV. Daca depaseati sau erati depasit, ambele vehicule sunt in infractiune si puteti contesta PV-ul. Daca ati fost Flashati de un radar automat( din ce in ce mai frecvent) si va trimite amenda cu fotografie acasa, este greu de contestat.
Totusi daca nu erati dvs la volan se poate contesta aceasta, dar probele trebuie sa fie f bune ( bilet de avion, misiune in strainatate, etc)
Contestarea se face in termen de max 30 zile la adresa mentionata in PV, precizind motivul ei. Aceasta se transmite tribunalului de Politie, dar in cazul cand se decide ca sunteti vinovat, amenda este de regula mai mare decat cea stabilita initial.
Si la aceasta se poate face recurs la Tribunalul de Politie.
Personal eu le platesc, dupa ce injur de cateva ori... ultima a fost una de radar la care sunt multumit ca mi-au scazut 10km din totalul vitezei, factorul de eroare pe autostrada, ca altfel treceam la bicicleta pt câteva luni...
Laughing
Sus In jos
http://www.belgianul.com
 
Contestarea unui PV auto
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» AUTO
» De la Salonul Auto din Bxl
» Circulatie cu auto romanesc in BE ?
» Timisoara,inchirieri auto
» Siteuri pt AUTO-STOPISTI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: INFORMATICA, SAT-TV, GPS, NET, AUTO, SPORT...-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente