| A.D.N. Iris | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Adela Iris
Numarul mesajelor : 7 Varsta : 46 Reputatie : 0 Puncte : 6212 Data de inscriere : 20/11/2007
| Subiect: A.D.N. Iris Mar Noi 20, 2007 7:56 pm | |
| In speranta ca ma poate ajuta cineva cu cateva informatii va multumesc anticipat tuturor.Am dat intamplator peste acest site, santem o familie din Romania mai exact din Mures si avem o fetita diagnosticata cu o boala genetica rara numita Ataxia Telangiectzia (Louis-Bar Syndrome).Medicii din Romania cat si cei din Ungaria ne-au informat despre faptul ca ADN-ul acestei boli se poate face numai in Belgia.ne-ar ineresa adresa exacta a unei clinici sau a unui laborator care efectueaza aceasta analiza precum si costul ei. Fara aceasta analiza nu stim daca urmatorul copil ar fii cu probleme de sanatate la fel ca si Iris primul si unicul nostru copil .Eu va multumesc si daca considerati ca nu e o pierdere de timp pt. dv.sa ne ajutati cu niste informatii atunci va rugam sa o faceti la adresa:adelairis_banyasz@yahoo.com | |
|
| |
Quartz Bleu
Numarul mesajelor : 36 Reputatie : 0 Puncte : 6223 Data de inscriere : 09/11/2007
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mar Noi 20, 2007 9:25 pm | |
| Draga Adela, in primul rand, bine ai venit pe acest forum. Ai un avatar tare dragut si daca tu esti cea din poza, atunci inseamna ca esti foarte frumoasa. :heart:
Despre informatiile pe care le cauti privitoare la acest sindrom, stiu ca doresti locatia exacta a clinicii care efectueaza teste de laborator si pretul analizelor si cred ca se poate afla cu exactitate insa trebuie un pic de "research" mai aprofundat. In ultima instanta trebuie mers efectiv la clinica si intrebat, daca nu se pot gasi informatii pe Internet.
Deocamdata, ce am putut gasi in legatura cu aceasta boala sunt aici:
http://www.ataxie.nl/english.html – contacte asociatii si organizatii privind aceasta boala (nr. de tel. e-mail, etc.) Olanda
http://www.wrongdiagnosis.com/a/ataxia_telangiectasia/tests.htm - informatii despre testele de laborator
http://www.communityatcp.org/NETCOMMUNITY/Page.aspx?&pid=270&srcid=353
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 2:27 am, editata de 1 ori | |
|
| |
Quartz Bleu
Numarul mesajelor : 36 Reputatie : 0 Puncte : 6223 Data de inscriere : 09/11/2007
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mar Noi 20, 2007 9:35 pm | |
| – documentare
http://www.ataxia.org/
http://www.hmc.psu.edu/childrens/healthinfo/a/ataxia.htm
Eu cred ca nu trebuie neaparat ca aceste teste sa se faca doar in Belgia, asa cum a zis doctorul, din cate am vazut, si in Olanda exista o serie de clinici, fundatii, etc.
Totusi, ramai pe acest site pentru ca sigur mai exista forumisti care sa mai aduca informatii in plus despre clinicile din Belgia care eventual efectueaza astfel de teste de laborator.
E frumos numele de Iris, poate ne trimiti si o poza cu fetita
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 2:27 am, editata de 2 ori | |
|
| |
Quartz Bleu
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mier Noi 21, 2007 4:37 am | |
| Cred ca trebuie sunat aici:
Belgia - Charleroi Association belge des l'ataxie de Friedreich et des autres ataxies
ABAF ; A.B.A.F.A.B.A.F. - Association belge de l'ataxie de Friedreich & des autres ataxies
Tél : 071 / 205. 745
Heures d'ouverture : du lundi au vendredi de 9h à 12h30 et de 13h30 à 16h30 le mercredi jusque 18h
Rue de la rivelaine, 21 6061 Charleroi Belgique
Belgia - Gent Vlaamse Liga voor de Ataxie van Friedreich en andere erfelijke ataxieën (VLAF) Ter attentie van Spitaels Severien, voorzitster Vogelhoekstraat 105 B-9050 Gentbrugge (Gent) Tel/Fax: 09/231.09.81 E-mail: huppelseverien@advalvas.be
Olanda Stichting A-T Postbus 13, 5126 ZG Gilze Tel.: (0161) 456315 E-mail: info@stichting-AT.org WWW: http://www.stichting-at.org/
Germania Deutsche Heredo-Ataxie Gesellschaft (DHAG) Haussmannstrasse 6, D-70188 Stuttgart Tel: +49 711 2155114, fax: +49 711 2155214 E-mail: internetredaktion@ataxie.de WWW: http://www.ataxie.de
Franta Association Pour la Recherche sur l'A-T (Ataxie Télangiectasie) "L'Aventino", 1 Avenue Massenet, F-63400 Chamalières. Tél - Fax : 04 73 36 76 75 http://orphanet.infobiogen.fr/associations/APRAT/APRAT.html
| |
|
| |
Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mier Noi 21, 2007 2:24 pm | |
| - Adela Iris a scris:
- In speranta ca ma poate ajuta cineva cu cateva informatii va multumesc anticipat tuturor.Am dat intamplator peste acest site, santem o familie din Romania mai exact din Mures si avem o fetita diagnosticata cu o boala genetica rara numita Ataxia Telangiectzia (Louis-Bar Syndrome).Medicii din Romania cat si cei din Ungaria ne-au informat despre faptul ca ADN-ul acestei boli se poate face numai in Belgia.ne-ar ineresa adresa exacta a unei clinici sau a unui laborator care efectueaza aceasta analiza precum si costul ei. Fara aceasta analiza nu stim daca urmatorul copil ar fii cu probleme de sanatate la fel ca si Iris primul si unicul nostru copil .Eu va multumesc si daca considerati ca nu e o pierdere de timp pt. dv.sa ne ajutati cu niste informatii atunci va rugam sa o faceti la adresa:adelairis_banyasz@yahoo.com
Primele informatii pe care le am sunt ca se poate face aceasta analiza in Belgia, dar cum este un caz mai special am telefonat din aproape-n aproape, adica de la un laborator de analize la altul pina cand am dat de ceva mai concret, adica Spitalul ERASME departamentul Genetique de unde astept maine sa-mi comunice mai multe amanunte cu privire la intrebarea ta, deoarece s-ar parea ca exista un singur loc pt acest test ADN. Am sa te tin la curent cu acestea, comunicandu-le aici pe forum de indata ce le voi stii. Multa sanatate la toti si sa auzim de bine. | |
|
| |
cornelia Senior
Numarul mesajelor : 108 Varsta : 53 Localisation : Belgia - Anvers Loisirs : oamenii si ciocolata Reputatie : 0 Puncte : 6235 Data de inscriere : 28/10/2007
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mier Noi 21, 2007 3:21 pm | |
| http://www.rombel.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=15845#15845 | |
|
| |
Adela Iris
Numarul mesajelor : 7 Varsta : 46 Reputatie : 0 Puncte : 6212 Data de inscriere : 20/11/2007
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mier Noi 21, 2007 3:40 pm | |
| Va multumesc nespus de mult,nu-mi gasesc cuvintele nu ma asteptam sa primesc asa repede vreun raspuns la mesajul meu.Ai facut un lucru minunat ca ai postat anuntul meu si pe celelalte doua situri, vreau sa-ti spun ca am si primit niste informatii foarte importanta pt.noi ,ne dau o unda de speranta. Multumesc din suflet Quartz,........si tie Admin vreau sa-ti multumesc esti o persoana deosebita faptul ca te preocupa problemele altcuiva denota acest lucru.Mii de multumiri,va salut cu respect ,mai vorbim ,va tin la curent cu tot ce se intampla P.S. In cea ce priveste avatarul sant eu cea din poza ,multumesc de compliment Quartz dar sant lucruri mult,mult mai importante, mi-a demonstrat viata din plin acest lucru crede-ma. | |
|
| |
Quartz Bleu
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mier Noi 21, 2007 3:44 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 4:51 am, editata de 3 ori | |
|
| |
Quartz Bleu
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Mier Noi 21, 2007 3:53 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 4:52 am, editata de 1 ori | |
|
| |
Adela Iris
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Joi Noi 22, 2007 3:33 pm | |
| Vreau sa va anunt ca astazi i-am trimis un e-mail D-lui Prof. Dr. Jean Pierre Frijns in care am facut un scurt istoric al cazului nostru si sa punem la punct unele detalii ,sa stim cum sa procedam in continuare.Acum asteptam un raspuns,sper sa fie de bine.O sa va tin la curent cu ce se mai intampla Va urez numai bine si sa ne mai vb. numai de bine.MULTUMESC TUTUROR | |
|
| |
Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Joi Noi 22, 2007 3:56 pm | |
| - Adela Iris a scris:
- Vreau sa va anunt ca astazi i-am trimis un e-mail D-lui Prof. Dr. Jean Pierre Frijns in care am facut un scurt istoric al cazului nostru si sa punem la punct unele detalii ,sa stim cum sa procedam in continuare.Acum asteptam un raspuns,sper sa fie de bine.O sa va tin la curent cu ce se mai intampla Va urez numai bine si sa ne mai vb. numai de bine.MULTUMESC TUTUROR
eu am incercat in doua randuri sa iau legatura cu el azi dar a fost in sedinte, vream sa-l intreb cate ceva ca sa-ti pot comunica deoarece aveam informatia de la altcineva ca ADNul uman este f puternic si s-ar putea trimite si prin posta pt analize dar nu stiu mare lucru de asta vream sa vb cu el, poate daca incepi o comunicare cu el sa-l intrebi si acest lucru. sanatate la toti. | |
|
| |
Quartz Bleu
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Joi Noi 22, 2007 5:50 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 4:53 am, editata de 1 ori | |
|
| |
Adela Iris
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Joi Noi 22, 2007 8:01 pm | |
| Am pus aceasta problema,adica trimiterea probelor biologice,am inteles ca se poate face printr-un curierat special care se ocupa numai cu astfel de lucruri.Dar sa vedem ce ne spune d-ul doctor.Ar fi bine sa se poata asa. Mai vb. numai bine va doresc | |
|
| |
Quartz Bleu
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Vin Noi 23, 2007 10:35 am | |
|
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 4:53 am, editata de 2 ori | |
|
| |
Quartz Bleu
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Vin Noi 23, 2007 6:27 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 4:54 am, editata de 3 ori | |
|
| |
Admin Master
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Sam Noi 24, 2007 5:27 pm | |
| - Coca a scris:
- http://www.rombel.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=15845#15845
Cornelia, abia acum cand ti-am vazut avatarul mi-am dat seama cine este Coca cu adevarat, defapt eu nu sunt unul prea curios si poate de asta nu stiam dinainte (cu toate ca am parghiile necesare pt asa ceva, e firesc, doar eu apas pe butoane pe aici). Doua lucruri vreau sa-ti spun chiar daca le spun in direct si nu prin PM, dar este mai bine asa: 1. Iti multumesc pt sprijinul tau in a solutiona aceasta problema si iti spun sincer ca mi-a facut o deosebita placere sa constat ca mai sunt si altii ca mine care sar pe telefon deindata ce este nevoie de un ajutor... tine-o tot asa ca Dumnezeu e sus si vede... 2. Ma bucur sa am printre membrii acestui forum o persoana ca tine si acum daca tot stiu despre cine este vorba, imi pun toate sperantele ca vei mai putea ajuta prin cunoasterea ta, pe cei ce au nevoie si pe acest sit. Am zis doua dar mai adaug una: ai o ciocolata mai speciala de la mine pe care am sa ti-o aduc cu prima ocazie cand n-e vom intalnii - promis | |
|
| |
cornelia Senior
Numarul mesajelor : 108 Varsta : 53 Localisation : Belgia - Anvers Loisirs : oamenii si ciocolata Reputatie : 0 Puncte : 6235 Data de inscriere : 28/10/2007
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Sam Noi 24, 2007 7:31 pm | |
| Admin, îti multumesc mult pentru frumoasele rânduri! | |
|
| |
Admin Master
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Lun Noi 26, 2007 9:23 am | |
| - Quartz a scris:
- Adela Iris a scris:
- Am pus aceasta problema,adica trimiterea probelor biologice,am inteles ca se poate face printr-un curierat special care se ocupa numai cu astfel de lucruri.Dar sa vedem ce ne spune d-ul doctor.Ar fi bine sa se poata asa.
Mai vb. numai bine va doresc Draga Adela, in cazul in care nu mai obtinem si alte info., pana cand se gandeste domnul ala doctor sa raspunda, eu cred ca trebuie mers efectiv la clinica si vorbit cu el direct.
Aici sunt multi romani si care sunt dornici sa ajute. Sa mai asteptam sa vedem ce informatii mai primim. Chiar asa de greu sa fie de gasit costul unei analize si locatia unde se face?
Nu cred.
Sanatate! Am fost contactat telefonic de dnul doctor Jean Piere Frijns cu care a vb Cornelia care va efectua aceasta analiza gratuit si care mi-a confirmat ca este deja in legatura cu Adela, i-a explicat deja ce trebuie facut, se poate face si prin Posta, deci totul este pe calea cea buna. Eu urez sanatate cestei familii si sa auzim de bine. | |
|
| |
Quartz Bleu
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Lun Noi 26, 2007 10:14 am | |
|
Ultima editare efectuata de catre in Lun Dec 10, 2007 4:54 am, editata de 2 ori | |
|
| |
Adela Iris
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Lun Noi 26, 2007 6:44 pm | |
| Intradevar azi mi-a raspuns la mesaj D-ul doctor,urmeaza sa-i trimit prin fax toate analizele lui Iris de pana acum(noroc ca le aveam traduse in germana),le studiaza si urmeaza sa ne informeze cum procedam mai departe. Va sarut mult mult de tot si multumiri tuturor (azi sant fericita ,nu mi s-a intamplat de multisor acest lucru) Tinem legatura si numai bine va doresc Adela | |
|
| |
Adela Iris
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Joi Dec 27, 2007 11:23 am | |
| Sarbatori Fericite!!! tuturor iar anul care vine sa v-a aduca numai bucurii.La Multi Ani!!!! | |
|
| |
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Joi Dec 27, 2007 11:24 am | |
| La multi ani si sanatate fetitei! | |
|
| |
Admin Master
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Joi Dec 27, 2007 6:51 pm | |
| - Adela Iris a scris:
- Sarbatori Fericite!!! tuturor iar anul care vine sa v-a aduca numai bucurii.La Multi Ani!!!!
Sarbatori fericite si MULTA SANATATE la toata familia. La Multi Ani! PS sa ne ti la curent cu ce ai mai facut cu analiza etc. | |
|
| |
Adela Iris
| Subiect: Re: A.D.N. Iris Sam Mar 08, 2008 7:52 am | |
| Fie ca toate implinirile frumoase,parfumul florilor si spiritul acestei perioade sa va insoteasca pretutindeni.Va doresc.tuturor fetelor un 8 Martie special. | |
|
| |
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| |
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: A.D.N. Iris | |
| |
|
| |
| A.D.N. Iris | |
|