hmmm excelenta conopida murata
- se pune la murat asemanator cu castravetii
- reteta de pe net
Conopida murata
Ingrediente:
§ Se ia o conopida mare, alba si indesata.
§ Se desface in buchetele potrivite si se pun intr-un vas mai mare cu apa cu sare unde se tin 30 de minute.
§ Se scot buchetele din apa si se clatesc cu apa rece si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga surplusul de apa.
§ Se ia un borcan mai mare, bine spalat si uscat .§ Pe fundul borcanului se pun frunze proaspete de telina, floare de marar uscar, 1 lingura de seminte de mustar, si un pumn boabe de porumb uscate (conopida va ramane alba).
§ Se aranjeaza conopida in asa fel incat sa ramana putine locuri libere. Pentru culoare se pun 3-4 ardei capia intregi, rosii, cateva felii de morcov frumos decorati (taiati rondele groase si crestate pe margine, dupa inspiratie), si cateva fire de hrean.
§ Deasupra se pun frunze de telina, marar uscat. Betele de marar se pun in cruce pentru ca legumele sa ramana in saramura.
§ Se umple cu apa rece si se masoara cata apa va trebuie pentru borcanul plin cu conopida.
§ Se masoara apa( ceva mai multa, pentru ca la fierbere se evapora si riscati sa nu va ajunga sa umpleti borcanul.
§ Se pregateste o saramura cu o lingura plina de sare grunjoasa la un litru de apa si lasati se fiarba.
§ Fierbinte se toarna peste conopida din borcan .§ Borcanul este pus pe o bucata de metal sau doua cutite ca sa nu se sparga si se umple pana la margine.
§ Se leaga borcanul, fie cu doua randuri de celofan, fie se inchide cu capac.§ Se lasa in bucatarie pana se racesta si apoi se pune la rece.
Reusita!