DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Conopida murata...

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
Badea
Senior
Senior
Badea


Numarul mesajelor : 231
Varsta : 53
Reputatie : 0
Puncte : 6570
Data de inscriere : 27/11/2006

Conopida murata... Empty
MesajSubiect: Conopida murata...   Conopida murata... Icon_minitimeMier Oct 24, 2007 11:12 pm

As manca niste conopida murata. Cine stie cum pune conopida la murat?
Sus In jos
storm
Senior
Senior
storm


Numarul mesajelor : 133
Varsta : 50
Reputatie : 0
Puncte : 6256
Data de inscriere : 17/10/2007

Conopida murata... Empty
MesajSubiect: Re: Conopida murata...   Conopida murata... Icon_minitimeJoi Oct 25, 2007 11:06 pm

hmmm excelenta conopida murata
- se pune la murat asemanator cu castravetii

- reteta de pe net
Conopida murata

Ingrediente:

§ Se ia o conopida mare, alba si indesata.

§ Se desface in buchetele potrivite si se pun intr-un vas mai mare cu apa cu sare unde se tin 30 de minute.

§ Se scot buchetele din apa si se clatesc cu apa rece si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga surplusul de apa.

§ Se ia un borcan mai mare, bine spalat si uscat .§ Pe fundul borcanului se pun frunze proaspete de telina, floare de marar uscar, 1 lingura de seminte de mustar, si un pumn boabe de porumb uscate (conopida va ramane alba).

§ Se aranjeaza conopida in asa fel incat sa ramana putine locuri libere. Pentru culoare se pun 3-4 ardei capia intregi, rosii, cateva felii de morcov frumos decorati (taiati rondele groase si crestate pe margine, dupa inspiratie), si cateva fire de hrean.

§ Deasupra se pun frunze de telina, marar uscat. Betele de marar se pun in cruce pentru ca legumele sa ramana in saramura.

§ Se umple cu apa rece si se masoara cata apa va trebuie pentru borcanul plin cu conopida.

§ Se masoara apa( ceva mai multa, pentru ca la fierbere se evapora si riscati sa nu va ajunga sa umpleti borcanul.

§ Se pregateste o saramura cu o lingura plina de sare grunjoasa la un litru de apa si lasati se fiarba.

§ Fierbinte se toarna peste conopida din borcan .§ Borcanul este pus pe o bucata de metal sau doua cutite ca sa nu se sparga si se umple pana la margine.

§ Se leaga borcanul, fie cu doua randuri de celofan, fie se inchide cu capac.§ Se lasa in bucatarie pana se racesta si apoi se pune la rece.
Reusita!
Sus In jos
 
Conopida murata...
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: RESTAURATIE-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente