din intimplare am descoperit aceasta reteta, delicioasa pentru persoanele carora le place ostropelul.
Persoanele carora nu le place ostropelul, sa nu puna usturoi si iese o supa de morcov si rosii pe cinste! ;)
3 morcovi mari
3 rosii
vegeta
ulei de maslina
usturoi
se spala morcovul, se curata si se taie in feliute
se spala rosia si se taie in parti
(spalatul legumelor, nu-i o regula, doar pentru cei care vor sa faca efortul
)
se curata usturoiul si se taie marunt
intr-o tigaie se pune uleiul de maslina la incins, se adauga morcovul, rosia, usturoiul si vegeta si se lasa totul sa se inabuse vreo ora, doua...
cind morcovul e moale, se paseaza totul dupa care se adauga cantitate de apa dupa preferinte si se mai lasa la fiert la foc mic.
se serveste cu piine dar se poate folosii si ca un sos pentru piureul de cartofi
pofta buna!