DIROBENELU DIROBENELU |
|
| intamplari extraordinare! | |
| | Autor | Mesaj |
---|
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7314 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: intamplari extraordinare! Dum Mai 27, 2007 7:28 pm | |
| Ca raspuns la postarea Corei, intr-adevar ce noroc a avut acel belgian! Eu urmaresc mereu astfel de intamplari cu acciedente, din care ca printr-o minune, respectiva persoana scapa! De exemplu , nu stiu daca ati vazut un tip accidentat grav, caruia ii intrase un cutit in cutia craniana si aproape iesise, pe partea cealalta. Nici medicii, nu au inteles cum de nu i-au strapuns nimic ,numai cutia craniana a fost afectata, dupa o peratie de cateva ore , i s-a scos cutitul si nu a ramas cu nic un fel de repercusiuni, nu a fost atins creierul! Numai cand vedeai poza si te infiorai!! Altcineva a scapat datorita mobilului. a fost aruncat din masina si norocul lui, sa aiba mobilul in buzunar... Era foarte departe, a cazut de pe un pod izolat si cand a fost aruncat din masina, a cazut intr-o scandura imensa, care i-a intrat printr-o parte a corpului si i-a iesit pe partea cealalta! A mai avut putere sa cheme 991 si cand a venit ambulanta, l-au dus de urgenta la spital. Nimeni nu a putut pricepe, cum cineva putea supravietui, asa un accident. Este adevarat, ca tipul era foarte solid si inalt, deci scandura nu a strapuns, nici un organ intern! Spuneau ca daca era cineva mai slab, nu se stie daca ar fi supravietuit, l-au salvat si straturile de grasime... Operatia a durat cateva ore si s-a terminat cu bine. Incredibil... Mi s-a parut extraordinar si cu operatia facuta la tv. de doctorii americani impreuna cu cei romani, cand au scos acea tumoare de 90 de kg , de la acea pacienta romana si care am inteles, ca la ora actuala traieste. Eu mai stiu astfel de miracole, in medicina, dar va las si pe voi, sa mai veniti cu alte cazuri interesante! ;) | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7314 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: intamplari extraordinare! Joi Mai 31, 2007 11:01 am | |
| Am vazut aseara la tv. la , la "Miracole in medicina""(rtl. 7) un caz asemanator cu cel ,care a fost strapuns de o scandura lunga si care i-a iesit pe partea cealalta! Soferul nu a avut nimic, el alaturi de sofer, baiat de 17 ani, ranit atat de grav! Cand au venit cei de la Primul Ajutor, au taiat scandura , ca sa-l poata scoate din masina, deoarece era tintuit acolo. Vazand cat sange a pierdut , erau convinsi ,ca nu va supravietui. Dupa ce i s-a scos aceasta bucata mare de lemn, murdara, timp in care baiatul pierduse deja 4 l de sange, medicii au crezut ca a scapat si ca va trai Nu-i atinsese nici un organ vital. Din pacate, nu-si putea misca picioarele, deoarece doua vertebre fusesera dizlocate si din nou a trebuit sa fie operat... Datorita unor suruburi, a facut infectie si a trebuit sa fie operat din nou. Cea de-a doua operatie a fost reusita , dar nu se stia daca va mai merge vreodata! Baiatul insa nu a cedat, a facut exercitii de recuperare si il aratau deja dupa cateva luni, cum mergea , un fel de maraton, pe distanta scurta, dar faptul ca isi revenise, era intr-adevar un miracol! A ramas cu o cicatrice imensa, cu 2 operatii la coloana, dar traieste, desi nimeni nu credea, cand a fost adus la Urgenta... Este un sentiment de usurare, de bucurie, cand aceste intamplari reale, se termina cu bine si cand vezi in ce stadiu avansat, a ajuns medicina! Personal ii admir pe acesti chirurgi, dedicati meseriei lor! | |
| | | cora Staff Officer
Numarul mesajelor : 160 Varsta : 47 Reputatie : 0 Puncte : 6557 Data de inscriere : 13/12/2006
| Subiect: Re: intamplari extraordinare! Dum Iun 03, 2007 9:59 pm | |
| Sunt intr-adevar unele persoane care au noroc in viata… Voit sau nu, un accident se poate intampla oricarei persoane. Fiecare insa are sau nu o sansa...
De exemplu, in legatura cu accidentul relatat de Sanziana mai sus s-a descoperit ca exista unele zone in cutia craniana unde, daca te accidentezi, repercursiunile sunt minime.
Iata si cateva cazuri:
- un tanar care a supravietuit chiar daca si-a scapat in cap fierastraul electric:
http://www.emaramures.ro/index.php?page=det&cat=6&id=5827
- un sinucigas care a scapat dupa ce si-a batut in cap… 12 cuie:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil!/32028/A-trait-cu-12-cuie-in-cap
In plus, chiar si in puscarie detinutii isi bat cuie in cap pentru a scapa de zilele petrecute in inchisoare, pentru a fi decretati nebuni sau in semn de protest:
http://www.protv.ro/stiri/social/trei-detinuti-de-la-jilava-si-au-batut-cuie-n-cap-in-semn-de-protest.html
Astfel, in putine dar fericite ocazii, miracolul sau sansa apar in viata chiar cand nu te astepti. Un caz aparte este de exemplu acela al unui polonez care s-a trezit din coma dupa nu mai putin de… 19 ani:
http://www.protv.ro/stiri/interna-ional/un-polonez-s-a-trezit-din-coma-dupa-19-ani.html
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: intamplari extraordinare! | |
| |
| | | | intamplari extraordinare! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|