DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Desertu | |
|
+6azzurra Delfinas Sfinta Vineri Neptuna sanziana Alex 10 participan?i | Autor | Mesaj |
---|
Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7052 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Desertu Dum Feb 04, 2007 2:18 pm | |
| Iera paci o bokataresa cari shi-o dat demisea vaz si am so-nlocuim noi pa cat so potea. Prejitura de cari-mi aduk aminte ku placeri e tot SAVARINA si-am gasit si io o reteta probata de o fomeie pe Net pe care o alatur pacilea: SAVARINA Ingrediente : 12 oua, 12 linguri de zahar farin, 12 linguri de pesmet, 2 linguri de faina, 1 plic cu frisca, cateva bucati de ciocolata. Mod de preparare : Se freaca galbenusurile cu zaharul farin, pana se topeste zaharul. Separat se bat albusurile bine, iar apoi se toarna peste galbenusuri. Se presara cate o lingura de pesmet si cele 2 linguri de faina. Se tapeteaza o cratita, cu ulei si faina, dupa care se toarna compozitia. Dupa ce se raceste compozitia se insiropeaza si se orneaza su frisca si ciocolata. Declinul este etapa in care iubirea se transforma incet-incet in obisnuinta, iar obisnuinta este dusmanul cel mai mare al unei relatii. Este etapa in care aveti cel mai mult de suferit si se manifesta prin certuri tot mai dese, de cele mai multe ori banale, dar care tind sa se amplifice din ce in ce mai mult si sa creeze o prapastie din ce in ce mai mare intre voi. Aceasta stare de incertitudine se poate prelungi prin diferite incercari de apropiere, cum ar fi intregirea "familiei" cu un nou membru, un animal de casa, insa mai devreme sau mai tarziu tot la certuri se ajunge. Este perioada de suisuri si coborasuri insa impacarea parca nu mai e atat de dulce ca altadata, ci e mai degraba un "must". Compromisurile devin din ce in ce mai mari, la fel si asteptarile si cerintele, care, atunci cand nu se materializeaza, devin frustrari. Frustrarea este cea mai dureroasa etapa din relatie. Constientizezi ca nu mai merge insa persisti in gresala. Deja este foarte greu sa iesi din relatie, pentru ca ti-e greu sa accepti ca ti-ai irosit ceva ani din viata si pentru ca ti se pare imposibil sa o iei de la capat cu altcineva. Esti confuza: ai vrea sa renunti la aceasta lupta, dar in acelasi timp te temi de singuratate. Iti inchipui ca nu vei mai putea vreodata sa iubesti pe altcineva si ca nimeni nu te va mai putea iubi si prin urmare ca vei ramane singura o viata intreaga. Mai mult decat atat, te temi ca, fiind de atata timp intr-o relatie, ai uitat cum e la vanatoare si risti sa dai peste unul care sa-si bata joc de tine. Adevarul e ca pana nu risti nu castigi! Dar mai stiu ceva: in viata exista multe trenuri care vin si pleaca. De tine depinde pe care il alegi si pe care il lasi sa plece. Asuma-ti responsabilitatea alegerilor facute si fi fericita indiferent de alegere! Reteta asta de SAVARINA este dintr-o carte mai veche de bucate a lui Nicolae Olexiuc: Va spun de la inceput, ca aluatul trebuie sa fie moale (chiar daca ajungeti sa-l puneti cu lingura ...e totul bine si veti vedea ca la copt se va inalta considerabil. Aluatul: 350 g faina 175 g unt 15 g zahar 12 g drojdie 4 oua 50 g lapte sare unt pt forma pesmet --- n-am folosit pt ca formele sint non-stick si doar le-am uns cu unt dar pt alt fel de forma poate trebuie sa veti la indemana. Nota: Am mai adaugat la aluat un pic de vanilie, coaja de lamaie si portocala …doar pt aroma. Siropul: 200 g zahar --- dar n-a fost de ajuns asa ca am mai pus 100 gr 200 ml apa --- nu a fost de ajuns asa ca eu am folosit 500 ml Garnitura: 250 frisca batuta --- eu am folosit un carton intreg de frisca lichida de 470 ml asa sint la mine la supermarket. fructe confiate --- n-am avut decit niste Maraschino Cherries pt motz rom dupa gust --- o lingurita mica la tot siropul, am vrut doar sa-i dau aroma marmelada de caise --- 1 lingura pt fiecare, deci 12 linguri in total. Aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac: foarte adevarat insa eu am pus toate in cuva de la masina si am last aparatul sa-si faca de cap vorba vine ...ca nu am scapat aluatul din ochi o secunda. Cine nu are masina poate sa inceapa dupa metoda lui Olexiuc. Se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte cald. Se adauga apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si se amesteca cu faina. La urma se pune untul topit, rece nu cald. Se adauga mirodeniile (astea nu erau in reteta originala). Se amesteca compozitia cu o lingura sau cu o lopatica de lemn si se lasa sa creasca la cald. (a se nota, acest aluat este mult mai moale ca cel de cozonac. Se ia o forma speciala de savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul de mai sus. Se lasa sa creasca. Cand s-a ridicat pana la gura formei, se da la cuptor la temperatura de 300°F ( 150°), pt 30 de minute. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se pregateste siropul care se toarna peste savarina dupa ce s-a taiat pojghita intarita de deasupra (eu n-am taiat nimic) si s-a racit, se rastoarna savarina pe farfurie, se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, iar golul din mijlocul coroanei se umple cu frisca. Se garniseste cu fructe confiate si se sprituieste cu multa frisca. Savarinele mai pot fi coapte si in forme mici de tarte. Deci eu am impartit aluatul cit de egal in 4 si pe urma fiecare bucata in 3 deci am vrut sa iasa 12 bucati. Dupa ce proportionati aluatul, cu grija incercati sa faceti un bulgare. Exact ca pe niste chifle pe care le puneti in forme. 1. Reteta spunea ca trebuiesc coapte la foc potrivit insa la mine foc potrivit este temperatura de 350°F. (180°C) si cred ca pt primele 10 minute a fost un pic cam puternic ...pt care am redus temperatura la 300°F (150°C) pt restul de 20 minute. 2. Dupa ce s-au copt am scos tava din cuptor si asa cum erau am pus la fiecare cate o lingurita de sirop in cap si cu o pensula am umezit toata suprafata. Am lasat sa se odihneasca in forma cam 10 minute...dupa care le-am scos pe o tava, le-am pus cu scobitura in sus si am pus in adancitura cate o lingura de sirop lasand sa se absoarba...am repetata operatia pana s-a terminat siropul. Le-m acoperit si le-am lasat la rece peste noapte. 3. A doua zi...am batut frisca bine cu 6 linguri de zahar si pudra de tartar. Am taiat savarina pe jumate si am uns parte de jos cu 1 lingura de gem de caise. 4. Cu un cornet am spritat savarina peste gemul de caise, am pus parte de sus si in adancitura formata de tava am spritat frisca...am ornat cu Maraschino cherries. 5. Si asa este gata. | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Dum Feb 04, 2007 6:24 pm | |
| Arata bine, ti-ai gresit cariera Alex! | |
| | | Neptuna Expert
Numarul mesajelor : 568 Varsta : 47 Emploi : comunicare Loisirs : viata Reputatie : 0 Puncte : 6572 Data de inscriere : 26/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Dum Feb 04, 2007 10:01 pm | |
| mie imi placeau marchizele...ai o reteta si pentru ele :-) | |
| | | Sfinta Vineri Expert
Numarul mesajelor : 615 Varsta : 117 Reputatie : 0 Puncte : 6586 Data de inscriere : 25/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Mier Feb 07, 2007 1:14 am | |
| sfintei ii plac eclerele, dar si savarena ta arata ghine Alex | |
| | | Sfinta Vineri Expert
Numarul mesajelor : 615 Varsta : 117 Reputatie : 0 Puncte : 6586 Data de inscriere : 25/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Vin Feb 09, 2007 2:47 am | |
| - ELY a scris:
-
of of, mai mai, nici in vacanta nu mai poate omul sa mearga
may Ely, iar ai disparut? eu si Alex ti-am facut treaba azi, am luat rolul de gospodine pe noi si tu nimic! sa stii ca am facut diplomatul ala dar nu mi-a iesit! :| | |
| | | Neptuna Expert
Numarul mesajelor : 568 Varsta : 47 Emploi : comunicare Loisirs : viata Reputatie : 0 Puncte : 6572 Data de inscriere : 26/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Vin Feb 09, 2007 11:53 pm | |
| Multzam mult Ely....ce pofta imi e. Dar ce ma fac, sa sunt la cura...mai astept pana sa dau iama :-) | |
| | | Sfinta Vineri Expert
Numarul mesajelor : 615 Varsta : 117 Reputatie : 0 Puncte : 6586 Data de inscriere : 25/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Sam Feb 10, 2007 1:53 am | |
| pai bine may Ely, Neptunei ii dai o reteta de marchezuri si mie un diplomat de piscoturi uscate? cum vine asta? de ce nu mi-ai postat si mie niste eclere faine? :| | |
| | | Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7052 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: TIRAMISU Dum Feb 11, 2007 9:12 pm | |
| Koana Ely, baga mare k vin klientii dupa retzete pacilea: Io-s ku desertu si beuturile, ia sa vedem ceavem in seara aiasta de dulce ? TIRAMISU retzeta domestik, k aia salbatik e ku tarie pîn ea, dar altadata: Ingrediente: 1 pachet piscoturi pentru tiramisu, 1 cutie mascarpone, 1 cutie frisca, 3 oua, 150 g zahar, esenta de rom, cacao, cafea fara zahar sau nes fara zahar Mod de preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine. Separat, se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de rom. Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea), unul langa altul, ca sa acopere toata suprafata vasului. Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de piscoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao. | |
| | | Neptuna Expert
Numarul mesajelor : 568 Varsta : 47 Emploi : comunicare Loisirs : viata Reputatie : 0 Puncte : 6572 Data de inscriere : 26/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Dum Feb 11, 2007 9:45 pm | |
| cum rom Alex, tiramisu se face cu Amaretto, nu cu rom | |
| | | Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7052 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Desertu Dum Feb 11, 2007 9:53 pm | |
| - Neptuna a scris:
- cum rom Alex, tiramisu se face cu Amaretto, nu cu rom
sunt cel putin vo 10 retzete de Tiramisu diferite, iar una dintre ele este aceasta cu esenta de rom, a nu se confunda cu beutura de rom Gubanos , dar o sa mai zbun cateva dak esti guminti | |
| | | Delfinas Staff Officer
Numarul mesajelor : 60 Varsta : 51 Reputatie : 0 Puncte : 6574 Data de inscriere : 23/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Dum Feb 11, 2007 11:38 pm | |
| Dar o reteta de lapte de pasare aveti? Ii mai zice si Ile flotante. | |
| | | Sfinta Vineri Expert
Numarul mesajelor : 615 Varsta : 117 Reputatie : 0 Puncte : 6586 Data de inscriere : 25/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Lun Feb 12, 2007 12:30 am | |
| - ELY a scris:
- apai Sfanto, eu iti dau ce reteta vrei dar rogu-te nu mai experimenta ca oricum nu-ti prea iese si parca vad ca-mi strici numele de bucatareasa
:bleh: :bleh: | |
| | | azzurra Bleu
Numarul mesajelor : 10 Localisation : Italia Reputatie : 0 Puncte : 6112 Data de inscriere : 28/02/2008
| Subiect: Re: Desertu Sam Mar 01, 2008 10:57 am | |
| PRAJITURA NEAGRA. Timp :35 min. Ingrediente: pentru crema de branza; 250 gr. branza dulce, 65 gr. zahar, 1 ou mare, 1/2 lingurita estrat de vanilie. pentru aluat: 210 gr. faina, 210 gr. zahar, 3 linguri de cacao, o lingurita de bicarbonat, 250 ml.apa sau lapte, un pic de sare, o lingura de ulei, o lingurita de otet sau lamaie, vanilie. Amestecati branza cu zaharul cu oul si vanilia ,pana devine o crema.Turnati compozitia intr-o tava unsa. Amestecati faina, zaharul, cacaoa ,bicarbonatul si sarea ,dupa care adaugati apa, uleiul sucul de lamaie si vanilia. Mestecati bine si apoi varsati compozitia neagra peste cea alba. Daca doriti puteti sa le amestecati usor cu o lingurita ,pentru a crea un efect marmorat. Puneti la cuptor 25-30 min la 180 de grade. Cand s-a racit intoarceti prajitura, cu crema de branza in sus. | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Sam Mar 01, 2008 6:42 pm | |
| Arata foarte bine, Azzura si cred ca este gustoasa! ;) | |
| | | azzurra Bleu
Numarul mesajelor : 10 Localisation : Italia Reputatie : 0 Puncte : 6112 Data de inscriere : 28/02/2008
| Subiect: Re: Desertu Lun Mar 03, 2008 10:15 am | |
| PRA JITURA "PRIMAVARA"Timp necesar :30 de minute Ingrediente:125 gr.de unt (topit sau foarte moale),125 gr.zahar, 125 gr.faina,2 oua, o lingurita praf de copt ,1/2 lingurita bicarbonat stins cu suc de lamaie,un pliculet de zahar vanilinat,2-3 linguri de lapte, scoarta de lamaie.Pentru spuma: 125 gr zahar pudra,un albus de ou si suc de lamaie. Amestecati toate ingredientele cu mixerul ,apoi varsati compozitia in mici forme , dar nu umpeti mai mult de jumatate.Puteti pune deasupra un pic de gem sau o bucatica de fruct. Lasati in cuptor 20-25 min. ,la 180 de grade. Bateti albusul cu zaharul pudra(neaparat) 5 min.cu mixerul iar apoi adaugati zeama de lamaie si mai bateti un pic. Cand s-au racit turtitele puneti spuma deasupra si decorati dupa preferinta. | |
| | | azzurra Bleu
Numarul mesajelor : 10 Localisation : Italia Reputatie : 0 Puncte : 6112 Data de inscriere : 28/02/2008
| Subiect: Re: Desertu Mier Oct 22, 2008 3:04 pm | |
| Ce pregatiti bun de Halloween? Palariile vrajitoarelor.Ingrediente :pentru biscuiti , 50 gr unt , 2 linguri de cacao , 175 gr faina , 8 gr praf de copt , sare , 2 oua , zahar vanilinat . Pentru crema : 20 gr unt , 250 gr ciocolata , 200 ml. frisca sau smantana. Pentru glazura : 200 gr ciocolata . Pentru decorare: 3 rotite de liquirzia , bombonele colorate. Se pregateste aluatul de biscuiti amestecand faina , cacaoa , ouale , zaharul vanilia si praful de copt. Se framanta un pic pana se obtine un aluat omogen , se infasoara in folie si se pune la frigider. Intre timp , se pregateste crema ganache , punand pe foc frisca si untul , apoi cand s-au incalzit se adauga ciocolata taiata in bucatele mici si se amesteca bine pana cand aceasta se topeste. Se ia de pe foc si se pune la racit intr-un vas cu apa rece si ghiata , apoi cu mixerul se bate bine pana se obtine o crema mai tare. Se intinde o foaie din aluatul pe care l-am tinut la frigider si cu ajutorul unor forme rotunde se taie 6 discuri de 3,5 cm. si 6 discuri de 8 cm. , care se vor aseza pe o tava acoperita cu hartie si se vor pune la copt la 180° , 15 min. Se topeste pe baie de aburi ciocolata pentru glazura Crema ganache se spriteaza in forma de con pe biscuitii cei mici , care se vor pune in congelator cateva minute ( sau in frigider) .Cand s-a intarit crema ,se scot si se aseaza pe un gratar apoi se toarna peste ei glazura. Deasemenea si biscuitii cei mari se vor glazura cu ciocolata. Fiecare con se pune deasupra unui biscuite mare , pentru a se obtine o palarie de vrajitoare . Se bordeaza cu o fasie de caramela liqurizia si se pun bombonelele colorate . Se pastreaza la frigider pana inainte de a se consuma. Atentie la paianjen...! | |
| | | bic Junior
Numarul mesajelor : 98 Reputatie : 0 Puncte : 6124 Data de inscriere : 29/02/2008
| Subiect: Re: Desertu Mier Oct 22, 2008 3:17 pm | |
| mey, @AZZURRA esti No.1 | |
| | | azzurra Bleu
Numarul mesajelor : 10 Localisation : Italia Reputatie : 0 Puncte : 6112 Data de inscriere : 28/02/2008
| Subiect: Re: Desertu Mier Oct 22, 2008 4:26 pm | |
| Multumesc ...dar de tortul asta ce zici ? Tort de branza cu bomboane Raffaello. | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Mier Oct 22, 2008 5:43 pm | |
| Arata grozav de apetisant, felicitari! | |
| | | catalinabv
Numarul mesajelor : 1 Reputatie : 0 Puncte : 5404 Data de inscriere : 06/02/2010
| Subiect: Torturi Bucuresti - Dolceprincipessa Sam Feb 06, 2010 6:58 pm | |
| http://www.torturidenunta.dolceprincipessa.ro/index.html
Rafinate, Elegante, Delicioase.... | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Desertu Dum Feb 07, 2010 10:40 am | |
| Ce bunatati! Am fost in Bucuresti in iarna, daca stiam ma duceam direct acolo. Poate-n vara ma opresc pe-acolo. Arata superb totul! | |
| | | Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| | | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Desertu Lun Feb 08, 2010 5:36 pm | |
| Prajitura Alba ca Zapada Timp Preparare: > 3 hIngredienteFoi:
- 10 linguri lapte - 10 linguri zahar - 10 linguri ulei - 1 lingurita amoniac stins in otet - 2 oua - sare - faina cat cuprinde Crema: - 1 litru lapte - 8 linguri rase faina - 6 linguri rase zahar - zeama si coaja de la o lamaie - 200 g unt Preparare:Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz) Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina. Crema:Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas. Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta. Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie. Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura. Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra, sau o ornati in functie de gust si inspiratie. Pofta buna Admin! PS Trimitem la cerere prin curier. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Desertu | |
| |
| | | | Desertu | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|
|