DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU

PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Calatorii sositi cu busul in România, prada usoara pt hoti

In jos 
AutorMesaj
Admin
Master
Master
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 1461
Reputatie : 39
Puncte : 7457
Data de inscriere : 22/11/2006

Calatorii sositi cu busul in România, prada usoara pt hoti Empty
MesajSubiect: Calatorii sositi cu busul in România, prada usoara pt hoti   Calatorii sositi cu busul in România, prada usoara pt hoti Icon_minitimeLun Ian 29, 2007 6:24 pm

Aveti mare grije cei ce folositi ca mijloc de transport Autocarele Altasib, in momentul debarcarii in vreuna din statiile de oprire din România daca nu vreti sa fiti furati, dupa cum se deduce si din articolul de mai jos:

"Zilnic, 20 de autocare care vin din toata Europa si opresc in Autogara din Timisoara sunt tinta hotilor de buzunare.

Autocarele care vin din Germania, Franta, Italia si isi lasa calatorii la Timisoara sunt una dintre tintele preferate ale hotilor din orasul de pe Bega. Zona "fierbinte" este Gara de Est - statie autorizata a firmei transportatoare Atalssib.

Soferii care ajung aici au primit instructiuni clare sa le atraga atentia calatorilor asupra pericolului. Procedeul este simplu: autocarele sunt "vanate", iar in timpul invalmaselii, cand calatorii coboara si isi scot bagajele, hotii actioneaza in agitatia astfel formata.

Politia a fost sesizata de firmele transportatoare in mai multe randuri. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis, Serban Pittner, declara ca se cunoaste acest fenomen, iar locurile in care autocarele opresc au inceput sa fie supravegheate.

Sutelor de reclamatii privind furtul din buzunare sau de bagaje li s-au adaugat si cele care sesizeaza furturi faptuite asupra "navetistilor" din Germania sau din alta tara. Reprezentantii firmei declara ca povestea este veche de ani buni, iar politistii nu se grabesc s-o rezolve.

Instructiuni pentru calatori

Zilnic, aproximativ 20 de autocare opresc in Gara de Est din Timisoara. Acestea vin din toata Europa - Germania, Franta, Italia, Spania, Belgia. Directorul de vanzari al firmei Atlassib, cu sediul central la Sibiu, Daniel Micu, se declara nemultumit de lipsa de reactie a politistilor.

"Problema o avem de ani intregi si nu doar la Timisoara. In tara avem statii autorizate in aproximativ 50 de localitati, insa la Timisoara problema este cronica. Am facut o serie de reclamatii. Soferii nostri sunt instruiti pentru a-i atentiona pe oameni asupra acestui pericol. Cu toate astea, politia nu a facut nimic".

Micu precizeaza ca, in statia autorizata de la Gara de Est opresc, zilnic, in medie 20 de autocare, iar acestea sunt supravegheate de hoti si de cei care isi fac veacul la Gara de Est cu "alba-neagra".

I-au furat 800 de euro

De cativa ani, Sorina S. lucreaza intr-un oras din Germania. A schimbat o serie de slujbe, la inceput fara drept de lucru. Acum este insotitoarea unei femei in varsta, cu care locuieste. Castiga 1.000 de euro pe luna. La Timisoara mai are un apartament unde vine cateva zile, o data la trei luni.

In urma cu o saptamana, dupa ce autocarul a oprit la Gara de Est si toata lumea a coborat, femeia si-a luat bagajul si s-a indreptat spre casa. "Acasa am constatat ca nu mai aveam portofelul cu 800 de euro, actele si o poza a sotului meu. Nu-mi pot da seama cum s-a intamplat. Am tinut portofelul in borseta de la brau. Cred ca in imbulzeala aia nu aveau oamenii rabdare sa-si ia bagajele pe rand. Numai acolo se putea intampla. Am muncit pentru banii aia", a povestit Sorina S.

Planul politistilor

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Serban Pittner, a declarat ca "zona este supravegheata. Luam masuri pentru a intocmi un cerc de persoane care opereaza acolo, un plan. Insa acestia trebuie prinsi in flagrant".

Mai mult, potrivit declaratiilor lui Pittner, in zona respectiva "sunt si politisti in civil". Purtatorul de cuvant al IPJ Timis precizeaza ca furturile in Timisoara sunt de ordinul sutelor. "Furtul de la calatorii autocarelor care se intorc din Europa este un fenomen nou. Politistii de la Furturi sunt destul de putini pentru a acoperi toate zonele. Oricum, sunt cu ochii si pe acestia".

Pittner a mai afirmat ca, saptamana viitoare, transporturile in comun sunt vizate de politisti pentru ca "in ultima vreme s-au intensificat furturile din buzunare in tramvaie si autobuze".

29 Ianuarie 2007
Daniela Rati/ EVZ.ro
Sus In jos
http://www.belgianul.com

Calatorii sositi cu busul in România, prada usoara pt hoti
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Experiente pe oameni in Romania. Semneaza petitia! Romania va experimenta pe populatie
» din Romania-invitatie in scolile din Romania
» TRANSPORT, Mutari Romania-Olanda / Olanda-Romania
» TRANSPORT, Mutari Romania-Belgia / Belgia-Romania

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente