sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Frumusețea și măreția lui Dumnezeu Mier Apr 18, 2012 12:21 am | |
|
Oricare din noi are acces la frumusețea și măreția lui Dumnezeu. Cum? Foarte simplu. Să ne răpim câteva momente și să privim în jurul nostru, să vedem opera Tatălui nostru ceresc. Să ne gândim la frumusețea răsăritului de soare, la splendoarea apusului în ruginiul serii, la sutele de mii de specii de animale de toate felurile, de la târâtoare la pești, și de la păsări la mamifere. Care din noi nu este impresionat de gingașia nevinovată a puilor de animale, a unui copilaș cuminte, sau a copacilor în floare? Care din noi nu s-a gândit vreodată la mecanismele care stau la baza funcționării cu precizie matematică a universului nostru? Nu trebuie să fi un filosof cu diplomă ca să te întrebi de unde vii și încotro mergi, tu picătura neînsemnată în oceanul eternității spațio-temporale. Avem sădit în noi cel mai de preț dar, darul vieții. Avem, de asemenea, puterea de a crea viața. Toate aceste minunății nu le-am cumpărat de la colțul străzii, ne-au fost dăruite de Creatorul nostru, indiferent că unii din noi îl numesc Alah, Iehova, iar alții Dumnezeu. Da, eu m-am uitat în jurul meu și L-am văzut în frumusețile Lumii ce mă-ncojoară, L-am auzit în susurul izvoarelor de munte, în ciripitul păsărilor, în graiul oamenilor . Nu vom intra în această discuție în probleme de factură religioasă, dar ceea ce trebuie înteles este că, în primul rând, nu omul a creat Universul, Natura cu toate componentele ei, așa că nu este corect să distrugă sau batjocorească ceea ce n-a facut. Fiecare om trebuie să înțeleagă că toate aceste daruri ne-au fost făcute nouă, dar că și generațiile viitoare au acelaș drept ca și noi să se bucure de ele. Să respectăm deci Natura, și, astfel, să-L respectăm și pe Creatorul ei . | |
|