DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Rigorile iernii | |
| | Autor | Mesaj |
---|
sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Rigorile iernii Dum Feb 12, 2012 10:58 pm | |
| | |
| | | Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7052 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Rigorile iernii Lun Feb 13, 2012 8:22 am | |
| Eu cred ca mai Nesimtit e ala care si-a intitulat astfel montajul video. Si eu as fi zis la fel ca Ungureanu, sa iasa fiecare sa-si dea zapada de langa casa de pe ulita etc ca doar nu o trebui sa vina Premierul de mana cu Presedintele sa dea la lopata. Inteleg f bine situatia si sunt alaturi de suferinta celor batuti de soarta, carora li se mai asterne si ninsoarea peste saracia in care traiau si mi se frange inima pt oamenii batrani care sunt neputinciosi in astfel de situatii, dar pt ceilalti care sunt in putere si au asteptat sa-i ingroape zapada nu am nicio retinere in ai numii inconstienti si puturosi. Eu aici cand ninge, imediat ce sa asezat un strat de zapada de 10cm ies in strada si dau zapada de pe trotuar din fata casei, arunc cu sare (legea spune ca daca nu dai zapada si nu curati gheata din fata casei si un trecator cade si se accidenteaza, propietarul casei respective este tinut responsabil si plateste) apoi imi dau zapada de pe masina, nu am sa astept sa o ingroape-n zapada si apoi sa tip la autoritati sa mi-o dezgroape. Am mai vazut si la inundatii cand barbati in putere stateau in carciuma si femeile se luptau cu apa si noroiul, vedem si acum unele cazuri similare, hai sa nu mai fim marsavi si sa vedem problemele acolo unde sunt ele, nu sa le interpretam asa cum ne convine, dupa interesele personale ale fiecaruia. Situatia este deosebit de grava in România (este tot atat de grava si in alte tari, atat ca aia nu se plang toata ziua ca babele bolnave de reomatism) si sunt convins ca si aici daca ar fi o asemenea situatie ar fi aproape tot atat de greu de rezolvat. In astfel de situatii numai solidaritatea oamenilor pot invinge o astfel de problema si din punctul asta de vedere am vazut la TV ca românii au mult suflet, curaj, daruire si generozitate pentru semenii lor, dar din pacate mai sunt si lichele care vor sa speculeze orice moment pentru a-si discredita adversarii politici, in loc sa puna mana in astfel de situatii de importanta nationala. Problemele românilor vin in mare parte de la iresponsabilitatea clasei politice si o mare parte de vina o are opozitia care este una DESTRUCTIVA si nu constructiva( vezi articol sris AICI ). In România nu sa putut face mai nimic deoarece cand a venit unu (indiferent de culoarea lui politica) cu o idee sau un proiect bun, au sarit ailalti de c** in sus si au facut-o varza si uite asa nu sa avansat deloc. Tocmai din aceasta cauza eu nu am incredere in niciun politician român deoarece toti, intr-o masura sau alta, au dus la subminarea bunastarii românilor, pentru ca nu au fost capabili sa-si dea mana si sa duca la bun sfarsit proiectele care tineau de tara si popor. In concluzie sa nu vad sau sa aud de libidinosi din astia jalnici care vor sa arate apocalipsa peste România, lasand sa se inteleaga ca hotii lor le-ar fi rezolvat pe toate. http://www.belgianul.com/roman/index.php/life-styles/politica/2204-opozitia-din-romania-un-fel-de-qalba-neagraqAICI | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Rigorile iernii Lun Feb 13, 2012 12:24 pm | |
| - Alex a scris:
- Eu cred ca mai Nesimtit e ala care si-a intitulat astfel montajul video. Si eu as fi zis la fel ca Ungureanu, sa iasa fiecare sa-si dea zapada de langa casa de pe ulita etc ca doar nu o trebui sa vina Premierul de mana cu Presedintele sa dea la lopata.
Inteleg f bine situatia si sunt alaturi de suferinta celor batuti de soarta, carora li se mai asterne si ninsoarea peste saracia in care traiau si mi se frange inima pt oamenii batrani care sunt neputinciosi in astfel de situatii, dar pt ceilalti care sunt in putere si au asteptat sa-i ingroape zapada nu am nicio retinere in ai numii inconstienti si puturosi. Eu aici cand ninge, imediat ce sa asezat un strat de zapada de 10cm ies in strada si dau zapada de pe trotuar din fata casei, arunc cu sare (legea spune ca daca nu dai zapada si nu curati gheata din fata casei si un trecator cade si se accidenteaza, propietarul casei respective este tinut responsabil si plateste) apoi imi dau zapada de pe masina, nu am sa astept sa o ingroape-n zapada si apoi sa tip la autoritati sa mi-o dezgroape. Am mai vazut si la inundatii cand barbati in putere stateau in carciuma si femeile se luptau cu apa si noroiul, vedem si acum unele cazuri similare, hai sa nu mai fim marsavi si sa vedem problemele acolo unde sunt ele, nu sa le interpretam asa cum ne convine, dupa interesele personale ale fiecaruia. Situatia este deosebit de grava in România (este tot atat de grava si in alte tari, atat ca aia nu se plang toata ziua ca babele bolnave de reomatism) si sunt convins ca si aici daca ar fi o asemenea situatie ar fi aproape tot atat de greu de rezolvat. In astfel de situatii numai solidaritatea oamenilor pot invinge o astfel de problema si din punctul asta de vedere am vazut la TV ca românii au mult suflet, curaj, daruire si generozitate pentru semenii lor, dar din pacate mai sunt si lichele care vor sa speculeze orice moment pentru a-si discredita adversarii politici, in loc sa puna mana in astfel de situatii de importanta nationala. Problemele românilor vin in mare parte de la iresponsabilitatea clasei politice si o mare parte de vina o are opozitia care este una DESTRUCTIVA si nu constructiva( vezi articol sris AICI ). In România nu sa putut face mai nimic deoarece cand a venit unu (indiferent de culoarea lui politica) cu o idee sau un proiect bun, au sarit ailalti de c** in sus si au facut-o varza si uite asa nu sa avansat deloc. Tocmai din aceasta cauza eu nu am incredere in niciun politician român deoarece toti, intr-o masura sau alta, au dus la subminarea bunastarii românilor, pentru ca nu au fost capabili sa-si dea mana si sa duca la bun sfarsit proiectele care tineau de tara si popor. In concluzie sa nu vad sau sa aud de libidinosi din astia jalnici care vor sa arate apocalipsa peste România, lasand sa se inteleaga ca hotii lor le-ar fi rezolvat pe toate. http://www.belgianul.com/roman/index.php/life-styles/politica/2204-opozitia-din-romania-un-fel-de-qalba-neagraqAICI Toată lumea face la fel ca și tine în stuația unei ierni normale, așa cum a fost în România pe care o cunoașteai tu. Problema este că nu asta este cauza, ci că deja s-a depășit situația normală. Casele au fost acoperitede zăpadă într-o noapte, iar oameni, harnici și ei ce-i drept ca și prin Belgia, nu au mai avut cum să iasă să dea zăpadă cu lopețica. Au nevoie de ajutor extern. Este o situație de urgență. Sinistrații nu au nevoie de sfaturi și îndemnuri, ci de ajutor. Sunt deja 84 de decedați. Eu nu doresc nimănui să fie într-o situație similară, dar vreau măcar să facă un exercițiu de imaginație. Toate cele bune! | |
| | | Alex Master
Numarul mesajelor : 1148 Varsta : 51 Reputatie : 11 Puncte : 7052 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Rigorile iernii Lun Feb 13, 2012 1:43 pm | |
| e greu sa fac un exercitiu de imaginatie pt ca-mi lipseste obiectul muncii (adica nametii), dar cu atat mai mult nu as putea dormii noaptea cand as stii ca dimineata-mi gasesc animalele moarte-n batatura si trebuie sa ma rog la Dumnezeu sa vina v-unu sa ma scoata din casa. uite sa-ti explic ceva pt care am avut cuvinte mai dure cu cei care sunt inconstienti ca viata lor si mai ales a celor pe care-i au in grije depinde in primul numai de ei si nu de grija si mila altora. cand eram in România am avut ocazia sa strabat unele sate din Dobrogea (o zona foarte saraca, in majoritate) si ma frapat o chestie elementara pe care nu am putut s-o inteleg niciodata: la unele gospodarii, unde se vedea de departe ca saracia e la ea acasa, gardurile de la strada erau partial daramate. m-am intrebat: de ce oare oamenii care locuiau in acele case nu le reparau nu le puneau drept si nu bateau un cui in niste scanduri gasite poate pe margine drumului, ca sa nu mai fie acel aspect de ruina. nu aveam pretentia sa le vad vopsite, pt ca asta ar fi insemnat bani pe vopsea, dar ca sa le redresezi si sa le legi cu o sarma gasita pe drum nu tinea decat de ceea ce-si dorea individul respectiv de la viata, adica sa lase impresia unui om gospodar, chiar daca era sarac. la fel si cu zapada din batatura, nu-l costa pe nimeni sa-si degajeze animalele si intrarea in casa, pana la drum, chiar daca apoi avea dreptul sa strige ca ulita era obligatia statului. repet, am toata intelegerea, compasiunea si regretul pentru persoanele mai putin valide, dar pt ceilalti, deloc, le-a dat Dumnezeu doua maini sa munceasca si o minte sa judece, nu sa o scalde in alcool. daca cineva poate crede ca o astfel de situatie trebuie gerata numa de guvern, se inseala, acesta ar fi motivul cel mai bun al celor din opozitie sa arate ca vor binele celor pe care-i vor ruga peste cateva luni sa-i aleaga. au un intreg arsenal de membrii, simpatizanti etc, cum au stiut sa-i mobilizeze la mitingurile impotriva puterii, de ce nu-i mobilizeaza acum pentru actiunea "dezapezirea", sau e mai usor sa manance rahat la televizor sau prin alte chestii media. clipul pus de tine contine un singur adevar - imaginile care vorbesc de la sine, dar orice referinta a acestora la actuala guvernare si orice marlanie de orice fel introdusa cu buna stiinta printre aceste imagini, mi se pare o manipulare ieftina si de prost gust. (nici macar nu este Funny, ca sa o mai pot trece cu vederea) | |
| Subiect: Re: Rigorile iernii Mar Feb 14, 2012 2:28 pm | |
| - Alex a scris:
- e greu sa fac un exercitiu de imaginatie...... clipul pus de tine contine un singur adevar - imaginile care vorbesc de la sine, dar orice referinta a acestora la actuala guvernare si orice marlanie de orice fel introdusa cu buna stiinta printre aceste imagini, mi se pare o manipulare ieftina si de prost gust. (nici macar nu este Funny, ca sa o mai pot trece cu vederea)
Eu nu fac politică, dar m-a durut ce a zis Primul Ministru. Oamenii aceia nu au stat cu mîinile în sân. Au fost acoperiți de zăpadă într-o noapte. Și la noi a nins mult, dar nu am avut probeleme pentru că, în frunte cu primarul, am muncit toți. Și ieri a nins la fel de mult. Dădeam zăpada și în cinci minute stratul era din nou de 50 de cm. Nu am putut decât să facem drum de acces către stradă și anexele din curte. Eu am găini. Ce fericite au fost când m-au văzut. Pîinea azi nu a venit, pentru că nu au putut circula mașinile, dar în comunitatea unde trăiesc eu știm să ne gospodărim, și să ne ajutăm reciproc. Pentru cei care sunt în primejdie s-au strâns ajutoare care au fost transportate cu armata. Nu s-a clintit nimeni până nu s-a făcut publică situația de către televiziuni, care cu greu au ajuns până acolo. Tragic este că diversele partide din România se ceartă pe ciolan, dar nu-și dau seama că au pierdut în fața cetățenilor țării. | |
| | | Alex Master
| Subiect: Re: Rigorile iernii Mar Feb 14, 2012 3:12 pm | |
| nici eu nu fac politica, o chibitesc numa, asa de doru lelii, dar tare ma enervez cand ii vad pe unii ca vor sa ne bage ideile pe gat ca la pelicani, crezand ca-m scos capu' din sacu cu prosti. dar degeaba latram noi precum cainii la luna ca ei tot cum stiu, fac(k). vezi ca imi dai dreptate, oamenii constienti si gospodari ies la lopata, se ajuta intre ei, nu asteapta sa vina guvernu sa le mature ograda... ce e mai emotionant decat sa-ti vezi vietuitoarele cum se bucura cand te vad ca le protejezi, ce e mai multumitor decat un simplu "multumesc" venit de la un om pe care l-ai ajutat...
| |
| Subiect: Re: Rigorile iernii Mar Feb 14, 2012 3:57 pm | |
| - Alex a scris:
- nici eu nu fac politica, o chibitesc numa, asa de doru lelii, dar tare ma enervez cand ii vad pe unii ca vor sa ne bage ideile pe gat ca la pelicani, crezand ca-m scos capu' din sacu cu prosti.
dar degeaba latram noi precum cainii la luna ca ei tot cum stiu, fac(k). vezi ca imi dai dreptate, oamenii constienti si gospodari ies la lopata, se ajuta intre ei, nu asteapta sa vina guvernu sa le mature ograda... ce e mai emotionant decat sa-ti vezi vietuitoarele cum se bucura cand te vad ca le protejezi, ce e mai multumitor decat un simplu "multumesc" venit de la un om pe care l-ai ajutat... Tu ai dreptate, dar să nu uiți că românii sunt gospodari și harnici. Dacă nu erau așa, "urâtul" îi lua. Noi femeile suntem călite la "școala" Ceaușescu și facem dintr-un pui 3 feluri de mâncare. Eu de ce crezi că am plecat din București? Să nu mai stau toată ziua cu mâna în buzunar la piață. Așa aici, măcar legumele și verdeața o am mai gratis, și unde mai pui, și ecologice. Dacă te interesează, eu acum am revenit de la dat zăpăda. Norocul nostru că s-a îndurat Dumneze de noi, și azi a ieșit soarele. E splendid afară. Îți vine să nu mai intri în casă. Am 4 patrupezi care, în momentul când m-au văzut, s-au repezit direct la joacă cu mine. Să vezi sărituri și tumbe prin zăpadă. Mi-e dor de primăvară. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Rigorile iernii | |
| |
| | | | Rigorile iernii | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|
|