Subiect: An Nou, versuri Delia Stăniloiu Mier Ian 04, 2012 1:28 pm
An Nou
An nou, cu cât de vechi sunt toate Cu flori de nea absente din decor Cu amintiri și vise-nmiresmate Și cu un iz de ...sumbru viitor. An nou, cum vine-așa și pleacă Cu tot ce-a fost și mai speram să fie Cu-ncrâncenări ce-n vreme se apleacă Și cu un dor luat pe veresie. An nou care deja mă bagă-n draci Cu surle, tobe, bombe, dinamite Cu țuică, bere vin și cozonaci Și cu sarmale sfârâind pe plite. An nou, ce dacă? o să se-nvechească Și-acesta ca și cel care-a trecut Și pe la colțuri o să povestească Ce am făcut sau poate...n-am făcut. An nou cu o speranță prinsă-n traistă La fel ca și cu mâța prinsă-n sac Și poate, cu mai multe plăți restanță An nou într-un decor străin, opac An nou cu tentă mov ușor spre tristă Cu alte multe doruri ce sunt scrum Ce ne-nroșește nasul în batistă Și ne aruncă-n margine de drum. An nou cu tentă roz și cu speranță Cu bucurii și cu cadouri grase Cu pozitivul într-o rezonanță Să ne-ndulcească zilele rămase. An nou și-n el, sfârșitul lumii Așa cum zic magiile mayașe Băut cu apa-n care-am descântat tăciunii Să alungăm predicții buclucașe. (Delia Stăniloiu) Muzica Nicolas de Angelis - Moliendo cafe