Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| |
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: La Multi Ani! Dna Rodica Cernea Joi Aug 11, 2011 7:33 pm | |
| La multi ani! | |
|
rodica cernea Junior
Numarul mesajelor : 94 Varsta : 71 Localisation : Galati-Romania Reputatie : 0 Puncte : 5236 Data de inscriere : 05/04/2011
| Subiect: MULTUMESC, UN DAR PENTRU IUBITORII DE POEZIE! Vin Aug 12, 2011 5:58 pm | |
| BALADĂ NETERMINATĂ
Las timpul să-mi joace prin plete în vreme ce Socrate, otrava și-o bea, n-ai timp astă seară băiete să-mi cânți serenade de-ai vrea!
Te duce cu gândul departe tot răul planetei l-adună-ntr-un loc când noapte-și revarsă păcate mi-așterne, să dorm lângă foc!
Las timpul să-și spună durerea amarul să-și legene-n vis, n-ai timp să cerșești mângâierea ești un hoinar, pe veci un proscris!
Îți bate-n timpane-acum clipa flămândă-i de tine, de nopțile reci condoru-și întinde spre zare aripa și zboară spre nalt, croindu-și poteci.
Las timpul s-adune-n silabe omătul pe pagina albă nimic nu văd scris cuvintele-n van și le cată poetul totul e haos, nimic nu-i decis!
Mă ascund, de ochii ce nu vor să vadă când însetată le sorb azurul senin, abandonată-s pe altar, sub tăișul de spadă și încerc să beau, din paharul meu plin. Las astă seară vioara să-mi cânte, sunt trubadurul mereu peregrin și luna e vie și vrea să te-ncânte, doar, doar, ți-o scoate-un suspin!
Doar inima ta este goală și rece, n-ai vise, nici doruri, nici chin, viața ta-i simplă și goală și trece, cum trece umbra, când ceru-i senin.
Lasă dar timpul să-ți vindece vise, Lasă-ți speranța să zburde puțin, aprinde jarul, de sub focuri nestinse viața-i frumoasa, trăiește-o din plin.
Strivește sub talpă frunze și ruguri, plânge de-amar, aduceri aminte, ară pământul cu sute de pluguri și înflorește, pustietatea-n cuvinte.
Las-acum timpul să-și spună părerea când coarda e ruptă, arcușul strivit, balada e tristă în ea vezi durerea celui ce Styxul, îl trece grăbit!
Unde-i apusul cu lumina lui sacră, unde-i iubirea ce învinge stihii, unde sunt codrii din lumea mea largă, unde sunt Doamne, nici tu nu mai știi!
Las-acum timpul să-mi cânte-o baladă dor, jale, în jurul meu, toate se strâng aud cum tăcerea vuiește-n cascadă, și toate, speranțele mele, le văd cum se frâng!
Rodica Cernea Galati
| |
|
rodica cernea Junior
Numarul mesajelor : 94 Varsta : 71 Localisation : Galati-Romania Reputatie : 0 Puncte : 5236 Data de inscriere : 05/04/2011
| Subiect: Re: La Multi Ani! Dna Rodica Cernea Vin Aug 12, 2011 6:02 pm | |
| | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: La Multi Ani! Dna Rodica Cernea | |
| |
|