DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Revista Armonii Culturale

In jos 
AutorMesaj
Admin
Master
Master
Admin


masculin
Numarul mesajelor : 1461
Localisation : Pe punte
Reputatie : 39
Puncte : 7402
Data de inscriere : 22/11/2006

Revista Armonii Culturale Empty
MesajSubiect: Revista Armonii Culturale   Revista Armonii Culturale Icon_minitimeVin Mar 04, 2011 8:52 pm

Revista Armonii Culturale ARCU
Cultura – unica alternativa la revitalizarea morala si spirituala a României mileniului al treilea (Cuvânt Înainte la aparitia revistei de creatie si atitudine culturala: „Armonii Culturale” )
Ca traitor al secolului XXI si locuitor al unei tari cu o ampla manifestare istorica, sociala, culturala, nu poti sa nu rememorezi (macar în vremuri de neliniste) evenimentele remarcabile ale natiunii noastre, atât de încercata. De mai bine de doua mii de ani tara noastra a fost supusa unui proces abuziv, viguros si sistematic, de desfiintare a valorilor autentice morale si spirituale ale sale. Începând cu valurile de migratori, carora le-a tinut piept si pâna la posibilitatea transformarii meleagurilor noastre în pasalâc, românul a scris pagini de istorie memorabila, prin care s-a dovedit a fi un viteaz în piept cu trei inimi: Moldova, Ardealul si tara Româneasca. Vicisitudinile istoriei, l-au facut pe român sa învete si sa cunoasca, sa-si cânte jalea si amarul, sau sa-si declare fericirea si bucuria, într-un fel unic si plin de poezie. A cântat dintotdeauna frumusetile nepieritoare ale locurilor unde a trait, devenind frate cu codrul, pazitor al muntelui sau om al apelor, a stiut sa pastreze si sa duca mai departe, barbatia si vitejia împletirii sufletului geto-dac, cu deschiderea si universalitatea romanitatii. Românul a stiut dintotdeauna sa fie ospitalier, sa primeasca în sânul sau, ca într-o gradina a Raiului, pe oricine a dorit sa-i fie prieten si a stiut sa tina piept celor care i s-au declarat dusmani. În vremurile grele, pe care le traim, când fii acestor meleaguri au plecat spre alte locuri „mai calde”, ca sa-si afle rosturile, sau sa uite greutatile care i-au încercat constant pe locurile natale, mai mult ca oricând, avem nevoie de cultivarea respectului fata de tara noastra, fata de valorile ei, fata de tarâna în care-si dorm somnul de veci stâlpii istoriei nationale si ai nostri bravi înaintasi.
Cum poti nega lacrimile aspre ale mamelor care si-au dus la îngropaciune fiii cazuti la datorie? Cum poti ignora – cu buna-stiinta – sângele care a înrosit amurgurile sau care a înecat soarele, de-a lungul timpului? Cum ai putea uita vreodata, bratele care te-au leganat si ti-au cântat în limba padurii, a valurilor marii sau a înaltimilor de munte? De ce am uita bataturile facute în palma de tatii si bunicii nostri, pentru a cladi, tot ceea ce au cladit, pentru ca noua sa ne fie bine? De ce sa asemuim temeliile de nezdruncinat ale acestui neam cu cele ale unei case zidite pe nisip, când la baza ei, ne sunt îngropati parintii, fratii, bunicii si poate o parte a sufletului nostru. Avem motive sa nu mai tinem fruntea sus? Haideti sa ne aducem aminte ca oamenii au fost dintotdeauna asa. Ca au existat înca de la început oameni buni si oameni rai. Gânditi-va ca primii frati ai istoriei umane – Abel si Cain – si-au „demonstrat” fratia, cum oare? Ucigându-se ! si atunci, de ce noi…urmasii unor astfel de oameni, am fi sau am crede ca suntem altfel? Omenirea a fost de la începuturile ei asa, doar ca viteza cu care circula informatia nu era comparabila cu cea de astazi. În virtutea întelegerii unei astfel de realitati, trebuie sa ne regasim, pentru a avea puterea de a renaste, precum pasarea Phoenix, din cenusa propriilor limite, a propriilor neajunsuri, a propriilor neîmpliniri si a ne transforma în nemarginiri si universalitate, în motive de reusita, în împliniri, în perpetua speranta.
Tocmai în aceste vremuri, sa regândim si sa reinventam istoria, sa redescoperim în fiece clipa o parte frumoasa a lucrurilor, pentru a le da posibilitatea fiilor si nepotilor nostri, de a gusta din frumusetea simtamintelor de autenticitate româneasca, de sentiment si vibratie nationala. Prin aparitia revistei „Armonii Culturale”, subscriem tocmai unui astfel de demers. Nu avem pretentia ca în paginile revistei veti regasi lucruri unicat, sau care nu au mai fost spuse de nimeni, niciodata, ci poate reinventate, redescoperite si cu siguranta, trecute prin filtrul ratiunii. Poate nu este foarte important pentru unii acest demers cultural, care doreste sa reuneasca într-o perfectibila armonie, varii domenii ale vietii culturale. Dar, pentru NOI, cu certitudine este! Veti gasi în paginile revistei pagini de literatura (poezie, proza, eseu, critica literara, teatru) – pe gustul tuturor. Revista va acorda locul binemeritat si mladitelor ce cresc din sufletul nostru – copiii - tinând cont ca în multe reviste literare si culturale, aproape nimeni nu vorbeste despre ei, nu le daruieste nimic, nu le acorda putin din spatiul afectat. Veti regasi câteva pagini dedicate acestor mladite, pentru ca sa putem spune Copilariei – cu inima în palme: „Dumneavoastra, Maiestate! ”. Proiectul „Armonii Culturale” va avea în vedere promovarea si sustinerea tinerelor talente, a valorilor autentice, menite sa duca mai departe filonul de aur al literaturii si artei române. De asemenea, se vor regasi în paginile revistei si lucrari ale artistilor plastici (pictura, grafica, sculptura, umor si caricatura), promitând sa descretim fruntile pline de gânduri, pentru a le destinde folosind culorile armoniei, pictate în vibratii si sentimente vii, cu penitele încarcate de daruire si speranta. Revista „Armonii Culturale” nu doreste sa faca concurenta niciunei alte reviste si nici sa substituie pe nimeni, ci îsi propune sa fie înca o pata de culoare în concertul cultural oferit românilor, ce stiu sa simta cu adevarat româneste. Revista „Armonii Culturale” nu-si propune sa completeze pe cineva ci, doar sa contribuie la recunoasterea si valorizarea momentelor de cultura autentica. Colectivul redactional si colaboratorii de prestigiu pe care îi are revista, au convingerea ca acest proiect îsi va gasi locul sau în „comunitatea” revistelor de cultura vrâncene, nationale si de ce nu, universale. Credem cu tarie ca diversitatea naste unitate si ca o picatura de culoare în plus în paleta de culori a marelui pictor - poporul român – nu impieteaza cu nimic – un drum ascendent, catre noi orizonturi.
Aparitia unui nou demers cultural trebuie sa fie pentru toata lumea un nou prilej de bucurie, în care orgoliile marunte si insatisfactiile unora, sa nu primeze în fata bucuriei si satisfactiei pe care un astfel de proiect le-ar putea aduce multora. De va fi sa ne judece cineva, acela va fi românul adevarat, care va gândi prin prisma propriilor simtaminte, un fapt care nu doreste nicidecum sa desfiinteze ci sa zamisleasca, ce nu doreste sa demonetizeze ci sa valorizeze. Un demers care nu doreste sa distruga, ci sa construiasca, care nu are pretentia ca poate sta la temelia lucrurilor, dar care poate fi o caramida la continuarea panteonului culturii nationale. Fondatorii acestei reviste nu si-au propus sa-si aroge merite si drepturi, ci sa se oblige la crearea unui lucru bun, despre care se poate vorbi în termeni pozitivi – cu siguranta. Practic, suntem deserventi ai culturii si dorim sa construim noi trepte pe scara ascendenta a valorii nationale. si asa precum Mântuitorul a aratat ca este stapân - fiind mai întâi de toate, slujitor - ne declaram (înca dintru început) slujitori ai simtirii românesti, ai românului, care doreste propasirea neamului acesta daruit de Dumnezeu.
Invitam pe toti cei care vor dori sa contribuie la dezvoltarea acestui proiect sa ne scrie, fiind binevenita orice initiativa ce ar conducerea la sporirea prestigiului revistei noastre. Armonii Culturale este un nou demers literar si cultural, care nu apartine cuiva anume, ci ne apartine tuturor, în egala masura. Vom avea sansa sa ne regasim încrederea si speranta de mai bine, în pofida acestor vremuri - deloc usoare. Dorim tuturor celor care au pus si vor pune umarul la continuarea acestui proiect, sa se încarce de energia creatoare a starilor de bine, sa fie binecuvântati cu sanatate si prosperitate, pentru a avea certitudinea unui fapt împlinit. Sa ne ridicam capetele spre stelele cerului mare, strigând plini de încredere, precum evanghelistul: “Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele!” AVE!

Cu aleasa pretuire,
Redactia ARMONII CULTURALE - Anul I, Martie 2011
web: http://www.armoniiculturale.ro/
e-mail: redactie@armoniiculturale.ro
Sus In jos
http://www.belgianul.com
 
Revista Armonii Culturale
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Schimburi culturale intre Bruxelles si Giurgiu
» Revista Romanian VIP www.romanianvip.com

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: NEWS-
Mergi direct la:  
|
creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente