Subiect: România, colț de Rai Dum Mai 16, 2010 7:59 am
Biserica din Densuș, o localitate din tara Hategului, situata la cativa kilometri de Ulpia Traiana Sarmisegetusa, isi pastreaza inca secretele astfel incat nimeni nu poate spune cu certitudine cand a fost ridicata. Istoricii au pareri impartite. Unii spun ca ar fi fost ridicata pe ruinele unui edicifiu pre-crestin din Dacia, altii cred ca a fost ridicata pe fundatia unui templu inchinat zeului Marte, multi spun ca biserica a fost mai intai un mausoleu inchinat generalului Longinus Maximus, ucis de daci, Nicolae Iorga o plaseaza in secolul al XVI-lea iar istoricul de arta Vataseanu crede ca ar fi din ultimul sfert al secolului al XIII-lea. Cert este un singur lucru: la ora actuala este cea mai veche biserica din Romania in care se mai tin slujbe.
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7314 Data de inscriere : 24/11/2006
Subiect: Re: România, colț de Rai Dum Mai 16, 2010 9:29 am
Superb, regret ca nu-mi prea cunosc tara! De cate ori ma duc , stau in Bucuresti si la mare. In viitorul apropiat , voi incerca sa vad si alte locuri, deoarece intr-adevar, avem o tara cu o natura de vis! Mersi, sfantul_calinic!
Subiect: Re: România, colț de Rai Dum Mai 16, 2010 3:39 pm
sanziana a scris:
Superb, regret ca nu-mi prea cunosc tara! De cate ori ma duc , stau in Bucuresti si la mare. In viitorul apropiat , voi incerca sa vad si alte locuri, deoarece intr-adevar, avem o tara cu o natura de vis! Mersi, sfantul_calinic!
Am vrut sa va bucur putin. Intr-adevar, tara frumoasa ca a noastra nu are nimeni. Valea Oltului si cea a Jiului nu se compara cu valea Prahovei. Sunt mult mai frumoase. De fapt, peste tot unde te duci peisajul te intampina cu generozitate, oferindu-ti privelisti de nedescris. Tot ce se naste si creste in România este deosebit. Si flora, si fauna, dar mai ales oamenii. Oamenii nu au numai chipul frumos, dar si sufletul. Sunt inzestrati de natura, pe langa alte calitati, si cu mult talent, dar si inteligenta. Pamântul României este binecuvântat de Dumnezeu. Nu degaba este supranumita România Gradina Maicii Domnului.