DIROBENELU DIROBENELU |
|
| cum sa fac? | |
| | Autor | Mesaj |
---|
AL-RAISA Senior
Numarul mesajelor : 260 Varsta : 50 Localisation : NL Reputatie : 3 Puncte : 5971 Data de inscriere : 30/05/2009
| Subiect: cum sa fac? Vin Apr 09, 2010 8:59 am | |
| De curand ne-am mutat in casa noua. Acum ca tot incep zile mai bune, adica cu soare, m-am gandit ca e cazul sa curatam piatra din jurul casei, care e verzuie. Normal e terasament turnat cu pietricele albe. Problema mea e; am auzit ca se curata mai bine cu otet pur. Eu dincolo foloseam masina aceea cu presiune de apa, pe care eu o numesc Vap. Cum curatati voi piatra sau dalele din piatra? Ce ma sfatuiti sa folosesc? | |
| | | Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: cum sa fac? Vin Apr 09, 2010 11:57 am | |
| - AL-RAISA a scris:
- De curand ne-am mutat in casa noua. Acum ca tot incep zile mai bune, adica cu soare, m-am gandit ca e cazul sa curatam piatra din jurul casei, care e verzuie. Normal e terasament turnat cu pietricele albe.
Problema mea e; am auzit ca se curata mai bine cu otet pur. Eu dincolo foloseam masina aceea cu presiune de apa, pe care eu o numesc Vap. Cum curatati voi piatra sau dalele din piatra? Ce ma sfatuiti sa folosesc? cumperi de la ALDI (sau alt super market) un bidon de 3L de clor lichid (JAVEL) si il diluezi putin cu apa (sau nu) il bagi intr-o pompa de stropit si-l pulverizezi pe pietrele verzi (mare atentie sa nu ajunga clorul pe iarba sau flori ca mor imediat) apoi lasi totul asa, bei o cafea si cand termini cafeaua nu mai este nimic verde, speli cu apa curata sa se duca clorul (sau lasi asa sa-si faca treaba ploaia ) si gata. sunt solutii speciale pt asa ceva dar costa mult iar rezultatul este tot asa de bun (daca nu chiar superior) folosind clor lichid. apropo si eu trebuie sa fac asta azi ATENTIE: unde cadde clorul pe pantofi, sau haine raman pete albe care nu se mai scot decat cu foc. | |
| | | AL-RAISA Senior
Numarul mesajelor : 260 Varsta : 50 Localisation : NL Reputatie : 3 Puncte : 5971 Data de inscriere : 30/05/2009
| Subiect: Re: cum sa fac? Sam Apr 10, 2010 9:44 am | |
| multumesc, insa pot face asta indiferent de vremea de afara? Folosind otetul aveam nevoie de 2 zile cu soare (zice lumea) inca ceva. Treaba asta cu clorul, e normala? Adica mai foloseste lumea pe-aici? Ma gandesc sa nu creada vecinii ca am inebunit. Am si aleea din fata usii de curatat si nu de alta da' miroase. Merci inca o data , sa ai spor si tu! | |
| | | Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: cum sa fac? Sam Apr 10, 2010 4:21 pm | |
| - AL-RAISA a scris:
- multumesc, insa pot face asta indiferent de vremea de afara? Folosind otetul aveam nevoie de 2 zile cu soare (zice lumea)
inca ceva. Treaba asta cu clorul, e normala? Adica mai foloseste lumea pe-aici? Ma gandesc sa nu creada vecinii ca am inebunit. Am si aleea din fata usii de curatat si nu de alta da' miroase. Merci inca o data , sa ai spor si tu! toti desteptii o fac cu clor, ceilalti cu produse cumparate special care costa de 5 ori pretul miroase f putin pana speli cu apa curata si atat. trebuie sa fie uscat pana bei o cafea ti-am spus, ai sa vezi ca dispare verdele si apare alb ca varul sau culoarea pietrelor sau a dalelor. spor la treaba | |
| | | tgeorgescu Junior
Numarul mesajelor : 97 Varsta : 51 Localisation : Zwolle Emploi : somer Reputatie : 0 Puncte : 6296 Data de inscriere : 14/12/2007
| Subiect: Re: cum sa fac? Dum Apr 11, 2010 8:29 pm | |
| O reteta pe care am auzit-o de la un fel de ruda: otet cu detergent lichid (de ex. Axion). Il torni peste plantele de care vrei sa scapi. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: cum sa fac? | |
| |
| | | | cum sa fac? | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|
|