DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba | |
| | Autor | Mesaj |
---|
EFORIE Senior
Numarul mesajelor : 127 Varsta : 64 Localisation : Bucuresti Reputatie : -1 Puncte : 5776 Data de inscriere : 09/08/2009
| Subiect: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Mier Mar 17, 2010 6:55 pm | |
| Dupa doi ani "circulat" sau bantuit pe forumuri m-am plictisit sa tot citesc textele gen batut apa in piua . E vorba desigur de unii concetateni ce probabil in lipsa de ocupatie sau eu stiu din ce alte motive legate de vreo insatisfactie profesionala sau masculina scriu acolo in graba ca beblia asta e degeaba . Nu vrau sa ii condamn ca ar fi ei vinovati, natura desigur e cea ce poarta vina . Deci acesti concetateni fata de care evident ar trebui sa am un sentiment de mila, eu pacatosul declar fest, ca ei ma plictisesc cu modul lor de a bate apa in piua, ignorand faptul ca seracii de ei isi consuma energie, isi istovesc si cei doi neuronasi golasi pe care ii au acolo la creer ca sa ne demonstreze noua , baietilor astia rai si plictisiti, ca ei merita a fi cetiti . Ca batutul apei in piua, de noaptea pana in ziua e o indeletnicre academica, si ca ei le stiu pe toate, cu Beblia asta nu se mai poate si fac ei una noua, limpede si clara ca un bob de roua . Si uite asa eu desi am destula treaba, imi mai fac si alti treaba, cu beblia lui Degeaba . | |
| | | tgeorgescu Junior
Numarul mesajelor : 97 Varsta : 51 Localisation : Zwolle Emploi : somer Reputatie : 0 Puncte : 6299 Data de inscriere : 14/12/2007
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Mier Mar 17, 2010 8:59 pm | |
| - EFORIE a scris:
- Deci acesti concetateni fata de care evident ar trebui sa am un sentiment de mila, eu pacatosul declar fest, ca ei ma plictisesc cu modul lor de a bate apa in piua, ignorand faptul ca seracii de ei isi consuma energie, isi istovesc si cei doi neuronasi golasi pe care ii au acolo la creer ca sa ne demonstreze noua , baietilor astia rai si plictisiti, ca ei merita a fi cetiti .
Pentru ca despre mine vorbesti, iti urez sa ai parte de: Asta nu o spun din rautate, ci ca sa te ajut. Ai ajuns sa crezi ca crestinismul e reprezentat de gururi care au deliruri mistice, cum sunt mesajele la care ai pus linc cu zeii extraterestri si cu DNA-ul. Asemenea mesaje sunt numite de psihiatrii "psihoza". Sper sa ai un dialog sincer cu un medic psihiatru despre credintele tale despre materie pozitiva, negativa, DNAMP, DNAMN si zei extraterestri. | |
| | | EFORIE Senior
Numarul mesajelor : 127 Varsta : 64 Localisation : Bucuresti Reputatie : -1 Puncte : 5776 Data de inscriere : 09/08/2009
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Mier Mar 17, 2010 9:10 pm | |
| | |
| | | tgeorgescu Junior
Numarul mesajelor : 97 Varsta : 51 Localisation : Zwolle Emploi : somer Reputatie : 0 Puncte : 6299 Data de inscriere : 14/12/2007
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Mier Mar 17, 2010 9:40 pm | |
| | |
| | | EFORIE Senior
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Mier Mar 17, 2010 10:00 pm | |
| | |
| | | tgeorgescu Junior
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Mier Mar 17, 2010 10:16 pm | |
| - EFORIE a scris:
- Mai bine sa fiu credincios decat tembel .
Mai era unul pe aici un tantalu ce credea in Zamolxe . A crede in Isus, Zeus, Mos Craciun, iele, spiridusi sau Zalmoxis e tot acelasi drac. | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7407 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Mier Mar 17, 2010 10:26 pm | |
| - tgeorgescu a scris:
- EFORIE a scris:
- Mai bine sa fiu credincios decat tembel .
Mai era unul pe aici un tantalu ce credea in Zamolxe . A crede in Isus, Zeus, Mos Craciun, iele, spiridusi sau Zalmoxis e tot acelasi drac. Măi, de când ai intrat tu aici, ai dat site-ul peste cap cu "teoriile tale". Nu ți se pare că ai sărit calul cu postările tale și cu comentariile. Nu vrei tu să-ți vezi de treabă pe alte site-uri populate cu oameni care gândesc ca tine? Nu vezi că esti singur? Că nimeni nu îți împărtășește "credinta". | |
| | | tgeorgescu Junior
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba Joi Mar 18, 2010 9:01 am | |
| - sfantul_calinic a scris:
- Măi, de când ai intrat tu aici, ai dat site-ul peste cap cu "teoriile tale".
Nu ți se pare că ai sărit calul cu postările tale și cu comentariile. Ba da, dar nu l-am sarit eu primul. Daca ai fi citit topicul de mai sus ai fi constatat ca Eforie a inceput sa ma injure, n-am fost eu cu ideea. - sfantul_calinic a scris:
- Nu vrei tu să-ți vezi de treabă pe alte site-uri populate cu oameni care gândesc ca tine?
Nu vezi că esti singur? Că nimeni nu îți împărtășește "credinta". In ce priveste teoriile expuse nu mai vreau sa repet citatul pe care l-am mai repetat o data si am zis ca a intrat pe o ureche si a intrat pe alta. E suficient ca teologii de tinuta ar considera o nebunie sa nege faptele care sunt evidente pentru toti oamenii de stiinta. De fapt, textologia deranjeaza numai pe crestinii fundamentalisti. La ortodocsi, catolici si la multi protestanti nu prea are importanta ce zice Biblia si cat de precis a fost transmisa de cand a fost scrisa. Numai pe fanaticii evanghelici si in general pe fanaticii neoprotestanti ii deranjeaza adevarul stiintific despre Biblie. Deh, ei cum s-ar zice "nu prea sunt dusi la biserica". Eu am vrut sa introduc lumina cunoasterii pe acest forum, dar ea a fost refuzata cu indaratnicie. Dupa cum am mai afirmat, respingerea textologiei este inapoiata din punct de vedere teologic si universitar. Despre textologie din punct de vedere ortodox: “Nu e o traducere in sens confesional, ci in sens stiintific”, insa, a considerat arhiepiscopul, “daca traducerea merge pe linia logica si pe fidelitate fata de text, atunci e o traducere ortodoxa”. IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, despre "Noul Testament - Evanghelia dupa Matei" tradusa de Badilita dupa a XXVII-a editie critica Nestle-Aland, vezi http://sldsjd.wordpress.com/tag/noul-testament/ Voi cita aici un bun cunoscator al dogmelor ortodoxe (desi nu e el insusi ortodox): - Danut Manastireanu a scris:
- Ca unul care a crescut într-o comunitate religioasă minoritară bântuită de ceea ce unul dintre mentorii mei numea cândva furor eschatologicum, sunt destul de obișnuit cu excesele milenariste și cu anxietățile apocaliptice pe care acestea le nutresc. Ba chiar, aș putea adăuga cu rușine, ca o mărturisire personală, am avut și eu, într-o vreme, propria contribuție la răspândirea acestor viziuni îndoielnice ale sfârșitului lumii.
Îmi aduc aminte, intre altele, de traducerile făcute de la amvon, prin anii ‘80, cu pasiune și convingere, la predicile unui anume Jim Lowden, cu privire la alinierea planetelor și, zice-se, sfârșitul iminent al lumii. Asemenea abordări excesive, dacă nu cumva chiar patologice, înfloresc în toate spațiile dominate de o atitudine condescendentă față de rațiune în general și de teologie în particular, indiferent dacă aceasta izvorăște din pietismul de sorginte anabaptistă sau din neoplatonismul monastic.
Studiul academic al teologiei m-a vindecat însă rapid de aceste derapaje fundamentaliste ale misticii lui 666. Teologia m-a ajutat să înțeleg că întrebarea escatologica fundamentală pentru creștini nu este aceea legată de data sfârșitului lumii (sa a arătării lui Anticrist, după gust), respectiv de diversele scenarii apocaliptice ale Escatonului, ci, cine este cel care vine – Cristos Domnul în slavă, împreună cu sfinții îngeri, și, mai ales, cum ar trebui să trăim noi în lumina adevărului revenirii lui iminente pe pământ la finalul istoriei. În studiile mele teologice m-am aplecat asupra teologiei ortodoxe, mai ales asupra gândirii teologice a lui Dumitru Stăniloae și am dobândit în cursul acestui proces o mare apreciere pentru spațiul teologiei răsăritene. În ciuda acestui respect, și spre dezamăgirea unora dintre prietenii mei ortodocși, studiile mele nu m-au convins a mă converti la ortodoxie (motivele sunt mult prea complexe pentru a fi discutate aici, deși unele dintre ele transpar din acest text), chiar dacă m-au îndepărtat de tradițiile Reformei radicale și m-au apropiat de anglicanism.
Nu mi-aș fi închipuit însă niciodată, atunci când mă desfătam cu sofisticarea teologică a unora ca Stăniloae, Florovsky, Meyendorff, Evdokimov sau Zizioulas, că voi întâlni vreodată în ortodoxie versiuni de iraționalism și fanatism escatologic pe lângă care micile erezii chiliaste cu care mă jucam în copilăria mea spirituală par o simplă joacă de copii. Mi-a fost dat însă a mă înșela.
Zilele acestea, odată cu decizia Uniunii Europene de a încuraja introducerea pașapoartelor biometrice a făcut ca blogosfera ortodoxă să ia deodată foc și să ardă cu zgomot. Avem de-a face, din nou, cu un nou potop de invective antieuropene și de umori ultranaționaliste, de extracție legionară. Pe unul dintre bloguri, mesajul, care friza paranoicul, era însoțit de imaginea alarmistă a unei grămezi de crucifixe gata de a fi arse de un presupus Anticrist. M-am gândit la început să vă pun la dispoziție câteva dintre enormitățile găsite în aceste zile în spațiul virtual. Unele dintre ele au în spatele lor nume grele din lumea ortodoxă, mai ales din spațiul monastic. Până la urmă însă am decis să vă las vouă „plăcerea” asta.
Mă întreb însă când vom auzi vocea minților lucide din ortodoxia românească care să expună public această patologie care face atât de mult rău sufletelor și așa suficient de fanatizate ale ortodoxului de rând din România. Mă tem încă că nu se vor găsi mulți care să aibă curajul de a confrunta paranoia cuibărită în spațiul monastic românesc. Este vorba, probabil, de oameni prea puternici chiar și pentru cei mai curajoși dintre ei.
Dumnezeu cu mila! Dănuț Mănăstireanu este teolog evanghelic, Director pentru Credință și Dezvoltare pentru Regiunea Europei de est și a Orientului Apropiat, al organizației World Vision International. Concluzia: daca esti crestin, nu e scris nicaieri ca trebuie sa fii si prost. Obstinatia cu care voi negati realitatea Bibliei e demna de cauze mai bune. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba | |
| |
| | | | Ai treaba, nu ai treaba, iti faci treaba | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|
|