DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Ce este FTD-ul?

In jos 
AutorMesaj
tgeorgescu
Junior
Junior



masculin
Numarul mesajelor : 97
Varsta : 50
Localisation : Zwolle
Emploi : somer
Reputatie : 0
Puncte : 6158
Data de inscriere : 14/12/2007

Ce este FTD-ul? Empty
MesajSubiect: Ce este FTD-ul?   Ce este FTD-ul? Icon_minitimeDum Feb 28, 2010 7:30 pm

http://www.ftd.nu FTD-ul nu e program de descarcat, ci un forum care te anunta ce vine sau este deja postat pe Usenet. Este interzis pe el sa ceri crackuri sau seriale, sau sa injuri alti participanti de pe forum. Pentru descarcare iti trebuie un program ca Grabit (gratuit, de la http://shemes.com ) Newsleecher (cu plata) sau multe altele asemanatoare. In el setezi serverul de news al providerului propriu (gratuit) cu cate conexiuni iti ofera providerul sau alte servere (cu plata,http://eweka.nl , http://4usenet.nl , http://smsusenet.nl , etc., sunt o gramada). (Se pot accesa gratuit 7 servere cu 2 conexiuni fiecare, de la freenet.de -- pentru asta te inscrii gratuit cu o adresa din Germania -- daca nu locuiesti acolo consulti cartea de telefoane a unui oras german -- serverul asta nu are retentia mare, dar in rest e ok, adresele sunt de la newsreader0.freenet.de la newsreader6.freenet.de , numele de utilizator este cumteainumitacolo@freenet.de si parola pe care ti-ai setat-o). Mai e un server gratuit newszilla6.xs4all.nl , dar asta merge doar prin tunel ipv6 in ipv4 sau cu client de usenet capabil de conexiuni ipv6. Are trei conexiuni. Ca sa gasesti mai usor ce ai de descarcat, instaleaza Koala FTD Search, de pe http://www.koalabear.nl/software.php , asta are niste butoane cu care poti face rapid NZB-uri (fisiere care ii spun Grabitului ce trebuie sa descarce). Ce viteza prinde? Eu am internet de 50 Mbps, asa ca ce prinde in mod obisnuit sunt viteze intre 5000 si 5500 kB/s. Adica aproape viteza maxima la care imi functioneaza internetul. Asta inseamna ca descarc complet un DVD-5 in jur de un sfert de o ora (in jur de 20 GB/ora). Vezi si: http://binaries.coolbegin.com/ http://www.binaries4all.nl/beginners/ http://www.iusmentis.com/maatschappij/juridisch/magdatopinternet/#Muziekenfilmsdownloaden http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/thuiskopie/

Pentru cei care inteleg olandeza, o emisiune Kassa arata ce este permis si ce nu este permis in materie de download: http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/VARA/serie/VARA_101162899/VARA_101169911/bb.20080503.asf sau: http://player.omroep.nl/?aflID=6998962

Pe scurt: Ai voie sa descarci (download) muzica si filme? Da! Ai voie sa incarci (upload, adica sa oferi altora) muzica si filme (pentru care nu ai drepturi de autor)? Nu! Ai voie sa descarci software (jocurile sunt tot software)? Nu! Te controleaza cineva daca faci sau nu faci asa ceva (ca persoana privata)? Nu! Morala: deoarece majoritatea programerlor P2P ofera altora spre descarcare, este de preferat descarcarea de pe Usenet, care nu face asa ceva. In plus, viteza descarcarii de pe Usenet este net superioara programelor P2P, iar calitatea fisierelor este mult mai buna (daca stii ce cauti si cum sa gasesti). Spre exemplu, exista DVD-uri retail, calitate 100% pentru filme care nici n-au aparut in cinematografe. Exista albume muzicale lossless (fara pierdere de calitate), ripate de oameni care cunosc totul despre riparea cd-urilor audio.

Vreau sa arat aici ca a descarca NZB-uri nu este ilegal:

1. Siturile binsearch.info, nzbindex.nl, yabsearch.nl, s.a.m.d. nu sunt situri ilegale. Ele sunt atribuite de autoritatea nationala care atribuie nume de domenii de internet si numele de domenii si hostingul sunt platite de compania sau posesorii sitului. Cum acestia trebuie sa plateasca prin cec, transfer bancar sau card de credit, ei pot fi trasati si le poate fi descoperita identitatea de autoritatile politienesti, in cazul ca acestea ar dori sa investigheze cazul. Or, siturile astea exista de luni de zile, unele dintre ele de ani de zile, si n-am auzit ca politia ar fi trecut pe la sediul lor. Probabil n-au avut interes sa treaca pe acolo. Asta poate avea doua cauze: in Olanda, exista principiul oportunitatii, conform caruia o infractiune va fi pedepsita dupa constatarea ei de politie, ministerul public si/sau judecator numai daca acest lucru este considerat oportun. Inafara Olandei, acest lucru nu este valabil, si orice infractiune descoperita de autoritatile competente trebuie urmarita penal. Or, aceste situri exista in mod public, existenta lor nu este secreta, conspirativa si nici macar discreta. Politia poate considera ca a urmari penal astfel de situri nu este oportun. Asta ar fi prima cauza. O alta cauza ar putea fi pur si simplu ca siturile astea nu fac nimic ilegal.

2. Admitand ca siturile astea ar fi (prin absurd) ilegale, am oferit un linc de descarcare. Este acest linc un linc de descarcare a unui fisier protejat legal? Lincul trimite la descarcarea unui fisier .nzb. Cine are copyrightul asupra acestui fisier? Situl insusi (yabse, newzleech, nzbindex). Or, ei il ofera spre download in mod gratuit. Ceea ce se intampla pe urma cu fisierul respectiv, nu este treaba mea, ca cetatean olandez care se supune legilor olandeze (situl pe care discutam este sit american, asa ca ceea ce afirm aici este protejat de Amendamentul I la Constitutia SUA). Prin urmare, nu se descarca un fisier in mod ilegal, ci in mod legal, oferit de chiar autorul acestui fisier. Asa ca eu am oferit un linc de descarcare pentru un fisier oferit in mod legal, ceea ce nu constituie infractiune. De ex. Brein poate avea sau reprezenta drepturi de autor asupra materialului postat pe Usenet, dar nu are niciun fel de drept de autor asupra fisierului NZB, pentru ca el nu a fost creat sau publicat de cei pe care Brein are dreptul sa ii reprezinte juridic.

3. Utilizatorii din alte tari trebuie sa se supuna in primul rand legilor din tara in care se afla (este obligatia lor personala), pe urma trebuie sa respecte regulile/conditiile de acces si folosire a romanians.nl si, actionand pe teritoriul olandez, trebuie sa nu incalce legile olandeze. Daca politia romana ar considera ca prin gestul meu de cetatean olandez, facut in Olanda, care nu este infractiune in Olanda, se comite o infractiune in Romania, atunci ei vor fi obligati sa urmareasca penal autorul acestei infractiuni, si anume pe cel care a folosit in mod ilegal informatia oferita de mine in mod perfect legal. Asupra activitatii mele din Olanda, politia romana nu are jurisdictie. Altfel, directorii Playboy si Hustler, avand situri pe internet care pot fi accesate din aproape intreaga lume, ar putea fi condamnati la moarte in tarile islamice, dar Interpol nu ii va extrada pentru acest lucru, care este considerat absurd in tarile vestice, si anume condamnarea la moarte pentru a face uz de libertatea cuvantului garantata de Amendamentul Intai la Constitutia americana. In Olanda, libertatea de a descarca muzica si filme de pe Usenet este garantata de lege.

Furt este ceea ce legea defineste ca furt. Legile olandeze nu definesc descarcatul de muzica si/sau film ca furt. Asa ca a descarca filme si/sau muzica nu e furt, este perfect legal (nu numai in Olanda, ci si in Belgia). Ceea ce am aratat este ca in jurisprudenta olandeza se considera ca intentia legiuitorului (Camera a Doua) a fost sa nu criminalizeze descarcarea de muzica si/sau filme, chiar daca cel care le-a postat a facut asta in mod ilegal. Prin urma, a posta pe Usenet sau a oferi spre descarcare in alt mod (de ex. cu programe zise-P2P, adica de schimb de fisiere) este o infractiune. Dar, este infractiunea celui care ofera spre descarcare/posteaza. Cel care numai descarca nu comite niciun fel de infractiune pentru simplul motiv ca asa a facut Parlamentul olandez legile. Softwareul (prin urmare si jocurile pe calculator, care sunt tot software) este protejat prin alte masuri decat muzica/filmul/imaginile, si prin urmare a descarca software poate eventual constitui infractiune (chestia asta ramane in sarcina judecatorilor olandezi sa se pronunte daca asa e sau nu). De ex. eu sunt de multi ani membru al FTD (http://www.ftd.nu), o comunitate de posteri si de leecheri pe/de pe Usenet. FTD are acum peste un sfert de milion de membri. Prin urmare, lucrul e departe de a fi secret. Autorul initial al programului FTD, un psiholog, a afirmat ca daca Brein va dori vreodata sa dea FTD in judecata, el este pregatit sa duca lupta juridica, care s-ar putea eventual sfarsi cu o infrangere extrem de usturatoare pentru Brein. Pana acum, Brein nu s-a aratat dispus sa dea FTD in judecata. Conform regulilor si politicii FTD (aflate pe http://members.home.nl/regels), materialele ilegale sunt interzise sa fie anuntate si/sau vehiculate pe FTD. A discuta despre ce se poate sau va putea fi descarcat de pe Usenet nu este ilegal, deoarece (i) descarcarea nu constituie infractiune (cel putin in ce priveste filmul, muzica si imaginile) si (ii) supusii olandezi se bucura de libertatea cuvantului, garantata de legile olandeze si de tratate internationale. Asa ca am aratat motivele din care afirmatia ca descarcatul de pe Usenet ar fi furt este nejustificata. Asta e un motiv in plus sa iubesti legile olandeze, definite prin toleranta (principiul oportunitatii), flexibilitate si lipsa de severitate. Asta este un aspect al Olandei pe care il admir pe deplin.

Un program gratuit, foarte bun pentru descarcat de pe Usenet este: http://www.sabnzbd.org/ Daca aveti mai multe calculatoare conectate la un router, puteti controla de pe un calculator ce descarca sabnzbd pe celalalt. Eventual, daca portul 8080 nu e blocat de providerul de internet, puteti controla sabnzbd-ul de la orice calculator conectat la internet.

Nu e ilegal sa descarci muzica, filme si imagini de pe Usenet. Daca descarci jocuri si software la tine acasa, politia nu iti poate bate la usa sa te intrebe daca descarci sau nu ceva in mod ilegal. Singura exceptie e pornografia infantila, a carei transfer/posesiune se pedepseste ca infractiune. Aici membrii FTD pot fi linistiti, pentru ca pe FTD este interzisa vehicularea unei astfel de pornografii. Mai mult, cei care posteaza pornografie infantila si vor sa o anunte pe FTD, vor fi reclamati de moderatorii FTD direct la politie. FTD-ul nu tolereaza activitati ilegale. Postarea pe Usenet poate fi ilegala, dar discutia despre postarile pe Usenet nu este ilegala, iar FTD-ul se limiteaza la anunturi si discutii.

Brein, pe situl sau a publicat un material in care isi anunta intentiile de a da FTD-ul in judecata. FTD B.V. l-a consultat pe mr. Arnoud Engelfriet, un mare specialist in dreptul proprietatii intelectuale. Sfatuiti de mr. Engelfriet, FTD-ul a inchis in ultima versiune orice portita care ar putea fi exploatata de fundatia Brein in a aburi judecatorul ca FTD B.V. se preteaza la operatiuni ilegale. De fapt, a descarca muzica, imagini si film este legal, asa ca a discuta despre aceste downloaduri este la randul ei ceva legal.
Pana la urma FTD B.V. da Stichting Brein in judecata, pentru ca Brein a calificat in public functionarea FTD-ului ca ilegala. Vezi http://www.fighttodefeat.nl/ si http://www.fighttodefeat.nl/assets/FTDvsBREIN.pdf

A descarca muzica, filme si imagini pentru uz privat este un drept in Olanda (recht op thuiskopie). Socialisti foarte doritori sa serveasca marelui capital si-au tradat votantii cautand sa criminalizeze astfel de descarcari, dupa cum propune comisia Gerkens. Din fericire Tratatul European al Drepturilor Omului interzice astfel de masuri. El stipuleaza clar ca guvernele UE nu au voie sa opreasca cetatenii de la a receptiona informatie pe care nu o pot receptiona in alt mod. Prin urmare, orice masura care criminalizeaza descarcarea de muzica, film si imagini este contrara Tratatului de la Roma din 1950. Downloadul este un drept, nu un favor. Cum Romania este un stat membru al UE, acelasi lucru este valabil si in Romania. http://www.trouw.nl/nieuws/economie/article2813294.ece/_rsquo_Europees_verdrag_uit_1950_staat_downloaden_muziek_toe_rsquo__.html

Sper ca se intelege ca desi a descarca este un drept in Belgia si Olanda, a oferi spre descarcare materiale pentru care nu ai drepturile de autor constituie infractiune. Asa ca downloadul este permis, dar nu si uploadul, ceea ce la programele de schimbat fisiere se intampla mai intotdeauna (cu exceptia lui Limewire Pro 5). Din fericire, exista si Usenetul, pe care nu e nimeni obligat sa faca upload, ci se poate descarca tot ce vrei si ce nu vrei. Si in Romania se aplica Tratatul European al Drepturilor Omului, care interzice guvernelor UE sa opreasca cetatenii de la a receptiona informatie. Asa ca n-am postat nimic ilegal, ci dimpotriva, invat oamenii sa se bucure de drepturile lor legale. Cetatenii altor tari sunt invitati sa se puna la punct cu legislatia in vigoare inainte de a descarca de pe Usenet.

Instructiuni de folosire:

http://www.binaries4all.com/beginners/

http://www.binaries4all.com/ftd/
Sus In jos
http://intellect-club.nl.eu.org
 
Ce este FTD-ul?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Fericirea este contagioasa
» Numele meu este: Core
» Societatea este astfel
» CARE ESTE BLONDA ?
» Bucurie este destula...

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: INFORMATICA, SAT-TV, GPS, NET, AUTO, SPORT...-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente