dana(slatina) Bleu
Numarul mesajelor : 10 Reputatie : 0 Puncte : 5491 Data de inscriere : 26/11/2009
| Subiect: nelamurire Lun Dec 14, 2009 8:51 am | |
| Salutare!
In luna februarie urmeaza sa ma mut impreuna cu viitorul meu sot, in Olanda.El a primit un job acolo. Intrebarea mea ar fi legata de permisul de munca. Am citit intr-un post, ca permisul de munca trebuie facut de angajator. Eu am gasit un job care mi s-ar potrivi, insa mi se cere permis de munca... Sa inteleg ca se face o singura data si il pastrezi indiferent daca schimbi jobul?
Va multumesc! | |
|
Sfinta Vineri Expert
Numarul mesajelor : 615 Varsta : 117 Reputatie : 0 Puncte : 6586 Data de inscriere : 25/11/2006
| Subiect: Re: nelamurire Lun Dec 14, 2009 9:27 am | |
| - dana(slatina) a scris:
- Salutare!
Eu am gasit un job care mi s-ar potrivi, insa mi se cere permis de munca... Sa inteleg ca se face o singura data si il pastrezi indiferent daca schimbi jobul?
Nu. Permisul de munca se da pentru o singura firma (cea care face cererea la C.W.I. pentru tine) si este deci doar valabil pentru acea firma. Schmibi firma, iti trebuie alt permis. Asta va ramine asa pina in junie 2011. | |
|
dana(slatina) Bleu
Numarul mesajelor : 10 Reputatie : 0 Puncte : 5491 Data de inscriere : 26/11/2009
| Subiect: Re: nelamurire Mar Dec 15, 2009 12:35 pm | |
| Multumesc mult pentru raspuns!
In acest caz nu inteleg cum de permisul de munca este necesar pentru jobul respectiv...Din moment ce se schimba de la o firma la alta. | |
|
Sfinta Vineri Expert
Numarul mesajelor : 615 Varsta : 117 Reputatie : 0 Puncte : 6586 Data de inscriere : 25/11/2006
| Subiect: Re: nelamurire Mar Dec 15, 2009 4:13 pm | |
| Nu prea ti-am inteles intrebarea. Probabil cer persoane cu drept de munca pentru Olanda. Cind ai drept de munca nu iti mai trebuie permis de munca de la C.W.I. O firma are nevoie de un permis de munca de la C.W.I. pentru angajatii din strainatate. | |
|
tgeorgescu Junior
Numarul mesajelor : 97 Varsta : 51 Localisation : Zwolle Emploi : somer Reputatie : 0 Puncte : 6296 Data de inscriere : 14/12/2007
| Subiect: Re: nelamurire Dum Feb 28, 2010 8:06 pm | |
| - Sfinta Vineri a scris:
- Nu.
Permisul de munca se da pentru o singura firma (cea care face cererea la C.W.I. pentru tine) si este deci doar valabil pentru acea firma. Schmibi firma, iti trebuie alt permis. Asta va ramine asa pina in junie 2011. 1. Dupa un an petrecut cu permis de munca primeste liber la munca in Olanda. 2. Exista si alte cai de a dobandi dreptul de munca, de ex. prin permisul de sedere de 830 de euro, prin care primeste acelasi drept de munca pe care il are si partenerul ei. 3. Piata muncii din Olanda ramane inchisa pentru romani si bulgari cel putin pana la 1 ianuarie 2012, si cel mai tarziu pana la 1 ianuarie 2014. In 2011 Parlamentul olandez va decide daca va deschide piata muncii pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie 2012 sau daca mai prelungeste acest termen cu unul sau doi ani. | |
|