DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Mos Ionita | |
| | Autor | Mesaj |
---|
EFORIE Senior
Numarul mesajelor : 127 Varsta : 64 Localisation : Bucuresti Reputatie : -1 Puncte : 5776 Data de inscriere : 09/08/2009
| Subiect: Mos Ionita Mar Aug 11, 2009 9:18 pm | |
| Am sa va povestesc o intamplare reala . In anul 1982 am plecat la post in Barlad, an in care sotia mea era gravida . In Barlad era un om numit Ionita, pe care oamenii din oras il considerau nebun, pentru ca nu vorbea cu nimeni, decat cu cainele sau de paza . Sotia a vrut sa ii dea niste bani de pomana . Mos Ionita o refuzat . Sotia mea a facut un pachet cu mancare si i l-a oferit . Mos Ionita o refuzat . Intrigat l-am intrebat de ce ma refuza si mosul cu ochi albastri ca marea, mi-a raspuns : " ma cearta sfantul Pavel " Fiind un pasionat al filozofiilor, religiilor, etc nu puteam intelege ce vroia sa zica . L-am intrebat : " mos Ionita ce crezi despre sfinti " ? Dansul : " sfintii sunt printre noi " Iritat de raspuns, am insistat : " mos Ionita ce crezi despre icoane " ? Dansul : " nu te injura, nu te scuipa, nu te bat " Eu : " dar despre domnul Iisus ce imi poti spune " ? Dansul : " a venit ca om, l-au batut, l-au injurat, l-au scuipat " Si ... Orice argumente filozofice as fi adus eu, acest ortodox vechi mi le facea varza prin simplitatea raspunsurilor . Era un om sfant si eu am avut sansa sa il cunosc si sa ma schimb . De aia va povestesc si voua acest dar primit de mine . Sa va dea Domnul pace in suflet . | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7407 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Mos Ionita Mier Aug 12, 2009 9:00 pm | |
| - EFORIE a scris:
- Am sa va povestesc o intamplare reala .
In anul 1982 am plecat la post in Barlad, an in care sotia mea era gravida . In Barlad era un om numit Ionita, pe care oamenii din oras il considerau nebun, pentru ca nu vorbea cu nimeni, decat cu cainele sau de paza . Sotia a vrut sa ii dea niste bani de pomana . Mos Ionita o refuzat . Sotia mea a facut un pachet cu mancare si i l-a oferit . Mos Ionita o refuzat . Intrigat l-am intrebat de ce ma refuza si mosul cu ochi albastri ca marea, mi-a raspuns : " ma cearta sfantul Pavel " Fiind un pasionat al filozofiilor, religiilor, etc nu puteam intelege ce vroia sa zica . L-am intrebat : " mos Ionita ce crezi despre sfinti " ? Dansul : " sfintii sunt printre noi " Iritat de raspuns, am insistat : " mos Ionita ce crezi despre icoane " ? Dansul : " nu te injura, nu te scuipa, nu te bat " Eu : " dar despre domnul Iisus ce imi poti spune " ? Dansul : " a venit ca om, l-au batut, l-au injurat, l-au scuipat " Si ... Orice argumente filozofice as fi adus eu, acest ortodox vechi mi le facea varza prin simplitatea raspunsurilor . Era un om sfant si eu am avut sansa sa il cunosc si sa ma schimb . De aia va povestesc si voua acest dar primit de mine . Sa va dea Domnul pace in suflet . Din pacate, cati ca el? | |
| | | EFORIE Senior
Numarul mesajelor : 127 Varsta : 64 Localisation : Bucuresti Reputatie : -1 Puncte : 5776 Data de inscriere : 09/08/2009
| Subiect: Re: Mos Ionita Mier Aug 12, 2009 11:35 pm | |
| - sfantul_calinic a scris:
- EFORIE a scris:
In anul 1982 am plecat la post in Barlad, an in care sotia mea era gravida . In Barlad era un om numit Ionita, pe care oamenii din oras il considerau nebun, pentru ca nu vorbea cu nimeni, decat cu cainele sau de paza . Sotia a vrut sa ii dea niste bani de pomana . Mos Ionita o refuzat . Sotia mea a facut un pachet cu mancare si i l-a oferit . Mos Ionita o refuzat . Intrigat l-am intrebat de ce ma refuza si mosul cu ochi albastri ca marea, mi-a raspuns : " ma cearta sfantul Pavel " Fiind un pasionat al filozofiilor, religiilor, etc nu puteam intelege ce vroia sa zica . L-am intrebat : " mos Ionita ce crezi despre sfinti " ? Dansul : " sfintii sunt printre noi " Iritat de raspuns, am insistat : " mos Ionita ce crezi despre icoane " ? Dansul : " nu te injura, nu te scuipa, nu te bat " Eu : " dar despre domnul Iisus ce imi poti spune " ? Dansul : " a venit ca om, l-au batut, l-au injurat, l-au scuipat " Si ... Orice argumente filozofice as fi adus eu, acest ortodox vechi mi le facea varza prin simplitatea raspunsurilor . Era un om sfant si eu am avut sansa sa il cunosc si sa ma schimb . De aia va povestesc si voua acest dar primit de mine . Sa va dea Domnul pace in suflet . Din pacate, cati ca el? Posibil | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7407 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Mos Ionita Mier Aug 12, 2009 11:44 pm | |
| - EFORIE a scris:
- sfantul_calinic a scris:
- EFORIE a scris:
In anul 1982 am plecat la post in Barlad, an in care sotia mea era gravida . In Barlad era un om numit Ionita, pe care oamenii din oras il considerau nebun, pentru ca nu vorbea cu nimeni, decat cu cainele sau de paza . Sotia a vrut sa ii dea niste bani de pomana . Mos Ionita o refuzat . Sotia mea a facut un pachet cu mancare si i l-a oferit . Mos Ionita o refuzat . Intrigat l-am intrebat de ce ma refuza si mosul cu ochi albastri ca marea, mi-a raspuns : " ma cearta sfantul Pavel " Fiind un pasionat al filozofiilor, religiilor, etc nu puteam intelege ce vroia sa zica . L-am intrebat : " mos Ionita ce crezi despre sfinti " ? Dansul : " sfintii sunt printre noi " Iritat de raspuns, am insistat : " mos Ionita ce crezi despre icoane " ? Dansul : " nu te injura, nu te scuipa, nu te bat " Eu : " dar despre domnul Iisus ce imi poti spune " ? Dansul : " a venit ca om, l-au batut, l-au injurat, l-au scuipat " Si ... Orice argumente filozofice as fi adus eu, acest ortodox vechi mi le facea varza prin simplitatea raspunsurilor . Era un om sfant si eu am avut sansa sa il cunosc si sa ma schimb . De aia va povestesc si voua acest dar primit de mine . Sa va dea Domnul pace in suflet . Din pacate, cati ca el? Posibil Nu ai citit asta:http://www.dirobenelu.com/stiri-din-diaspora-anunturi-f23/pertinent-scrisoare-cristiana-alexandra-levitchi-t2095.htm E la Anunturi/Stiri din diaspora. Intra pe forum. Tu nu vezi ce-i nou pe site? Si AL_RAISA ti-a urat bun venit la rubrica "Catalogul". Cand intri pe forum, in dreptul articolelor noi sunt aprinse luminire verzi. | |
| | | EFORIE Senior
| Subiect: Uf timpul ... Joi Aug 13, 2009 7:28 am | |
| Daca timpul ar fi un elastic, l-as intinde si as avea mai mult Mersi de atentionare, acum am citit si raspund | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mos Ionita | |
| |
| | | | Mos Ionita | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|
|
|