Cum se prepara HUSTEA pentru Bors:
- un recipient(borcan s-au un alt vas)de aproximativ 3 litri
- 2 cani(tip ceai)de tarate de grau
- 1 cana faina de porumb(GRISATA SAU NEGRISATA)
- drojdie de bere (cat o jumatate de nuca)
- o felie de paine uscata(daca ai neagra daca nu de care o fi)
- o crenguta de leostean
Cum
prepari: pui in borcan taratele de grau,faina de porumb,drojdia
dizolvata in apa calduta apoi incalzesti apa nu tare ca atunci cand
framanti aluatul si pui cate putin amestecand pana se inmoaie bine
toata compozitia , lasi deoparte si urmaresti pana face basicute mici
deasupra ,atunci pui crenguta de leostean si umplii borcanul cu apa
fierbinte (nu fiarta sa poti tine degetul in ea putin) amesteci bine
pui felia de paine pui o farfuriuta deasupra si invelesti bine borcanul
.dupa 8 ore scoti frumos felia de paine si amesteci bine cand se
limpezeste il gusti sa vezi daca e acru,daca e acru il scoti in peturi
si il pui la frigider daca nu il mai amesteci si il lasi iar la
limpezit.dupa ce ai scos tot borsul a ramas HUSTEA pe care o pui
intr-un recipient inchis ermetic in frigider pana te hotarasti sa
umplii iar bors dar de data aceasta nu mai folosesti drojdie si felie
de paine.
Mesaj scris de ioana_50