AL-RAISA Senior
Numarul mesajelor : 260 Varsta : 50 Localisation : NL Reputatie : 3 Puncte : 5971 Data de inscriere : 30/05/2009
| Subiect: mancaruri rapide Vin Iun 05, 2009 8:14 am | |
| Ghiveci de legume cu orez Ingrediente 2 cepe 2 ardei 4 rosii coapte 5 linguri ulei 1/2 cana orez sare, piper Portii: 2 Preparare
- Se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se pun la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie bine.
- Rosiile
se cresteaza in X la un capat si se pun in apa care clocoteste. Se lasa 1 minut si apoi se scot si se decojesc. Se toaca cubulete.
- Se adauga peste legume si se lasa la fiert inca cca 8 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
* gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte.
- Orezul se fierbe in multa apa cu 1
lingurita sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se pune peste ghiveci. Se amesteca si se drege de sare. * daca nu consumati tot ghiveciul imediat dupa ce l-ati facut e mai bine sa nu adaugati orezul in el; pastrati-l separat si amestecati doar cand serviti, Altfel va absorbi tot sosul si parca nu mai iese asa bun
| |
|
AL-RAISA Senior
Numarul mesajelor : 260 Varsta : 50 Localisation : NL Reputatie : 3 Puncte : 5971 Data de inscriere : 30/05/2009
| Subiect: Re: mancaruri rapide Vin Iun 05, 2009 8:19 am | |
| Ficatei de pui cu ceapa Chiar daca ceea ce spun acum o sa sune a lauda de sine, asa ficatei buni cum ies cu aceasta reteta nu am mai mancat niciunde.Rozmarinul si cimbrul fac casa buna cu ficateii, in aceste arome sta secretul gustului. Laptele ia gustul amar al ficateilor. Iar daca vreti sa arate si bine mancarea la final, nu amestecati prea mult in ea, ficateii facuti sunt fragili, mai bine folositi o tigaie teflonata si scuturati tigaia. Si un ultim sfat: nu ii fierbeti prea mult chiar daca sunteti tentati sa ii lasati sa se inmoaie, ficateii prea facuti capata o textura si un gust neplacut. Ingrediente 500 gr ficatei pui 1 ceapa mare (cca 150 gr) 1/2 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat) 1/2 fir rozmarin 1/2 lingurita piper 1 lingurita rasa boia 1 lingurita vegeta naturala sare 40 gr unt 2 linguri ulei lapte patrunjel pentru servit Portii: 5 Preparare
- Se spala ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa asa 30 minute minim.
- Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie.
- Scurgeti
ficateii bine de lapte si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca la foc mediu pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Ii intoarceti unul cate unul si ii lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 minute. Incercati sa nu amestecati in oala, daca vi se pare ca exista riscul ca ceapa sa se arda sau sa se prinda de fund doar scuturati tigaia cu miscari fata-spate.
- Umpleti o cana cu apa
si dizolvati in ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzulitele de rozmarin tocate marunt, vegeta. Turnati apa peste ficatei, acestia sa fie acoperiti mai bine de jumatate. Sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu aprox. 10 - 15 minute, doar cat sosuletul de pe ei sa scada. Incercati sa amestecati cat de putin in oala sa nu se rupa ficateii, din nou e mai bine sa scuturati tigaia.
- Serviti cu mamaliguta sau piure de cartofi si presarat cu patrunjel tocat.
| |
|
angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: mancaruri rapide Vin Iun 05, 2009 10:43 pm | |
| Misto reteta de ghiveci de legume cu orez , o voi face si eu maine .Te mai astept si cu alte retete interesante.Mersi | |
|
Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: mancaruri rapide Vin Iun 05, 2009 11:36 pm | |
| nu stiu daca ati citit deja articolul mai vechi despre situri de bucatarie dar cand sunteti in pana de idei mai dati o tura pe situl membrei noastre Azzura (care din pacate nu ne-a mai vizitat demult) dar pe blogul ei gasiti mancaruri facute de ea, niste retete formidabile aici: http://www.dulcesidolce.blogspot.com/ | |
|
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: mancaruri rapide Sam Iun 06, 2009 10:13 am | |
| Eu la ficatei de pui , pun si ciuperci, nu numai ceapa. Sunt grozavi! De fapt reteta originala , asa era! | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: mancaruri rapide | |
| |
|