florinaa
Numarul mesajelor : 3 Varsta : 42 Localisation : Mons Reputatie : 0 Puncte : 5879 Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Cohabitation Sam Apr 04, 2009 8:34 pm | |
| Poate exista cineva aici care poate sa ma lamureasca si pe mine cum e cu cohabitation legal asta. De 6 luni locuiesc in Belgia impreuna cu un cetateam belgian si avem acest contract de cohabitation legal. Luna aceasta mai exact pe la sfarsitul lunii astept raspuns de la comuna daca mi se va face sau nu carte , cred ca de sejur . Intrebarea mea este daca cu acesta carte am drept de munca fara a mai fi nevoit angajatorul sa)mi ceara permis. Multumesc | |
|
sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Cohabitation Dum Apr 05, 2009 10:00 am | |
| In Olanda, angajatorul nu trebuie sa ceara permis pentru angajat in aceasta situatie! Banuiesc ca si-n Belgia este aceeasi lege, dar nu stiu sigur. Succes! | |
|
Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: Cohabitation Dum Apr 05, 2009 11:14 am | |
| - florinaa a scris:
- Poate exista cineva aici care poate sa ma lamureasca si pe mine cum e cu cohabitation legal asta. De 6 luni locuiesc in Belgia impreuna cu un cetateam belgian si avem acest contract de cohabitation legal. Luna aceasta mai exact pe la sfarsitul lunii astept raspuns de la comuna daca mi se va face sau nu carte , cred ca de sejur . Intrebarea mea este daca cu acesta carte am drept de munca fara a mai fi nevoit angajatorul sa)mi ceara permis.
Multumesc O gramada de informatii utile printre care si raspunsul la intrebarea ta le gasesti pe situl http://www.belgianul.com/roman la rubrica INFO-INFO BELGIA si apoi celelalte sub-rubrici totusi ca sa iti raspund aici coabitarea legala iti da dreptul la sedere legala in Belgia, deci la un act de identitate eliberat de Comuna. In niciun caz acest act de identitate nu iti da dreptul la munca fara "permis de munca" pe care va trebui sa-l ceara viitorul tau patron care te va angaja (este vorba de "permisul de munca B) Este foarte adevarat ca patronul nu va mai trebui sa faca proba ca nu a gasit alta persoana in Belgia pentru postul pe care ti-l ofera, dar trebuie sa-l ceara. Ai pe situl Gazeta de Belgia la rubrica INFO-BELGIA adrese, numere de telefon si tot ce vrei ca sa poti sa afli tot ce doresti in Belgia, este o rubrica facuta special pentru români in belgiasucces | |
|
florinaa
Numarul mesajelor : 3 Varsta : 42 Localisation : Mons Reputatie : 0 Puncte : 5879 Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Multumesc Lun Apr 06, 2009 10:47 am | |
| Multumesc frumos pentru raspunsuri vad ca solutia ramane tot casatoria..... | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cohabitation | |
| |
|