Subiect: Re: Ion Dolănescu - Un ultim omagiu Joi Mar 19, 2009 7:35 pm
angelarusu a scris:
Dumnezeu sa il odihneasca in pace
Cunoscutul interpret de muzică populară, Ion Dolănescu, a încetat din viață, azi, la vârsta de 65 de ani, în urma unui stop cardiac. Născut pe 25 ianuarie 1944, acesta a fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în județul Ilfov pe listele Partidului România Mare. Originar din satul Perșinari, județul Dâmbovița, Dolănescu a avut o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio și televiziune, a susținut numeroase concerte. Ion Dolănescu a murit în locuința sa din Capitală, în urma unui stop cardiac. Echipajul SMURD, care s-a deplasat la locuința acestuia din București, a încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră. ”I s-au făcut manevre de resuscitare cardio-pulmonară, nu a răspuns la acestea și la ora 16:05 a fost înregistrat decesul”, a declarat Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD. Ion Dolănescu a colaborat cu nume mari din lumea muzicii populare, printre care Maria Tănase și Maria Ciobanu. Între el și Maria Ciobanu s-a consumat o frumoasă poveste de dragoste din care s-a născut Ionuț Dolănescu, de asemenea artist popular și vedetă tv. Pentru întreaga activitate, din 1970 și până în 1996, i-a fost decernat Discul de Aur. Printre șlagărele cunoscutului interpret se numără "Gorjule, grădina dulce" , "M-am născut lângă Carpați" , "Mândro, când ne iubeam noi", "De când sunt pe-acest pământ" , "Să-mi trăiască nevestica" , "Neuitata mea, Maria". Ion Dolănescu are doi fii, pe Ionuț, fiul cel mare, și pe Dragoș Carlos, născut în urma relației pe care artistul a avut-o cu o studentă la medicină din Costarica, Margarita Valenciano. Relațiille dintre Ion Dolănescu și fiul său și al Mariei Ciobanu, Ionuț, au fost multă vreme tensionate. Cei doi nu și-au vorbit ani întregi. Pentru că s-a împacat cu mama sa și nu s-a însurat cu Irinuca Loghin, a motivat atunci Ionuț originea relațiilor deosebit de reci pe care le avea cu tatăl său. Acum trei ani, s-a apropiat de Dumnezeu La începutul anului 2006, renumitul artist s-a declarat dezamăgit de cele lumești și a anunțat că dorește să facă o schimbare radicală în viața sa. Atunci, Ion Dolănescu a spus că va renunța la (aproape) toate lucrurile efemere pentru a-și închina viața lui Dumnezeu. "Toată viața, Dumnezeu mi-a dat ceea ce mi-am dorit: bani, faimă. Acum e momentul să-i mulțumesc pentru ceea ce am primit și să-i închin restul vietii mele”.
Subiect: Re: Ion Dolănescu - Un ultim omagiu Dum Mar 22, 2009 6:21 pm
Mii de români au vegheat și s-au înghesuit azi, să-l conducă pe ultimul drum pe cel care a fost Ion Dolănescu. Fiul său, Ionuț Dolănescu, a cântat cântece de jale la căpătîiul tatălui său. După ce a fost purtat la biserica Sfântul Gheorghe (nou) din centrul Bucureștiului pentru slujba de îmormântare, a fost însoțit cu mare jale la cimitirul Bellu, unde va rămâne să-și doarmă somnul de veci. Oamenii care au fost fascinați de marele cântăreț, pentru a-l putea vedea pentru ultima dată, nu au mai ținut cont, și s-au cățărat în cimitir pe garduri, cruci și monumente. Niciodată nu s-au mai întâmpat asemenea evenimente în România, la trecerea în nerființă a nici unei persoane de interes public. Dumnezeu să-l odihnească
Karina Senior
Numarul mesajelor : 171 Localisation : Pe munte Reputatie : 3 Puncte : 5976 Data de inscriere : 27/03/2009
Subiect: Re: Ion Dolănescu - Un ultim omagiu Vin Mar 27, 2009 4:13 pm