DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Implanturile cu microcipuri | |
| | Autor | Mesaj |
---|
sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Implanturile cu microcipuri Dum Mar 15, 2009 9:52 pm | |
| Mai multe companii internationale au anuntat deja ca se afla in tratative cu oamenii de stiinta pentru a vedea daca este posibila punerea la punct a unui dispozitiv special destinat monitorizarii propriilor angajati, care sa le fie atasat acestora sub forma unui implant electronic. Tehnologia de fabricare exista de mai multa vreme, ea fiind testata in mod repetat pe animale si pe subiecti umani care s-au oferit voluntar, dar inca nu a fost implementata la nivel industrial. Microchipul astfel construit ar putea permite firmelor sa isi monitorizeze angajatii foarte exact prin intermediul implantului si al mai multor senzori de miscare care ar urma sa fie amplasati in diferite locatii ale firmei in cauza. Avantajele obtinute astfel nu se limiteaza doar la o crestere a eficientei la locul de munca, dar si la o reducere a consumului de energie si alte utilitati prin racordarea angajatilor astfel implantati la un sistem central care sa permita intreruperea automata a energiei, dispozitivelor eletronice sau a incalzirii imediat ce lucratorii parasesc zona unde isi desfasoara activitatea profesionala. Contrar asteptarilor costurile de productie ale unor astfel de microchipuri nu sunt deloc mari, ele fiind estimate la doar cativa dolari pentru fiecare angajat. Marile companii, care aloca fonduri imense pentru mentinerea fortei de munca calificate, vor fi mai mult decat interesate intr-un asemenea demers intrucat astfel s-ar putea obtine o crestere a productivitatii si implicit a profitului deloc de neglijat. Nu doar marile companii economice sunt interesate de implantul cu microchipuri ci si reprezentanti ai fortelor de ordine din Marea Britanie si Statele Unite isi doresc sa aplice aceasta procedura propriilor lor angajati. De asemenea se preconizeaza ca obtinerea permisului de port-arma sau al aceluia de sofer profesionist sa fie insotite de obligativitatea implantului cu microchip tocmai pentru a se putea monitoriza mai usor activitatea acestor categorii de persoane. Sigur ca se asteapta un refuz din partea angajatilor care este foarte posibil sa se opuna implantului, multi preferand altfel de formule precum dispozitive exterioare de tipul unor insigne sau mini-legitimatii de serviciu insa se prea poate ca in fata amenintarii cu excluderea de la locul lor actual de munca multi dintre ei sa cedeze si sa fie nevoiti sa se plece in fata inevitabilului.
Ultima editare efectuata de catre sfantul_calinic in Joi Mar 19, 2009 9:43 am, editata de 1 ori | |
| | | Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: Implanturile cu microcipuri Lun Mar 16, 2009 7:58 am | |
| de la asta pana la montarea unei camere video in locuinta fiecaruia, pentru a vedea ce face angajatul in casa lui, daca e cuminte noaptea pt a fi productiv a doua zi, nu mai e decat un pas. oricum au alte metode introduse deja in viata privata a individului pentru a stii ce face. bagi cartea de credit undeva, stiu ce mananci cu ce te imbraci, pe ce cheltuiesti etc de la banca, cat castigi, din cipul cartii de identitate, stiu tot despre tine, cazier etc din cartea de sanatate SIS stiu cat de sanatos esti, din cipul telefonului mobil cu cine vorbesti si de ce, unde te afli etc, deci ce le trebuie mai mult | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Re: Implanturile cu microcipuri Lun Mar 16, 2009 8:17 am | |
| - Admin a scris:
- de la asta pana la montarea unei camere video in locuinta fiecaruia, pentru a vedea ce face angajatul in casa lui, daca e cuminte noaptea pt a fi productiv a doua zi, nu mai e decat un pas.
oricum au alte metode introduse deja in viata privata a individului pentru a stii ce face. bagi cartea de credit undeva, stiu ce mananci cu ce te imbraci, pe ce cheltuiesti etc de la banca, cat castigi, din cipul cartii de identitate, stiu tot despre tine, cazier etc din cartea de sanatate SIS stiu cat de sanatos esti, din cipul telefonului mobil cu cine vorbesti si de ce, unde te afli etc, deci ce le trebuie mai mult E o întreagă nebunie. Sinceră să fiu, mie nu-mi place deloc să-mi scormonească cineva intimitatea. Nu că aș avea ceva de ascuns... Referitor la camere și microfoane prin căși, și madam Ceaușescu le folosea. Probabil că și ăstora le place să ne știe voioși a doua zi la muncă pentru o mai bună productivitate. Sau sunt la fel de perverși ca fosta doamnă de fier a României. Nu știu cum e la voi, dar aici urlă toată mass media. Ori pro, ori contra. Cu telefoanele e deja fumată de mult. Problema e de unde atâția bani Toate astea costa enorm. Și noi ne zbatem pentru un amărât de colț de pâine. | |
| | | angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Implanturile cu microcipuri Mier Mar 18, 2009 6:32 pm | |
| Apoi asta ne mai lipseste uffff eu nu accept asa ceva | |
| Subiect: Re: Implanturile cu microcipuri Mier Mar 18, 2009 7:54 pm | |
| - angelarusu a scris:
- Apoi asta ne mai lipseste uffff eu nu accept asa ceva
Păi crezi că eu accept? Și nici nu mă sperii de ei. Dumnezeu nu ne va lăsa la bunul plac al unei specii care în curând va fi pe cale de dispariție. | |
| | | angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Implanturile cu microcipuri Joi Mar 19, 2009 11:17 am | |
| are dumnezeu mila de noi si nu ne va lasa in ghiarele satanei | |
| Subiect: Re: Implanturile cu microcipuri Joi Mar 19, 2009 12:48 pm | |
| - angelarusu a scris:
- are dumnezeu mila de noi si nu ne va lasa in ghiarele satanei
Sunt sigură că așa e. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Implanturile cu microcipuri | |
| |
| | | | Implanturile cu microcipuri | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |