Citind o stire despre un sondaj efectuat asupra alcoolului pe cap de locuitor din diferite tari si care desemneaza ca betivi principali luxemburghezii, am hotarat sa-l public si sa-mi exprim parerea despre veridicitatea acestuia.
Mai intai textul sondajului:
"Luxemburg este tara cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor - 15,6 litri, aceasta fiind urmata de Irlanda, Ungaria si Republica Moldova.
In topul tarilor consumatoare de alcool, Luxemburg este secondat de Irlanda, cu 13,7 litri pe cap de locuitor, pe locul al treilea aflandu-se Ungaria, cu 13,6 litri.
Republica Moldova se regaseste in topul tarilor cu o rata de consum de alcool ridicata pe locul al patrulea, cu o medie de 13,2 litri, urmata de Cehia, cu 13 litri, Croatia si Germania, cu 12 litri.
In top a mai fost inclusa Rusia, unde consumul pe cap de locuitor este de 10,3 litri, dar si Statele Unite, unde fiecare persoană consuma, in medie, 8,6 litri de alcool."
Daca printre tarile mentionate se numara unele a caror locuitori ii stim ca plutesc in aburii alcoolului, in schimb pentru Luxemburghezi nu este cazul deloc.
Banuiesc ca sondajul sa facut luandu-se ca referinta bauturile vandute in comertul tarilor respective si impartind cantitatea la locuitorii tarii, ca nu vad alta posibilitate de a masura cat bea fiecare acasa.
Tocmai din aceasta deductie nu cred ca luxemburgul ocupa locul intai, pentru faptul ca in aceasta tara bauturile avand taxele cele mai mici dintre tarile limitrofe, locuitorii acestora vin sa cumpere alcool, tigari si benzina din aceasta tara si implicit ii fac pe luxemburghezi in sondaje: cei mai betivi, cei mai fumatori si cei mai plimbareti din Europa.
Mde fiecare medalie are si reversul ei, eu am fost de atatea ori in Luxemburg si niciodata nu am vazut oamenii beti pe strada, ca in... stiti voi unde.
Poate va intrebati cum de nu sunt si românii in sondajul asta? pai simplu... un sfert din ei sunt in strainatate (si beau de la altii) dar litrii se impart si la ei.