DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Doi sateliti, unul rusesc si unul american, s+au ciocnit deasupra Siberiei

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7404
Data de inscriere : 11/10/2008

Doi sateliti, unul rusesc si unul american, s+au ciocnit deasupra Siberiei Empty
MesajSubiect: Doi sateliti, unul rusesc si unul american, s+au ciocnit deasupra Siberiei   Doi sateliti, unul rusesc si unul american, s+au ciocnit deasupra Siberiei Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 11:18 am

Doi sateliti, unul rusesc si unul american, s+au ciocnit deasupra Siberiei Satelitde3

Doi sateliti comerciali, unul apartinand Rusiei si altul SUA, s-au ciocnit desupra Siberiei, marti, anunta BBC News, care apreciaeaza ca acest ar putea fi cel mai mare eveniment de acest gen de pana acum.
Satelitul american de comunicatii IRIDIUM s-a izbit de un alt satelit rusesc, scos din uz, la o inaltime de circa 800 de km.
In urma impactului a rezultat un "nor" de resturi. Statia Spatiala Internationala si lansarea navetei spatiale programate pentru sfarsitul lunii acesteia nu sunt in pericol de a fi afectate de resturile impactului celor doi sateliti.
De cand sovieticii au lansat primul satelit, Sputnik, in 1957, se estimeaza ca au fost pusi pe orbita peste 6000 de sateliti, potrivit BBC News. Operatorii satelitilor sunt constienti de riscurile unor viitoare coliziuni.
Americanii urmaresc in momentul de fata resturile si traiectoria lor. Specialistii spera ca o mare parte a resturilor sa cada pe Pamant si sa arda in atmosfera.
Principala grija este ca resturile se vor imprastia si ar putea lovi Statia Spatiala Internationala, care orbiteaza in jurul Pamantului la 435 de km sub punctul de impact al celor doi sateliti.
Purtatorul de cuvant al NASA, John Yembick, a declarat ca Statia Spatiala poate efectua o manevra de evitare a resturilor, daca este necesar. Riscul unei coliziuni este insa considerat a fi foarte mic, in limite acceptabile.
Oficialii NASA au declarat ca nu exista planuri de devansare a lansarii navetei Discovery la sfarsitul lunii acesteia, dar ca vor reevalua aceasta situatie si gradurile de risc.
Nicholas Johnson, expert in traiectoriile resturilor spatiale din cadrul Centrului Spatial Johnson din Houston, SUA, a declarat ca Telescopul Spatial Hubble si alti sateliti stiintifici, aflati pe orbite mai inalte, sunt mai aproape de locul coliziunii si implicit, sunt expusi unui risc mult mai mare de coliziune cu resturile.
Firma de Comunicatii Iridium, din SUA, a anuntat ca a pierdut un satelit operational dupa ce acesta a fost lovit de un satelit rusesc in cursul zilei de marti. Compania a avertizat clientii ca vor intampina unele probleme pana la rezolvarea problemei, cel mai probabil vineri. Iridium spera sa poata inlocui satelitul de 560 de kg, lansat in 1997, cu unul de rezerva aflat pe aceeasi orbita, in decurs de 30 de zile. Satelitul distrus era folosit pentru comunicatii telefonice.
"Gunoiul spatial" este in momentul de fata cea mai mare amenintare pentru o naveta spatiala in timpul zborului, mai scrie BBC News. Potrivit lui Nicholas Jonhnson, expert in domeniu, la inceputul acestui an circa 17 mii de obiecte rezultate in urma distrugerii unor sateliti mai vechi, dar si in urma misiunilor spatiale, orbiteaza in jurul planetei. Obiectele, unele mici de numai 10 cm, sunt urmarite de Reteaua de Supraveghere Spatiala a Statelor Unite (US Space Surveillance Network), care trimite informatii catre operatorii satelitilor pentru a evita coliziunile.
Din cei circa 6000 de sateliti lansati in spatiu din 1958, aproximativ 3000 sunt inca functionali, potrivit NASA.
Agentia Spatiala Europeana (ESA) a initiat un program propriu de supraveghere a "gunoiului" din jurul planetei. Unul dintre principalii sateliti meteorlogici europeni a fost extrem de aproape de impact cu un obiect chinezesc. in decembrie 2008. ESA nu a stiut nimic despre incident, pana cand nu a fost informata de americani.
( sursa Rol.ro)
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
Doi sateliti, unul rusesc si unul american, s+au ciocnit deasupra Siberiei
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Un roman pentru Congresul american
» Visul american debarcat in toata lumea.
» Unul dintre cei mai inalti demnitari BE nu stie imnul nat

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: STIRI DIN DIASPORA / ANUNTURI-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente