DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 ADEVARUL LUI PAISIE - SISTEMUL MONDIAL IN DISTRUGERE A OMULUI CONTEMPORAN...

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7356
Data de inscriere : 11/10/2008

ADEVARUL LUI PAISIE - SISTEMUL MONDIAL IN DISTRUGERE A OMULUI CONTEMPORAN... Empty
MesajSubiect: ADEVARUL LUI PAISIE - SISTEMUL MONDIAL IN DISTRUGERE A OMULUI CONTEMPORAN...   ADEVARUL LUI PAISIE - SISTEMUL MONDIAL IN DISTRUGERE A OMULUI CONTEMPORAN... Icon_minitimeJoi Feb 12, 2009 5:05 pm

“Distrugerea omului este concertata. Se desfasoara pe mai multe planuri in paralel si cu mult succes. Amploarea este atat de mare si actiunile sunt atat de diversificate incat imi este greu sa cred ca o minte umana a putut concepe ceva atat de eficient si de coerent.
Mai logic mi se pare sa accept ca niste forte oculte sunt implicate in dirijarea lucrurilor in acest sens. Iata cateva aspecte:
1.Ispita bunastarii materiale impinsa departe de strictul necesar (hrana, imbracaminte, casa). Reclama e principalul motor care imprastie aceasta tentatie de care au scapat foarte putini.
2.Oamenii se feresc sa faca copii din dorinta de a se bucura de viata cat mai mult. Copiii aduc bucurie dar si osteneala pe masura. Chiar si cei care fac copii se limiteaza pe cat posibil la unul sau doi si de cele mai multe ori evita pe cat posibil osteneala in felul acesta alungand si bucuria care ar trebui sa vina prin copii.
3.Educatia copiilor se incearca a fi cat mai stiintifica. Stiinte precum matematica sau fizica, care cunosc mii de ani de dezvoltare si tot nu si-au atins limitele, au avut multe esecuri pe care le-au corectat in timp si nu au afectat prea drastic viata omenirii. Psihologia este o stiinta relativ noua (de vreun secol), este doar la inceput si se aplica direct pe oameni. Esecurile acestei stiinte pot fi fatale omenirii. Si tocmai acestei stiinte i se incredinteaza educatia copiilor. Traditia, care este rezultatul a mii de ani de sedimentari ale sistemului de valori, nu prea mai are trecere, este considerata de multe ori invechita, deplasata.
4. Se abuzeaza foarte mult de pretextul “abuzarii copiilor”, nu numai in Romania dar si in tarile civilizate. Copilul nu are voie sa fie pus la munca fizica, desi de mii de ani copiii de la tara au fost munciti de la varsta cand puteau tine sapa in mana. Si nu au crescut strambi sau rai, ba erau mai vigurosi, mai cu bun simt si stiau sa respecte munca si pe cei din jur. Iar manifestarile teribiliste le da varsta adolescentei erau infranate mai cu succes. Totusi o solutie moderna ar ramane sportul (nu este considerat munca fizica : ).
Parintilor li se pot lua copiii chiar si sub pretextul ca sunt prea autoritari desi notiunea este cel putin confuza.
Acum nu ai voie sa dai nici o palma la fund unui copil rasfatat care face istericale ca ti-l confisca asistenta sociala (in special in tarile civilizate). Iar oamenii de la asistenta sociala evalueaza calitatea parintelui dupa norme invatate in scoala, de parca oamenii ar fi subiecti de norma. Multi din ei nici nu stiu ce inseamna sa cresti copii (sunt prea tineri sau pur si simplu refuza sa aiba copii). Copilul trebuie sa ti-l cresti asa cum vor ei, nu cum vrei tu. El este vazut mai mult ca un viitor platitor de taxe decat ca un om.
5. Globalizarea. Se deschid frontierele intre tari. Aparent o miscare desteapta care da libertate omului (de fapt menita sa asigure pensiile unei generatii imbatranite fara copii). Dar care sunt efectele? Mase de oameni au inceput sa migreze in cautarea unui loc de munca mai bun. La mijloc este si multa reclama. Oamenii se duc cu sacul la pomul laudat. Si intr-adevar unii gasesc ce-au cautat. Televizoare ultima generatie, aparate foto digitale, celulare, masini performante. Media de sacrificiu este intre 2-6 ani de sclavie (exista si exceptii).
6. Drepturile omului. Ce ispititoare gaselnita. Un set de reguli care definesc drepturile si “libertatile” omului. Un set de reguli universal adoptate, un set de reguli conceput dupa un anume sistem de valori (al cui - nu a intrebat nimeni). Aceste drepturi ale omului sunt aplicate la o scara tot mai mare. Acolo unde nu sunt acceptate sunt aplicate cu forta (culmea libertatii). Seamana tot mai mult cu soldatul sovietic eliberator.
7. Democratia. Vine la pachet cu drepturile omului si lucreaza in exact acelasi sens. Oamenii sunt egali in fata legii, au drept de vot cu aceeasi valoare. Adica votul unui om de cultura, votul unui om trecut prin 20 de ani de scoala are aceeasi valoare cu votul unui betiv care nu a terminat 2 clase si care nu cunoaste vecinii tarii si nici nu-i va cunoaste vreodata pentru ca nu-l intereseaza. Daca oamenii educati sunt mai greu de manipulat pentru ca incearca sa iscodeasca cu mintea lor dedesubturile reclamelor, cei needucati, (si aici vorbim de marea majoritate a oemenilor, nu numai in Romania, peste tot in lume) chiar daca ar incerca sa iscodeasca ceva, pur si simplu nu pot, asa incat devin marea masa de manevra, ei devin forta celor de la putere.
8. “Drepturile femeilor” sau “miscarea feminista” sau “fenomenul de emancipare al femeilor” este aparent o alta libertate indreptata importiva unor valori traditionale rigide. Cine poate contrazice logic faptul ca femeile ar trebui sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si barbatul? De ce ar sta femeia la cratita si sa creasca copii toata ziua, iar barbatul sa iasa in lume? Dar sa privim putin la efectele acestui fenomen. Unele servicii precum asistenta medicala sau invatamantul ar potrivite pentru femei. Dar evident ca femeile vor sa presteze activitati care pana nu demult erau considerate exclusiv ale barbatilor.
9. Economia structurata si compacta. Bunicii nostri care traiau la tara aveau in gospodaria lor o micro-economie destul de independenta. Isi faceau singuri imbracaminte, mancare si aproape tot ce aveau nevoie. Strictul necesar (mancare, imbracaminte, casa) si-l agoniseau singuri. Daca se abatea o nenorocire asupra unei familii din sat, familiile vecine nu erau foarte afectate, dar sareau in ajutor. Daca era seceta in Baragan, taranii din Moldova isi traiau viata normal, dar ii ajutau pe cei napastuiti sa-si refaca viata.
Spre deosebire de situatia anterioara, acum economia in care ne invartim este mult mai structurata. Toate ramurile economice sunt inlantuite.
10. Sistemul de creditare. (Cartile de credit, Linii de credit etc). Tot acest sistem pare a fi o mana intinsa celor multi si nevoiasi care fara acest sistem nu ar putea sa-si asigure un camin pentru familie. Totusi efectul nu prea pare a fi asa de roz. Bunicii au reusit plecand de la zero ca pana la varsta de 30 de ani sa-si faca casa si sa-si incropeasca o gospodarie suficienta fara nici un sistem bancar de creditare, intr-o tara nevoiasa.
Un aspect ciudat al sistemului economic este abstractizarea responsabilitatii sistemului. Daca ai o nevoie particulara, de exemplu banca la care tii banii a dat faliment si ai pierdut investitiile, nu te poti duce la angajatul bancii sa-i ceri socoteala, pentru ca nu-i raspunderea lui, e sistemul, acest impersonal si abstract sistem. Si nu gasesti pe nimeni pe care sa tragi de barba, pentru ca raspunderea e de fapt diluata in spatele sistemului. In schimb, daca ai facut un imprumut de la banca si nu-l poti intoarce, ei te gasesc si te executa silit. Care ei? Tot sistemul, nu un om anume.
La fel e si cu guvernul. Daca vrei sa ceri socoteala guvernului pentru cine stie ce nedreptate, nu gasesti decati angajati ai guvernului care nu au nici o raspundere. In schimb daca furi tu guvernul, nu scapi. Te gaseste el pe tine. Care el? Pai, guvernul.
Daca guverne sunt cate unul in fiecare tara, sistemul economico-financiar este cam unul pentru toata lumea. Pentru ca situatia asta se mai poate simplifica, poate ca nu mai e mult pana si guvernul devine doar unul pentru toata lumea si se integreaza cu sistemul economic.
Si mai mult de-atat, pentru cei care nu vor sa vada aceste lucruri s-a inventat si raspandit deja notiunea de “Teoria Conspiratiei” pentru ca oricine doreste sa doarma linistit sa poata arata cu degetul pe cel care incearca sa-l trezeasca, fara mult efort de gandire”.
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
ADEVARUL LUI PAISIE - SISTEMUL MONDIAL IN DISTRUGERE A OMULUI CONTEMPORAN...
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Sistemul medical Belgia
» DESPRE GENEROZITATE SI FIREA OMULUI
» Curiozitatea, ajutor si piedica in viata omului !
» Adevarul copiilor
» Adevarul despre magia alba

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente