DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 40.000 euro - prețul plătit de comunele din Franța, pentru un medic român

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7404
Data de inscriere : 11/10/2008

40.000 euro - prețul plătit de comunele din Franța, pentru un medic român Empty
MesajSubiect: 40.000 euro - prețul plătit de comunele din Franța, pentru un medic român   40.000 euro - prețul plătit de comunele din Franța, pentru un medic român Icon_minitimeJoi Feb 12, 2009 12:09 am

Presa franceză vorbește despre fenomenul „deșertificării medicale“
Primar francez: „Nu mai știam la ce sfânt să ne rugăm, ca să găsim un medic”. L-a găsit pe doctorul Radu
Medicii români sunt „la preț de aur” în Franța, scrie cotidianul Le Monde, care a dedicat marți pagini întregi unui fenomen local numit „deșertificare medicală”, dar care produce efecte și în România. Este vorba de dispariția, în Hexagon, a doctorilor de țară: pe măsură ce aceștia se pensionează, nici un medic francez aflat în activitate nu vrea să-i înlocuiască. Primarii comunelor ajunse în această situație sunt de-a dreptul disperați, fiind dispuși să plătească mari sume de bani celor care le fac rost de un doctor. Pentru a le satisface cererea, două firme franțuzești specializate în recrutarea medicilor și aflate în „concurență feroce” fac săptămâna aceasta selecții în România. Pentru fiecare doctor pe care îl va exporta, una dintre firme primește 10.000 de euro – comision de la comunitățile locale franceze, iar cealaltă – 40.000 de euro.
Rezistența la mediul rural, criteriu de selecție
Vânătoarea de medici pentru satele „deșertificate medical” este atât de profitabilă încât una dintre firmele de recrutare așteptate în România a renunțat la vechiul obiect de activitate. Până acum trei ani, Revitalis Conseile era o firmă de plasament pentru artiști și mici comercianți. Rivala cu care se va bate pe medici în România, ARIME, s-a înființat tot acum trei ani. Le Monde notează că nici una dintre ele nu are nici cea mai mică competență pentru a decide dacă un medic este sau nu bun, iar reprezentanții lor nici nu se feresc să recunoască acest lucru. Un responsabil de la Revitalis a declarat cotidianului francez: „Nu-mi pun problema să știu dacă este sau nu un bun medic; mă bazez pe diplome. În schimb, mă întreb două lucruri: este capabil să lucreze într-o zonă rurală? Personal, mi-aș dori să mă consulte?”
Dar recrutarea este ușoară: candidații dau năvală și ai de unde alege. Ziarul francez îl citează pe medicul Radu Moisa, instalat deja în comuna Chabreloche, prin intermediul Revitalis: „În România mi s-au propus posturi bune, dar plătite cu 300 de euro pe lună. Mi-am spus că lipsește un zero. Și Franța mi l-a oferit”. Primarul din localitate se declară extrem de fericit că îl are acum pe doctor Radu. Medicul de dinaintea lui, un tânăr francez, practic fugise din sat. Un alt primar, care a plătit 9.000 de euro comision pentru o doctoriță din România, spune că „nu mai știam la ce sfânt să ne rugăm”, ca să găsim un medic.
Președintele CRM: „Vom umple spitalele cu șamani și vrăjitoare”
De la momentul integrării în UE, România a furnizat Franței 800 de medici. Pleacă, însă, și „puii de medici”. Le Monde a stat de vorbă cu o medicinistă care a înființat o asociație care facilitează plecarea studenților la studii în străinătate. „Sunt din ce în ce mai mulți cei care vor să-și termine studiile în străinătate. Astfel, ei nu mai sunt nevoiți să treacă pe la minister ca să le recunoască diplomele și scapă statisticilor”, a spus studenta.
Unde va duce această „hemoragie de doctori”? Le Monde îl citează pe Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România: „Dacă această tendință persistă, noile spitale pe care urmează să le construim vor fi pline de șamani și vrăjitoare”.
( sursa Gandul)
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
40.000 euro - prețul plătit de comunele din Franța, pentru un medic român
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Un roman pentru Congresul american
» Edilii Capitalei au cheltuit 42 mil. de euro, in noua ani, pentru reabilitarea Centrului Istoric
» Teren in rate la mare 50 euro/luna x 100 rate sau 5000 euro fara avans, fara dobanda, fara comision.

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: STIRI DIN DIASPORA / ANUNTURI-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | Arta, Cultura si Timp liber | Diverse.. | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente