DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Primavara bate la use

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7406
Data de inscriere : 11/10/2008

Primavara bate la use Empty
MesajSubiect: Primavara bate la use   Primavara bate la use Icon_minitimeMar Feb 10, 2009 2:50 am

Primavara bate la use Salatadepatrunjelqr9

Primavara ne gaseste intotdeauna organismul lipsit de vitamine si vlaguit. Ametim, si avem o stare accentuata de oboseala.
Alimentatia din timpul iernii, bogata in proteine si grasimi, ne incarca cu multe toxine.
E timpul sa schimbam modul in care ne hranim, si cea mai buna metoda este aceea de a adopta un regim care sa ne detoxifice rapid.
De ani buni, eu, incepand cu luna februarie, timp de 15 zile, m-am obisnuit ca dimineata la micul dejun sa mananc o salata foarte gustoasa, si sa beau suc natural din fructe.
Salata o pregatesc din: o legatura de patrunjel, un morcov potrivit, doua rosii, 50 gr.piept de pui, un ou fiert (nu foarte tare), 50 gr.branza telemea, trei linguri grau verde pisat marunt, lamaie si vreo doua ridichi de luna.
Mod de preparare: patrunjelul se toaca fin, iar morcovul se da prin razatoarea mica. O rosie se taie cubulete, iar cealalta se pastreaza pentru ornat, la fel ca si ridichile. Pieptul de pui si oul se toaie julien. Graul se pune de seara in apa cat sa-l acopere, ca sa devina moale si usor comestibil.
Se pun toate intr-un castron, se adauga un pic de ulei de masline, si se amesteca usor. Deasupra se presara branza rasa, si se orneaza cu rosie, ridiche si lamaie taiata in felii subtiri.
Se consuma imediat, si de preferinta fara paine. Daca nu se poate renunta la paine, aceasta se prelucreaza in toaster.
Gustul salatei este delicios.
Sucul: un grapfruit, un morcov si un mar.
Cel mai important este patrunjelul. El este un tonic general, un antioxidant si un purificator al organismului. Datorita compozitiei sale el intareste imunitatea, are proprietati antitumorale si antialergice indeplinind un rol important in distrugerea radicalilor liberi.
Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan).
Patrunjelul este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac.
Practic cu 25-30 mg patrunjel acoperim necesarul zilnic de vitamina C (60-70 mg).
Patrunjelul mai contine apiol, principiu estrogen, alte vitaminwe (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, clorofila precum si un aminoacid numit histidina care franeaza dezvoltarea tumorilor.
El ajuta in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare.
Proprietatile patrunjelului:
- Intareste sistemul de aparare al organismului.
- Stimuleaza sistemul nervos.
- Este antiinfectios.
- Elimina sau limiteaza procesele inflamatoare.
- Regleaza ciclul menstrual.
- Este diuretic (eliminand apa, ureea, acidul uric si clorurile) si depurativ curatand corpul de toxine.
- Antiseptic al sangelui, al tubului digestiv si al cailor urinare.
- Vasodilatator.
- Antitumoral, antianemic, antirahitic si antiscorbutic.
- Stimuleaza expectoratia eliminand din bronhii si plamani substantele daunatoare.
- Impiedica uscarea conjunctivei si a corneei.
- Favorizeaza cresterea transpiratiei contribuind si in acest fel la eliminarea toxinelor.
- Este regenerator capilar.
- Vermifug.
- Stimulent al fibrelor musculare netede (intestinale, urinare, biliare, uterine).
- Neutalizeaza efectele nocive ale tutunului si alcoolului.
Patrunjelul in cantitati mari este contraindicat femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In aceste cazuri se poate consuma totusi patrunjel dar in cantitati normale ( adaugat in salate, supe si ciorbe).
Patrunjelul contine substanta numita apiol care stimuleaza contraciile uterine.
El diminueaza secretia lactata si o poate chiar opri daca pe sani se aplica frunze de patrunjel strivite.
Aceasta salata regenereaza celulele organismului si intinereste.
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
Primavara bate la use
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» VIS DE PRIMAVARA
» Un vis de primavara si un martisor

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: ROMÂNCELE NOASTRE-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | Arta, Cultura si Timp liber | Diverse.. | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente