DIROBENELU DIROBENELU |
|
| Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga | |
| | Autor | Mesaj |
---|
sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Dum Feb 08, 2009 3:43 pm | |
| Aceasta poezie a aparut in fruntea volumului Poemele luminii (1919). Este în egala masura o arta poetica si o poezie filozofica de cunoastere. Poetul exprima lumea ca pe o corola de minuni, care cuprinde tainele ce apar în calea omului. In acasta poezie el foloseste metafore pentru a sugera tainele care se ofera cunoasterii omului; deci flori, ochi, buze, morminte inseamna natura, omul, iubirea, cuvantul, moartea. Sincera sa fiu, cand am studiato la scoala m-a impresionat si bulversat in acelasi timp. Dar poate ca eram mult prea mica,ca sa-i inteleg adevarata semnificatie. Eu nu strivesc corola de minuni a lumii si nu ucid cu mintea tainele, ce le-ntalnesc in calea mea in flori, în ochi, pe buze ori morminte. Lumina altora sugruma vraja nepatrunsului ascuns in adancimi de intuneric, dar eu, eu cu lumina mea sporesc a lumii taina - si-ntocmai cum cu razele ei albe luna nu micsoreaza, ci tremuratoare mareste si mai tare taina noptii, asa inbogatesc si eu intunecata zare cu largi fiori de sfant mister si tot ce-i neinteles se schimba-n neintelesuri si mai mari sub ochii mei- caci eu iubesc si flori si ochi si buze si morminte.
Ultima editare efectuata de catre sfantul_calinic in Dum Feb 08, 2009 7:04 pm, editata de 1 ori | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Dum Feb 08, 2009 6:14 pm | |
| Lucian Blaga este impreuna cu Eminescu, poetul meu preferat! Ai ales foarte bine poezia! | |
| | | sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Dum Feb 08, 2009 7:02 pm | |
| Multumesc. Noi pe undeva ne asemanam. | |
| | | sanziana Staff Officer
Numarul mesajelor : 1365 Varsta : 74 Reputatie : 18 Puncte : 7311 Data de inscriere : 24/11/2006
| Subiect: Re: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Dum Feb 08, 2009 7:21 pm | |
| Pai in primul rand suntem Pesti ambele! Este cea mai miloasa din toate zodiile si sunt oameni foarte sensibili in Pesti! | |
| Subiect: Re: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Dum Feb 08, 2009 8:09 pm | |
| Ai dreptate. Amandoua suntem in zodia Pestilor Motto-ul zodiei Pesti: Ma eliberez de orice forma de limitare, dezvoltand o incredere nelimitata in mine si in potentialul meu intuitiv, inspirat si creator. Cuvinte cheie ale zodiei Pesti: compasiune, mister, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, nehotarare, visare, iluzie, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, tradare, fuga, nepasare, superstitie, imagine, clarviziune, imaginatie, sensibilitate Asta in general, dar pe o harta natala corect intocmita, totul se schimba. | |
| | | angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| Subiect: Re: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Lun Feb 09, 2009 4:36 pm | |
| - sfantul_calinic a scris:
- Ai dreptate. Amandoua suntem in zodia Pestilor
Motto-ul zodiei Pesti: Ma eliberez de orice forma de limitare, dezvoltand o incredere nelimitata in mine si in potentialul meu intuitiv, inspirat si creator. Cuvinte cheie ale zodiei Pesti: compasiune, mister, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, nehotarare, visare, iluzie, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, tradare, fuga, nepasare, superstitie, imagine, clarviziune, imaginatie, sensibilitate Asta in general, dar pe o harta natala corect intocmita, totul se schimba. Wow deci sa inteleg ca in curand ( sfarsitul lui febroarie inceputul lui martie )este ziua dvs de nastere . daca sutneti in zodia pesti | |
| Subiect: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Lun Feb 09, 2009 7:41 pm | |
| Cam asa ceva. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga | |
| |
| | | | Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
|